Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mickey Kelley (Sean Patrick Flanery), jeden z prvých amerických bojovníkov s čiernym opaskom v brazílskom jiu-jitsu, je odstrihnutý od všetkého, čo miluje, a zapojený do nesankcionovaného turnaju MMA. (maramashi)

Recenze (20)

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Niečo pre fanúšikov bojových umení a MMA a zároveň malej romantiky. Na prvý pohľad nespojiteľné, ale začína to práve tou romantikou. Je neuveriteľné, že Sean Patrick Flanery a slečna Bowdenová k sebe dobre pasujú, pretože on naozaj, ale že naozaj nevyzerá na 55. Mne sa to páčilo, pretože oba línie boli zobrazené vyvážene, nie je tu príliš veľa boja, ale film nie je ani presladený. Vlastne ma prekvapil, čakal som niečo priemerné, dostal som oveľa viac, bavil ma po celý čas, hoci záver bol z kategórie klišé. ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Kýčovitá mýdlooperní hospodyňkovská homokládovina o ňuňavě romantickém BJJmedvídkovi (BlowJob Jam), pyjonýrovi všech pyjonýru, slaďoušovi nejsladším a správňákovi nejsprávnějším, kladnějším než kláda, který, pokud zrovna s nadšením neaportuje paničce tenisáky, nečumí na ni jak baset na kotletu a nenosí jí v hubě kabelku, xmrti rád oblézá slizce zpocené otyloně z MMA (Mentally Malformed Aggressors), co by jej za normálních okolností sfoukli jen lehkým kýchnutím, očichává jim rozkroky a vytírá jim xichtem podpaždí. Suma sumců docela trappling (choreografický i tokací) a něco, jako by přeslavná spissovatelka hajzlpapírů E.L. Jamesová napsala scénář k 50 odstínům Fandama. Nasraně druhé to však má veškeré markanty osmdesátkového kunkfuj braku, čili takové nostalgicky vinné potěšení a ideální výplň na dlouhé podzimní podvečery, kdy se vám strašně nechce čumět s nějakým romanticky roztouženým bobrem na chervánky, osaměle si progelovávat řitní věnec či mlátit menší a slabší. A já zrovna jeden z takových podvečerů měl. Tak tři, a už o tom nechci mluvit. ()

Eliott 

všechny recenze uživatele

Tento film ma zkrátka všechno! Napřed jsem ani pořádně nevěděl o co asi půjde, ale úvod mne vtáhl do děje tak, jako již dlouho žádný film ne. Solidní úvod s trochou toho love story, přičemž je to schopno si po celou dobu udržovat zdravý smysl pro humor. Zhruba v půli pak přichází zlom s takovou náloží emocí, až je to normálně smutné. Ten zvrat navíc přeroste až v nervy drásající souboj k závěru, který je ve všech směrech bezchybný. Oceňuji však především provedení a relativní uvěřitelnost každého ze zobrazených soubojů, kdy jeden zápas v ringu obvykle netrvá půl hodiny a není pln nejnepředstavitelnějších parádiček. Za takto poutavý příběh a vtipný i když velice srdceryvný děj prostě musím dát plný počet. 82% ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Neobvyklý způsob vyprávění skrz rozhovory. Bohužel film je hodně mýdlový a sentimentální, ale je to o skutečném životě.  A je to předvídatelné. ()

