Reklama

Reklama

Tři oříšky pro Popelku

  • Východní Německo Drei Haselnüsse für Aschenbrödel (více)
Trailer

Obsahy(1)

Tři oříšky skrývají tajemství a Popelce umožní být jednou obratným lukostřelcem v zelené kamizole, prohánějícím se na koni, jindy neznámou princeznou, před jejíž krásou se i princi tají dech. Cestičku ke štěstí si Popelka najde s pomocí svých kouzelných oříšků a princ přes všechny nesnáze najde svou milou díky tak malému střevíčku, který na nožku padne jen Popelce. (Ateliéry Bonton Zlín)

(více)

Recenze (998)

kajda.l 

všechny recenze uživatele

Nepochopitelný kult. Veskrze průměrné zpracování známého příběhu. Otravná hudba, které vévodí nesnesitelný hit božského Karla. Průměrné výkony charakterních herců (Menšík, Hlaváčová). U ústředního dua funguje pouze úsměv Šafránkové, předabovaný Pavlík strašnej. Holubi požírající luštěniny :) A největším zmarem je účast Zemanova prostituta Slávka Jandáka. Pohádka, kterou jsem příliš nemusel ani jako dítě. Čechům stačí ke spokojenosti skutečně málo. Ovšem uznávám, že z české pohádkové tvorby to patří mezi snesitelnější výtvory. ()

ARI50 

všechny recenze uživatele

No nic dones mi co ti spadne cestou do klína v televizi to 10 ročně hraje až je to už odporné a hrozné. ()

Mikah 

všechny recenze uživatele

Ta nejkouzelnější pohádka, bez které by se žádné Vánoce neobešly. Kdo si v dětství nepředstavoval, že se na bílém koni prohání zasněženými pláněmi? ()

mm13 

všechny recenze uživatele

Krásna rozprávka, celé je to natočené v takom pousmiatom, skromnom, pozitívnom duchu. Vianoce sú čoraz väčší a zbesilejší gýč, Tři oříšky majú veľmi veľa z ich pravého ducha a približujú ho... nie že by sa na to nedalo pozerať ktorékoľvek nedeľné ráno, najlepšie hneď po prebudení, ešte z postele :-) ()

luka4615 

všechny recenze uživatele

Dle mého názoru je toto jedna z nejpřeceňovanějších filmových pohádek, která mi navíc s každým dalším rokem leze čím dál tím víc na nervy, jelikož zbytek rodiny Popelku miluje. „Přinesls mi můj střevíček?“ ()

Shaqualyck 

všechny recenze uživatele

Nalijme si čistého vína - je to naivní idealistická uspávačka pro (před)školáčky. Jde z ní ale tolik upřímné a ryzí pohádkové energie, že v čase vánočním snad i Mirce Spáčilové dojdou na okamžik tváří v tvář pocukrované televizní obrazovce všechny cynické úšklebky. Žhavá princezna Droběna Helči Růžičkové, ztrápený preceptor Jana Libíčka a dokonce i laškující (ex)ministr kultůůůry - to je přesila, které zkrátka nelze vzdorovat. ()

PROROK14 

všechny recenze uživatele

Veľmi pekná rozprávka, ktorá sa už tradične púšťa do televízie počas Vianoc. Má všetko čo má dobrý film mať. Je to jeden z mojich najobľúbenejších Československých filmov a rád si ho pozriem aj tieto Vianoce :) 88% ()

BoPo 

všechny recenze uživatele

Rozhodne jedna z naj pohádok. Ale človek to už videl toľkokrát, že plný počet * už sa nedá dať. Všetkého priveľa škodí. ()

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

"Jestli já jsem takhle vyváděl kvůli ženění !!" - "Jenže ty sis bral maminku, a mně vnucuješ úplně cizí ženskou.." ;) ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Áno je to klasika klasík a objektívne to má špičkové nezpochybniteľné kvality, ale videl som to už toľkokrát, že ma to už irituje a včera som to vydržal sledovať len pol hodinu. Preto dávam neutrálne tri hviezdy. ()

