Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Americký filmový horor, ve kterém se hrozbou nevinných lidí stává velké hejno nechvalně proslulých dravých rybek, kterým se podaří utéci z experimentálního vědeckého ústavu, financovaného americkou armádou. Jejich cesta vede přímo do blízkého jezera, které je vyhledávanou turistickou atrakcí a jehož břehy jsou v letních měsících obleženy lidmi, kteří se sem sjíždějí z celého širokého okolí, aby se tu opalovali nebo si zaplavali. V okamžiku, kdy se k jezeru blíží smrtelné nebezpečí v podobě hladových rybiček, přijíždí k jezeru také autobus plný malých školáků. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (39)

Gemini odpad!

všechny recenze uživatele

95% stopáže je NAPROSTO PŘESNÁ kopie původního "horroru" Piraňa z roku 1978. Jediná změna je v tom, že pološíleného vědce vystřídala pološílená vědkyně a vůbec je tu nějak víc feministických narážek. Jo a málem bych zapomněl - hned několikrát jsou tu k vidění ženská ňadra. Jinak je vidět, že oproti původnímu filmu měli tvůrci k dispozici nižší rozpočet, protože dětský tábor tvoří asi deset děcek a dost silně produkci podezírám z toho, že podvodní prostřihy na hejno zubatých rybek ženoucích se odkudsi kamsi jsou použity ještě z předlohy. Zbytek filmu vyplňují scény typu "OK, nechám svoji dvanáctiletou dceru tady s bandou krvácejících spratků a chlapem, co v podstatě nemá nohy a vyrazím dál po proudu", a když vám do toho ještě zvukové oddělení servíruje něco co zní jako šílený delfín "říznutý" cirkulárkou, nepřesvědčí vás o byť jen jediné hvězdě ani fakt, že v tomhle kousku herecky debutovala pozdější kráska s uhrančivýma očima, tehdy ovšem ještě nevinné prepubertální poupě, slečna Mila Kunis. A ty závěrečné titulky podkreslené nějakou hardrockovo-metalovou "peckou", to už je fakt moc:))) ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Tak takhle by to teda nešlo. Neskutečně hloupé dialogy, směšné postavy, blbý děj... prostě celkově ještě horší, než originál z osmdesátých let. Jsem opravdu zvědav, co s takovýmito předlohami udělá Alex Aja. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Piraňa (Pygocentrus nattereri) je dravá ryba, ktorá dorastá do dĺžky tridsať centimetrov a váži priemerne tri a pol kila. Živí sa výhradne čerstvým mäsom. Svoju korisť loví skupinovo. Potravu nežuje, ale vytrháva a prehĺta celé kusy mäsa. V priebehu pár minút dokážu otrhať mäso svojej obete a zostanú len kosti. Pirane nepohrdnú ani ľudským mäsom. Videl som viacero horrorov o týchto dravých, krvilačných rybách. Najznámejších z nich je zrejme snímok, ktorý v roku 1978 natočil americký režisér Joe Dante. To je piraňová klasika. No mne sa celkom páči aj americký televízny film "Piraňa útočí" (Piranha), ktorý v roku 1995 natočil režisér Scot P. Levy. Je to dosť dobre spracovaný béčkový animal horror. Remake pôvodného Danteho snímku. ** ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

No aby som na tento film nebol až taký zlý. Zabavil som sa dobre: pravidelne sa objavuje jeden záber útočiacich piraní; jeden muž sedí na zemi po útoku piraní a vôbec mu nevadí, že z jeho nôh už zostalo iba 60%; jeden chlapík, ktorému je vidieť rebrá sa doplazí k tomu, vďaka komu sa mu to stalo a ten mu povie "Prepáčte mi". No nie je to super? Je tam sex, krv, trápny scenár a strašní herci - ja som sa bavil. PS: Produced by Roger Corman. ()

Pilda17 odpad!

všechny recenze uživatele

Je to kopie a kopírovaný filmy já nesnáším.. Když jsou tam velký změny tak je to v klidu, ale jak mile se to kopíruje do přesných detailů tak je to špatný. A pro mě tento film je hrozný. Jako že se mi ten film z roku 1978 docela líbil aspoň trochu, tak todle vůbec.. Tak že dávám odpad a doporočuji kouknout spíše na ten starší film..:) ()

