Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Po sedmadvacetiletém zimním spánku se probudí čarodějnice Bludimíra a rozhodne se uloupit králi kouzelný měšec, z něhož se sype tolik zlata, kolik panovník potřebuje. Zálusk na něj má i princ Velemír z Dolního království. Přijíždí požádat krále o ruku jeho dcery, princezny Blanky. S pomocí Ohnivce, který zabrání Meluzíně, aby prozradila králi chystanou loupež, se Bludimíře podaří měšec uloupit dřív, než ho získá Velemír. Po návratu však zjistí, že k němu potřebuje ještě králův kouzelný prsten. Promění se v krasavici a jede zpátky na zámek, odkud právě odjíždí Velemír, který o princeznu ztratil zájem, když zjistil, že měšec zmizel. Král slíbí ruku princezny tomu, kdo ho najde. Začnou po něm pátrat nejen zlodějíčci Chytrouš a Bystrouš, v šatech, které ukradli Velemírovi, ale také princ Petr z Horního království, který se naopak převlékne za kominíka. Při pronásledování Ohnivce se dostane do komnat princezny. Mladý kominík se jí zalíbí. Přestože osvobodí Meluzínu a dozví se od ní, kde hledat měšec, zdaleka nemá vyhráno. Nejprve se ocitne ve vězení a pak ho Bludimíra promění v kus ledu. Naštěstí je tu všemocná láska, která dokáže zlomit každé kouzlo. (TV Nova)

(více)

Recenze (178)

ABLABLABLA 

všechny recenze uživatele

Když jsem byla malá, tak jsem ji měla hrozně ráda, přestože byla taková lehce děsivá - zvláště ta hudba. A lidi tam přeměňují v hrábě a nechávají je zatuhnout, je tam Meluzína, děsivý ohnivec a vůbec.. dost nezvyklé, ale o to je to právě fajn. Teď když už jsem starší zjišťuju, že to není zas tak úplně ono.. ale z nostalgie si ty 4* zaslouží. ()

Medinka 

všechny recenze uživatele

Tahle pohádka má to, co ty ostatní porevoluční zoufale postrádají: celkem hezkou princeznu, sympatického prince, humor, který nešustí papírem až za roh, krásnou hudbu, příjemnou nekýčovitou atmosféru, děj se plynule posouvající...Jedna z mála pohádek s atmosférou pohádky a né pachutí trapnosti. Viděla jsem jí tehdy dokonce v kině se školou. (Tak mě napadá, ještě se berou děti ve škole na pohádky? To už asi na jiné filmy, zdá se). Prostě Kouzelný měšec je tu bohužel podhodnocen, ikdyž se tu za posledních dvacet let pomalu lepší pohádka nenatočila. ()

Reklama

anais 

všechny recenze uživatele

Šel jsem tehdy do kina na Skálu, ale nějak jsem to popletl - v sále se setmělo a začal se odvíjet příběh téhle pohádky. Jelikož jsem si od návštěvy kina sliboval něco trochu odlišného, byl jsem docela zklamaný... na druhou stranu ale musím dodat, že se jedná o jednu z těch lepších porevolučních pohádek. Není ani Trošku přeplácaná... znáte to. ()

krizova.dama 

všechny recenze uživatele

Zdejší nízké hodnocení mě donutilo oprášit přístupové údaje k čsfd! "Tři oříšky" jsou vynášeny do nebe i přes německou finanční i hereckou účast, ale v devadesátých letech to byl evidentně neodpustitelný hřích, zatímco v novém tisíciletí už takto nehřešíme a radši si patláme pohádky ze svých chudých kapes. Všichni, jejichž komentáře jsou starší než deset let by měli přehodnotit své hodnocení v kontextu se současnou pohádkovou "tvorbou". Kouzelný měšec má vtim, má sympatické hlavní hrdiny, má děj, má atmosféru. Je to jedna z nejlepších pohádek za posledních dvacet let. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Výborně napsaný záporný pohádkový postavy Ohivce u Bludimíry, která byly i velmi kvalitně zahrány, hlavně v případě Mahulenky jsem byl velmi mile překvapen. Docela mě sralo, že jí scénář přisoudil tak výraznou bouli, protože Mahulenka má krásný oči do kterých se rád dívám, ale tady mě ta boule rozptylovala. Příběh je taky napsán dobře, ale toporný herecký projevy německých herců a mnoho prázdných dialogů sráží Kouzelný měšec o kategorii níž. ()

Galerie (16)

Zajímavosti (9)

  • Film bol natáčaný v Telči, Kokoříne, Okoři a Pruhoniciach. (dyfur)
  • Pohádka byla 39. nejnavštěvovanější film v českých kinech za rok 1996. Celkem 54 048 divaků (tržby: 1 255 722 Kč) stačilo na to, aby se snímek stal 3. nejnavštěvovanějších českým filmem roku. (cinema_cz)

Související novinky

Zemřel herec Stanislav Zindulka

Zemřel herec Stanislav Zindulka

14.03.2019

Ve věku 86 let zemřel český divadelní, filmový a televizní herec, Stanislav Zindulka. Ten měl za sebou vystudovanou pražskou DAMU, od roku 1994 byl pak členem pražského Činoherního klubu. Mezi jeho… (více)

Reklama

Reklama