BigDeal 

všechny recenze uživatele

Jedna z najkúzelnejších rozprávok vôbec, ktorej atmosféra vystupňuje po vianočnej večeri, pri praskajúcom dreve v krbe a bielej krajine vonku. U nás v rodine patrí takisto k najčastejšie citovanej rozprávke :) ()

Terva 

všechny recenze uživatele

Scénář : Václav Vorlíček a Bohumila Zelenková. Kamera : Josef Illík. Kouzelná Libuše Šafránková v nejkouzelnější české pohádce. ()

Ouwen odpad!

všechny recenze uživatele

Nemám nic proti pohádkám jako takovým. A je mi jasné, že to co se mi hnusí u Popelky je vlastně primární prvek tohohle žánru. Film vtlouká do hlavy až moc masivní idealismus, správňáckou, protivnou Popelku, nesmyslný scénář plný hovadin a otravnou ústřední písničky Gotta, která hraje po celej film. Hlavně chování Prince je WTF.. nemá cenu psát ptákoviny, co degradují tenhle film. ()

Pink.Panther 

všechny recenze uživatele

Popelku vysílají na Novém Zélandu ve čtyřicetistupňových vedrech, v Argentině mají 82 minutovou verzi a například v Norsku je pohádka ve skutečnosti jediným filmem, který lidé požadují vysílat na státním kanále NRK1 na Štědrý den - tvrdí, že bez něj nebudou řádné Vánoce; jen jednou vynechali a norská TV byla zavalena protesty a museli film ještě následující Vánoční den odvysílat. To shrnuje do značné míry to, o čem tato klasika je._____Co mě vadí zejména u nové remasterované verze, kde můžete počítat Libuščiny pihy, je zastaralý academy ratio, je opravdu škoda že to nebylo natočeno na širokoúhlý formát. To je ostatně problém mnohých českých filmů, přičemž s anamorfním objektivem by se snad dal točit širokoúhlý film i na klasickou 4/3 techniku? Škoda, mohli jsme mít u těchto filmů vyplněnou celou plochu monitoru a nebýt limitovaní černými pásy po stranách moderní televizní full/ultraHD obrazovky._____Celkově je Vorlíčkem prezentována velmi úspěšná a ucelená práce a její fenomenální úspěch celosvětově nejznámějšího českého filmu někteří dodnes nerozdýchali. Zimní krajina a snová hudba podtrhují romantický materiál filmu. Snímek neguje vše k dokonalosti, rozdíly ve feudální/nevolnickodělnickorolnické třídě musí ustoupit lásce a nespravedlnost musí nakonec vyklidit pole. Úžasně nerealistický kurz včetně šťastného konce dělá pohádku a umožňuje lidem snít. ()

Související novinky

Popelka se dočká krvavého zpracování

Popelka se dočká krvavého zpracování

23.05.2023

Ikonický příběh o Popelce se v průběhu let dočkal mnoha verzí, přičemž mezi ty nejznámější v Česku patří samozřejmě Tři oříšky pro Popelku, animovaná Popelka z roku 1950, a pak možná moderní Popelka… (více)

Zemřela Libuše Šafránková

Zemřela Libuše Šafránková

09.06.2021

Z Prahy přichází velmi smutná zpráva. Svět českého filmu dnes opustila filmová, televizní a divadelní herečka Libuše Šafránková. Před pouhými dvěma dny přitom oslavila své 68. narozeniny. O úmrtí… (více)

Zemřel režisér Václav Vorlíček

Zemřel režisér Václav Vorlíček

06.02.2019

Legendární český režisér Václav Vorlíček zemřel ve věku 88 let. Tvůrce řady známých českých klasik jako Tři oříšky pro Popelku, Arabela nebo Dívka na koštěti zemřel v pražské nemocnici, informaci… (více)

Reklama

Reklama