Reklama

Reklama

Tři oříšky pro Popelku

  • Východní Německo Drei Haselnüsse für Aschenbrödel (více)
Trailer

Obsahy(1)

Tři oříšky skrývají tajemství a Popelce umožní být jednou obratným lukostřelcem v zelené kamizole, prohánějícím se na koni, jindy neznámou princeznou, před jejíž krásou se i princi tají dech. Cestičku ke štěstí si Popelka najde s pomocí svých kouzelných oříšků a princ přes všechny nesnáze najde svou milou díky tak malému střevíčku, který na nožku padne jen Popelce. (Ateliéry Bonton Zlín)

(více)

Recenze (998)

Pejda 

všechny recenze uživatele

Na tuto pohádku se podívám vždycky znovu a znovu,nikdy mě to neomrzelo už od malička...je to prostě klasika. 90% ()

Feacher 

všechny recenze uživatele

Někdo by mohl říct, že už je to trapné a ohrané, ale nevěřte mu ani slovo. Každé Vánoce mám spojené s touto pohádkou a ač se na jiné vánoční pohádky moc nedívám tuto nevynechávám. Krásné, příjemné, dokonalé! ()

Pythonator 

všechny recenze uživatele

Všichni jsou z toho nevím proč udělaní a nevím proč si všichni myslí, že je to nějaký český národní poklad mezi pohádkami. No fuj. Copak nikdo něvidí, jak moc ten film smrdí Němcama? A tím nemyslím ty předabované německé herce, ale celkový styl natočení, který působí tak něchutně béčkově a německy, že se na to nedá dívat. Pořád je to sice daleko lepší než německé sračkofilmy pro děti, ale taky je to daleko slabší než Vorlíčkova televizní sága o Arabele, která tolik nepáchne nešťastnou německou (ne)filmařinou. Takže Libuška nelibuška, dva je maximum, co za její úsměv mohu dát. ()

oskiii

všechny recenze uživatele

Je to, bez debat, jedna ze zásadních českých pohádek. Kdysi jsem se na ni rád podíval, pak stačilo vidět výjimečně a dnes už ani to ne. Bez hodnocení. ()

Honza__St. 

všechny recenze uživatele

Jedna z nejlepších pohádek dětství snad všech Čechů a Slováků (a nejspíš i Němců) od generace Vinnetoua až po generaci Pokémonů. Jediné, co mi tam vadilo, jsou některé až příliš německé rysy (šaty, účesy, apod.). Jinak není co vyčítat. "Kdepak ty ptáčku hnízdo máš..." ()

darkchipmunk 

všechny recenze uživatele

Nejpřeceňovanější pohádka na světě s později slizkým, být tu ještě velmi hezkým, princem Trávníčkem (ještě že ho namluvil Svojtka, z toho moravského přízvuku bych se pozvracela) a diblíkovitou Popelkou. "Zmůžeš to, Mourku?__ Hrrravě, prrravda." ()

T369 

všechny recenze uživatele

Když se řekne Popelka, ihned se mi vybaví Libuše Šafránková a jedinečná pohádka Tři oříšky pro Popelku. Nedám na ni dopustit a Vánoce bez ní pro mě nejsou Vánoce. ()

A.Dufresne 

všechny recenze uživatele

Dávám 5*, protože je to podlě mě jedna z nejlepších našich pohádek, i když teda je z části německá, ale to nevadí:) ()

sun.eagle 

všechny recenze uživatele

Popelka = synonymum pro Vánoce. nejkrásnější pohádka co u nás vznikla, i když je řízlá němci. A nevím co máte proti Gottovi a Svobodovi. Ani mě se buhvíjak nelíbí hudba kterou dělali, ale co respektuju a k čemu mám obdiv je že Svoboda vytvořil nezapomenutelné melodie a to je fakt, stejně jako to že Karel Gott nemá v celé evropě obdoby...je to legenda na kterou mužeme být hrdí. A bez ustřední písně by to nebylo ono at si kdo chce co chce říká. ()

EuPhOrY. 

všechny recenze uživatele

Mám jednu vánoční alergii... Říká se jí Popelka... Já ten film ze srdce nesnášim, jen mi to kazí Vánoce...Už to dávaj asi 30 let v kuse, takže je to takovej zvyk asi jako že je k večeři kapr a salát... Nemám jí rád, deptá mě to... 1* ()

Související novinky

Popelka se dočká krvavého zpracování

Popelka se dočká krvavého zpracování

23.05.2023

Ikonický příběh o Popelce se v průběhu let dočkal mnoha verzí, přičemž mezi ty nejznámější v Česku patří samozřejmě Tři oříšky pro Popelku, animovaná Popelka z roku 1950, a pak možná moderní Popelka… (více)

Zemřela Libuše Šafránková

Zemřela Libuše Šafránková

09.06.2021

Z Prahy přichází velmi smutná zpráva. Svět českého filmu dnes opustila filmová, televizní a divadelní herečka Libuše Šafránková. Před pouhými dvěma dny přitom oslavila své 68. narozeniny. O úmrtí… (více)

Zemřel režisér Václav Vorlíček

Zemřel režisér Václav Vorlíček

06.02.2019

Legendární český režisér Václav Vorlíček zemřel ve věku 88 let. Tvůrce řady známých českých klasik jako Tři oříšky pro Popelku, Arabela nebo Dívka na koštěti zemřel v pražské nemocnici, informaci… (více)

Reklama

Reklama