Reklama

Reklama

Erection

všechny plakáty
Krátkometrážní / Experimentální / Dokumentární
Velká Británie, 1971, 20 min

Hudba:

Yoko Ono

Obsahy(1)

Yoko Ono a John Lennon osmnáct měsíců natáčeli stavbu mezinárodního hotelu v Londýně a výsledkem je unikátní "erekce" moderního domu za necelých dvacet minut přímo před očima diváka. Dokument je podbarven obvyklou střihovou jammovací Oninou hudbou. (Morien)

Recenze (4)

dwi 

všechny recenze uživatele

Umělecký náboj Yoko Ono se vždy převážně skládal z provokativních a eroticky laděných nápadů, které promítala do nespočtu výstav a performancí. Z řad umělecké kritiky a hlavně fanoušků Beatles se dočkala právoplatného opovržení, neboť většina její tvorby komíhá na hranici nudy a nudného nevkusu (např. společné „domácí video“ Self Portrait představuje Lennonovo přirození v různých fázích vzrušení). S erekcí, tentokrát naštěstí symbolistickou, znovu pracují ve stejnojmenném filmu. Ztopoření je evokováno na výstavbě mezinárodního hotelu v Londýně, který snímali dohromady osmnáct měsíců. Výsledkem je jeden šestnáctiminutový záběr, v němž celá stavba ladně vyvstává před našima očima. ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

"Erekce" stavby jednoho domu doprovázená "hudebním" doprovodem složeného z parodie (?) východní meditativní hudby, štěkání psů, šustění papíru a nevím čeho všeho ještě. Nic zajímavého kromě toho postupu stavby domu, který by byl bez té "hudby" zajímavější. A i tak bych to na víc jak 3* neviděl. I s "hudbou" která mi spíš lezla na nervy, to je za 2* ()

JamesSi 

všechny recenze uživatele

No, viděl jsem timelapsy už na YT. Co mě ale naštvalo bylo, že v titulkách bylo asi 10 lidí. PS: Škoda, že neexistuje kopie Self-Portrait. Hlavně, protože myšlenka, že John Lennon si myslel, že jeho dick-pic je art mě rozesmívá dodnes. ()

Reklama

Reklama