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

99% filmů s MMA tématikou jsou z hlediska bojové stránky absolutně hloupé, odfĺáklé a neuvěřitelné a povětšinou hloupý příběh s bezcharakterními herci jim na kvalitě nijak nepřidává. U Born a Champion je tomu v bojových scénách stejnětak, akorát jsou méně naivní než jiné filmy, takže výsledek je dobře koukatelný. V čem ale film vyniká a v čem mě nekompromisně dostal jsou emoce, protože charismatické ústřední dvojce spolu se scénářem (ano, ikdyž je kýčovitý, předvídatelný a stokrát viděný) se povedlo ve mě vyvolat takové emoce, že jsem měl hned několikrát blízko k slzám. Příběh MMA je zde trochu upozaděn celou lovestory a příběhem o hlavní postavě, což mi ve výsledku ale vůbec, vůbec nevadí, dobře se na to dívá, má to dobrý feeling, v klíčových scénách dokáže být film napínavý a v jiným zase chytit za srdce. Zápasů je zde dost, finále klasicky směřuje tam, kam všichni čekáme, ale i přes tuhle “brakovitost” jsem si film užil a takhle emočně jsem se už dlouho nevyřádil. Za tohle vše a výkon hlavního herce klidně tu hvězdu přihodím a možná ji časem po uležení vezmu zpět, každopádně pocit po zhlédnutí je dobrý, a to i přesto, že film nejspíš nesedne všem. Pokud se do něj ale divák vžije, bude vtažený naplno. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Súhlas s miestnym hlavným gaymanom verbalom. Je to taký poctivý oldschool MA športový film o tvrdom chlapíkovi s mäkkým srdiečkom. Je to natočené v Hallmarkovskom štýle prístupnom pre žienky, keďže viac ako na bitky sa film sústredí na dramatickú stránku a dokonca do veľkej miery na romantickú líniu hlavného hrdinu. Viacmenej dramatická línia celkom funguje. Len tá historka s vojakom na konci bola už príliš a nadobro ma rozosmiala. Bitky sú kratučké a namiesto štandardného mlátenia viac pripomínajú zdolávanie vrchov rôznych hôr, keďže pri nich často borci lezú jeden po druhom až kým nedosiahnu vrchol a potom ten porazený si môže maximálne tak poklepať na zem. Teda pokiaľ ho jeho súper nadobro neznehybní. Musím povedať, že na rozdiel od hlavného hrdinu, mi film na konci trochu otvoril oči ohľadom MMA. Film je naviac štylizovaný ako životopisný film o skutočnej postave. Čomu som nemal problém uveriť, takže po skončení som pre istotu skúsil vygoogliť, či taký zápasník exitoval. Takže celkovo to je príjemná jednohubka, ktorú si užije jak útlocitný chlap tak tvrdá ženská, prípadne aj naopak. 5/10. ()

Remedy 

všechny recenze uživatele

Takový ten menší, hezký a lidsky hřejivý film, který se nachází přesně na hranici mezi 3* a 4*. Jako nejsilnější motiv zde nevnímám pomstu či touhu po zadostiučinění, ale neochvějnou sílu jednoho přátelství, které je v průběhu celého filmu líčeno jednou z hlavních postav. Ve výsledku je to trochu buddy movie, trochu víc romantika a někde mezi MMA arénovka. Většina formálních prvků zde nepatří do té úplně nejvyšší kategorie, nicméně jak už jsem zmínil na začátku, ten ústřední motiv silného přátelství funguje docela dobře sám o sobě. [65%] ()

BarryLyndon 

všechny recenze uživatele

Krásnej film o bojových sportech. Kéž by něco takového dostal poslední dobou i box. Ale zrovna jiu-jitsu je jedno z mála bojových umění, které zní jako jídlo z vietnamského bistra a není úplně na hovno Je na první pohled poznat, že je Sean Patrick Flannery národní šampion BJJ, takto reálný grappling jsem ve filmu asi neviděl. Je to v podstatě hrozný béčko a levný film, ale evidentně srdcovka, což se přeneslo i na mne. Kombinace Wrestlera, Sultana, Rockyho a trochu Cobra Kai. Myslím, že Spazz z toho bude tak nadšený, že tomu věnuje nějakou ilustraci :) 8/10 ()

bourec 

všechny recenze uživatele

P.S.Flanery ve filmu vypadá dost podivně, ale nakonec sem si snad i zvyknul. Jinak ale jen průměrnej výlet s trochou nostalgie po osmdesátkovejch filmech. A konec už dost přes čáru. Nakonec ale nenudilo. 50%. ()

JohnSmith 

všechny recenze uživatele

Tohle se podle mě moc nepovedlo. Ohrané klišé z osmdesátek by tolik nevadilo, ale film je utahaný, nudný a zápasy nemají žádnou šťávu. ()

kusaj 

všechny recenze uživatele

Tak trochu je z toho cítit nádech osmdesátkových filmů z prostředí bojových sportů. Hlavní hrdina je 100% klaďas každým coulem,je tam trochu romantiky, srdceryvný příběh a celé je to propojené brazilským jiu-jitsu. Mírně béčkový film o pomalu stárnoucím instruktorovi BJJ a jeho velkým životním "fightu" s pěknou porcí nostalgie. Za mě dobrý, nenudilo to. Na nedělní odpoledne je to ok. ()

theSaint 

všechny recenze uživatele

Patrickovi je 56 let, a to teda klobouk dolů, kdo by nechtěl být v takové kondici. Příjemný, trochu nostalgický béčko, který na mě prostě fungovalo. A Katrina? Na tu je radost se podívat. ()

