Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Po sedmadvacetiletém zimním spánku se probudí čarodějnice Bludimíra a rozhodne se uloupit králi kouzelný měšec, z něhož se sype tolik zlata, kolik panovník potřebuje. Zálusk na něj má i princ Velemír z Dolního království. Přijíždí požádat krále o ruku jeho dcery, princezny Blanky. S pomocí Ohnivce, který zabrání Meluzíně, aby prozradila králi chystanou loupež, se Bludimíře podaří měšec uloupit dřív, než ho získá Velemír. Po návratu však zjistí, že k němu potřebuje ještě králův kouzelný prsten. Promění se v krasavici a jede zpátky na zámek, odkud právě odjíždí Velemír, který o princeznu ztratil zájem, když zjistil, že měšec zmizel. Král slíbí ruku princezny tomu, kdo ho najde. Začnou po něm pátrat nejen zlodějíčci Chytrouš a Bystrouš, v šatech, které ukradli Velemírovi, ale také princ Petr z Horního království, který se naopak převlékne za kominíka. Při pronásledování Ohnivce se dostane do komnat princezny. Mladý kominík se jí zalíbí. Přestože osvobodí Meluzínu a dozví se od ní, kde hledat měšec, zdaleka nemá vyhráno. Nejprve se ocitne ve vězení a pak ho Bludimíra promění v kus ledu. Naštěstí je tu všemocná láska, která dokáže zlomit každé kouzlo. (TV Nova)

(více)

Recenze (178)

atmen 

všechny recenze uživatele

Tuhle pohádku mám rád. Z těch porevolučních se nejvíce blíží k těm klasickým jako jsou Tři oříšky pro popelku, S čerty nejsou žerty. Je škoda, že snímek vzniknul v koprodukci s Německem, díky tomu je film zbytečně temný a ponurý, také ho kazí nevýrazní němečtí herci. Jedinou vyjímkou je princezna v podání T. Ruland. Na každém záběru, kde je s kominíkem S. Rašilovem je vidět vzájemné jiskření, které by mohli závidět i tvůrci romantických komedií...V porovnání s dnešní produkcí je toto o dvě třídy výše... ()

C0r0ner odpad!

všechny recenze uživatele

Předěl roku 1989 ve tvorbě pohádek je opravdu neskutečně velký. Tam, kde před revolucí byly filmy vtipné, nápadité a výborně udělané, jsou ty porevoluční otravné, strašně zpracované a příšerně napsané. Kouzelný měšec je toho přesným příkladem, protože tady nebylo dobré vlastně vůbec nic. Hnusná, otravná nuda. 5% ()

Reklama

Toombar 

všechny recenze uživatele

Jedna z těch novějších a asi nejlepších pohádek po revoluci. Scénář výborný hudba taky skvělá postavy taky moc sympatické a i dobré staré a dochované kulisy. I toho ohnivce jsem se trochu bál ale byl dobře zpracovány a autentický. Ale to už neplatí u meluzíny. 8/10 NA TOHLE BY MĚLA DNEŠNÍ MLÁDEŽ KOUKAT A NE NĚJAKÉ LEDOVÉ KRÁLOVSTVÍ A DALŠÍ NOVÉ POHÁDKY. ()

cariada 

všechny recenze uživatele

Určitě nejlepší Vorlíčkova porevoluční filmová pohádka. Má to spoustu vtipu a dobrých herců, viz Hrušínský, Nárožný apod. Příběh je taky celkem slušný o království co má kouzelný měšec a jednoho dne jim ho někdo ukradne. A tak je třeba ho najít a od toho je tu princ Petr co se v přestrojený za kominíka rozhodne vypátrat zloděje. Německá produkce je tady znát , ale vůbec nevadí.(když se u nás nikdo nenašel kdo by to financoval) ()

Armin82 

všechny recenze uživatele

Mě se tahle pohádka docela líbila. S naší pohádkovou elitou let mnohem dřívějších než vznikla tato,se to dá těžko srovnávat,ale rozhodně je to jedna z těch lepších. Pohledná němka Tina Ruland rozhodně měla(má)něco do sebe a vůbec nebyla špatnou volbou. Sice se na pohádce podíleli němci,ale je vidět,že ten nejzákladnější základ tvořili vynikající režisér Václav Vorlíček a spousta kvalitních českých herců--->70% ()

Galerie (16)

Zajímavosti (9)

  • Pohádka byla 39. nejnavštěvovanější film v českých kinech za rok 1996. Celkem 54 048 divaků (tržby: 1 255 722 Kč) stačilo na to, aby se snímek stal 3. nejnavštěvovanějších českým filmem roku. (cinema_cz)
  • Natáčení probíhalo i na nádvořích zámku Náměšť nad Oslavou a v jeho zahradě. (ČSFD)

Související novinky

Zemřel herec Stanislav Zindulka

Zemřel herec Stanislav Zindulka

14.03.2019

Ve věku 86 let zemřel český divadelní, filmový a televizní herec, Stanislav Zindulka. Ten měl za sebou vystudovanou pražskou DAMU, od roku 1994 byl pak členem pražského Činoherního klubu. Mezi jeho… (více)

Reklama

Reklama