Reklama

Reklama

Vlci

  • USA Wolves
Dokumentární / Krátkometrážní / IMAX
USA, 1999, 40 min

Režie:

David Douglas

Kamera:

David Douglas

Hudba:

Michel Cusson

Hrají:

Robbie Robertson (vypravěč)

Obsahy(1)

Film Vlci vypráví pozoruhodný příběh jednoho z našich nerozlučných živočišných druhů a našeho nejbližšího predátora. Během osmiměsíčního natáčení, které představovalo 45 kilometrů filmu, sedmičlenný štáb vedený známým režisérem Davidem Douglasem sledoval úskočný subjekt odlehlou krajinou s cílem zachytit jeho životní cesty, dosud známe pouze hrstce vědců. Příběh dokazuje, že vlci se navracejí do přírody nejen díky projektu na americkém kontinentu, ale i měnícímu se názoru lidí na naší planetě. Proti všem předpokladům se odhodláním a spoluprací lidí daří pospojovat zlomený článek ekologického řetězce naší planety. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (14)

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Komentářem poněkud naivní dokument o "krvelačném zlém tvoru", který pouze opakuje všeobecně známá fakta. Jenže ono je to určeno primárně žactvu základních škol na přelomu prvního a druhého stupně. Perfektně řemeslně zvládnutý dokument, který nenudí, triumfuje nádhernou kamerou a navíc ty děcka, aspoň předpokládám, něco i naučí. Takže svůj účel to plní beze zbytku. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Spis podprumernej dokument, kterej nema prakticky co nabidnout. Prvnich zhruba 15 minut se ale precejen da dozvedet nekolik zajimavejch veci a zabery prirody jsou dobry. Jenze pak uz se tvurci moc vlkum nevenujou a cely to jsou takovy nic nerikajici kecy. Je to takovej dokument pro zakladni skolu. ()

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

Hezké záběry + soundtrack od Sacred Spirits + jednoduchá, ale výstižná osvěta = 8/10. Slušný dokument, určený zejména neznalým osobám, podléhajícím předsudkům vůči vlkům. Na své si přijdou i děcka, ostatně stopáž si se školní hodinou rozumí... ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Má všechny klady i zápory běžných imaxovských dokumentů. Na jedné straně úžasné záběry, na druhé jednoznačné zaměření výukového filmu pro základní školy, díky níž je celkem bezzubý. Například můžeme sice sledovat jak vlci štvou jelena, ale předtím, než ho opravdu uloví, to tvůrci střihnou:-( ()

Tinne 

všechny recenze uživatele

Přiložený dokument v bonusech o návratu vlků do Yellowstonského národního parku se mi líbil více,než titulní dokument, ale i tak pěkná populárně naučná agitka pro děti. Moc pěkná hudba. ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Další povedený kousek od IMAXu, tentokrát o životě vlků. Povedený komentář, nádherné záběry a spoustu zajímavostí o životě těchto nádherných šelem. A k obrazovce to přikovalo i mého psa.... Pro mě 80%. ()

ABCD Marta 

všechny recenze uživatele

Ačkoli se tvůrci zabývají zajímavou historií domorodých obyvatel, má dokument jednu vadu na kráse, kterou je příliš málo scén o životě a způsobu lovu vlčích smeček, což vzhledem k tomu, že dokument nese název Vlci, je skutečně zarážející a nepochopitelné. ()

Scar 

všechny recenze uživatele

Je to ako listovať v knihe plnej pekných fotiek a nečítať text. Je pravda, že z hociktorého slovenského dokumentu o prírode sa dovziem viac o vlkoch, ako v tomto, nie je to ale dôvod na znižovanie známky. Veď tie pekné obrázky majú svoju cenu, hoc nie sú ovešané kvantami nových informácií. ()

Bukiet 

všechny recenze uživatele

Středně dlouhý dokument je určen pro velký formát kina IMAX a já jej viděl jen na televizní obrazovce ve formátu 4:3, takže nemohu posoudit, jak mocný dojem obraz na diváka udělá při správné projekci. Zvuková stránka je však opravdu výtečná a hudba k filmu je mimořádná. Autor hudby Michael Cusson použil jen originální americké domorodé nástroje. Výběr hudby pak souzní s jednou z myšlenek dokumentu. Ten je sice o tom, kterak vlci vymizeli z civilizované přírody a teď se díky několika osvíceným organizacím vrací zpět, ale ukazuje také případy, kdy z původního přírodního prostředí museli odejít domorodí obyvatelé. A právě díky jednomu takto postiženému domorodému kmeni se vlci vracejí zpět do americké přírody. ()

Peter-1307 

všechny recenze uživatele

Najsilnejším hnacím motorom tohoto dokumentu je kamera. Zvuk a hudba samotná zaostávajú len o kúsok. I keď tento dokument dá najviac informácií neznalým vlkov. ()

wick 

všechny recenze uživatele

Dokument, který postrádá napětí...vlky mám rád, a tak jsme čekal něco nového, ale dosti popisně a nudně ukazuje jen velmi málo ze života těchto plachých krasavců... ()

fara 

všechny recenze uživatele

Je mi líto, ale tento dokument má o vlcích a jejich životě pramalou vypovídací hodnotu. Kamera je efektní přesně podle "imaxovských" potřeb a celé by se to klidně mohlo obejít bez mluveného slova. ()

Reklama

Reklama