Rathalos 

všechny recenze uživatele

No necakal by som,zeby sa mi pri tomto filmovom zanri objavila aj nejaka slza v oku,naozaj velmi pekny pribeh o jednom americkom bojovnikovi v brazilskom jiu-jitsu,ktory bol medzi prvymi,ktory mal v tomto tvrdom sporte cierny opasok,nebudem viac prezradzat,no pozrite si tento film,podla mna sa to oplati...:-) ()

Vanchovi 

všechny recenze uživatele

Najprv som to chcel vychváliť, že napriek tomu, že je to 100x prevarená šablóna tak to funguje a dávam jasné 4*, ale záver bol už trochu prehnaný, takže odmyslite si úvod môjho komentára a potom tu máme slabšie 4* ()

ol4s3kk 

všechny recenze uživatele

Pro ty, co očekávají figterský film a převázně zápasení, tak upozorňuji, aby nebyli zklamáni. Nejde tam čistě o boj, ale o lásku k boji samotnému a o životní příběh fightera se všemi strastmi i radostmi. Sám bych ho oproti zdejšímu zařazení dal spíš kategorie Romantický / Drama / Životopisný. Jde o příběh člověka, který boji obětoval celý svůj život a jde tak trochu o "NO NAME" fightera, jehož příběh zůstal zapomenut kvůli útokům na USA 11. září 2001, kdy šlo naprosto všechno stranou a neřešilo se nic jiného.   Vzhledem k tomu, že jsem k filmu dělal titulky, tak mi asi přirostl k srdci trochu víc, než ostatním a mám trochu zaujatější hodnocení. Každopádně za mě jde rozhodně o nejlepší Drama, které jsem tenhle rok viděl a všem (i nefanouškům bojových sportů) jej vřele doporučuji. I manželce, která má k MMA odpor se hodně líbil. ()

xxmurphyxx 

všechny recenze uživatele

Prekvapilo. V tom dobrom. Čakal som lacnú, amatérsku nudu ale na moje počudovanie to bol celkom príjemný film aj keď s úplným minimom akcie takže ak niekto očakáva nejakú 90's arénovku bude sakra sklamaný. Toto ja skôr taká prijemná chlapská romantika o nájdení svojej životnej lásky a lásky k tomu, čo človeka baví a napĺňa bez ohľadu na možné následky. V tomto prípade bojové umenia, konkrétne Brazílske Jiu Jitsu. Celkom ma prekvapilo, že aj napriek tomu, že film sa sústredí hlavne na romantickú linku mi to vôbec nevadí, zrejme to bude dobrou chémiou medzi hlavným hercom a jeho partnerkou. Zápasy sú tu v podstate len na začiatku a na konci filmu a aj to mi prišlo také nemastné neslané aj keď beriem, že film sa ich snažil vykresliť čo najreálnejšie, takže tu nemožno čakať nejakú premakanú choreografiu kde sa borci fackujú pol hodinu po prašinách. Ešte by som rád uviedol na správnu mieru reči a fámy ktoré obklopujú tento film minimálne tu na csfd. Film NIE JE na základe skutočných udalostí ani postavy ako tu niektorí píšu, je to fikcia, pocta Jiu Jitsu s ktorou prišiel Sean Patrick Flanery ako jeho veľký fanúšik. To len tak na okraj. ()

mr.twizta 

všechny recenze uživatele

Laska k BJJ a skvely Flannery, to jsou dve ingredience, ktere prumerne drama povysuje na prijemny zazitek pro kazdeho, komu ucarovalo MMA. Bez prilezitostne osmdesatkovosti to ovsem (a dikybohu) nejde a Edson Barboza potesi jako Tong Po light. ()

Kushina 

všechny recenze uživatele

Moc se mi to líbilo, sice zápasy nebyly kdo ví jak brutální a šílené, jak tomu bývá, ale to jim vůbec neubralo na kvalitě. Z každé jednoho chvatu a přetočení byly cítit emoce, nebyla to samozřejmost. A když to shrnu, tak to bylo naprosto skvělé drama, se spoustou pocitů. Bomba! 80% ()

Movielaik 

všechny recenze uživatele

Už tu všichni všechno napsali. Neurazilo to. Kdo má rád BJJ a nevadí mu, že to hraje moc moc na city, tak na jedno shlédnutí bez velkých nároků dobrý. ()

Reklama

Reklama