2-Xtreme 

všechny recenze uživatele

Nie je remake ako remake. Tak ako napr. "remake" filmu Psycho je len kopiou originálu, tak aj táto Piranha resp. režisér Scott P. Levy nedal do deju nič nové a len skopíroval všetko čo bolo videné v pôvodnom filme. Originál bol síce zo ´78-ho, ale film pôsobil vážne a nechrlila z neho žiadna trápnosť.. nie ako v tomto filme. V porovaní s originálom je to jasný krok späť. Síce som dostal to čo mi chýbalo v originále tj. krv, ale stále to nebolo ono. Je to dobrý námet, no stále nie a nie natočiť poriadny film, ktorý by zobrazil pirane ako totálny teror. Chcem krv, rozožraté časti tela, chaos, paniku... v oboch filmoch boli len malé náznaky, ale to pravé orechové sa žiaľ nejako nedostavilo. Pevne verím, že mi Aja v dalšom remaku tejto klasiky dá presne to čo chcem a čo sme mali vidieť už dávnejšie. Tento remake je len slabý odvar priemerného originálu. Aj mojich 40% je vela. ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

WTF??? Jakej má smysl remakovat film o dost levněji, hloupěji a navíc okopírovat téměř celej film? Tohle je příklad nepodařeného filmu prakticky celý film je jedno a to samý jako originál(některé scény jsou i z originálu). Corman už si ale na tohle kopírovaní tak nějak zvykl(viz Carnosaur 3 = Scorpius Gigantus, atd...). Nicméně i když je to téměř jedno a to samý tak mi tam děsně vadila ta levnost ten film je prakticky jen o kecání a piraně když utočí tak není nic vidět. NEvím co si od toho tvůrci slibovaly ale tohle je prostě aspon na průměrnej film málo. Levy je špatný režisér a navíc zrovna včera jsem chválil Williama Katta za účinkování jen o rok starším snímku Rattled, tak tady mu musím zase vynadat, to co tady předvádí je fakt k pláči. A bohužel se u tohohle remaku nedostala ani hudba od Donnagia. Škoda tohohle remaku, už se těším na Piranha 3D. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Na tento film jsem narazil zcela náhodně aniž bych tušil, že nějaký remake Piraní (1978) existuje. Jelikož jsem příznivcem zvířecích hororů a původní snímek se mi celkem líbil, nemohl jsem se dočkat až si to pustím. Neodradilo mě ani nízké hodnocení na netu, ale po shlédnutí musím dát zapravdu všem, kteří tento „skvost“ označují za tragédii. Režisér Levy společně s R. Cormanem jen parazitují na svém předchůdci. Okopírovali téměř všechno co šlo ( pěkně scénu za scénou a to ještě v mnohem horším provedení, dokonce se nestyděli použít i několik záběrů z originálu). O ztvárnění masožravých rybek se raději nebudu ani moc rozepisovat, protože by mi nestačila všechna známá sprostá slova. Za celý film je mnohokrát neuvidíme a když už ano, tak se ve vodě plácají gumové náhražky, které nerozpláčí ani malé děti, natož aby vyděsily dospělé jedince. Celé mi to přišlo jen jako jakýsi pokus o parodii, který se pánům tvůrcům absolutně nepovedl. Laciné hlášky a špatné herecké výkony jen podtrhují jejich marnost. 3/10 ()

mis-ko odpad!

všechny recenze uživatele

Mladý, neambiciózny začínajúci filmár s vlastným akváriom s troma rybičkami (vizuálne efekty), pískacou hračkou (zvukové efekty) a malinovým sirupom (krv!) hľadá kohokoľvek bez talentu (hlavný hrdina). Zn. Piranha 2 ()

Z0oMb3E odpad!

všechny recenze uživatele

Ak bol úmysel hororu vyvolať u mňa salvy smiechu nad jeho stupiditou, tak Piranha si zaslúži Oscara. Dokonca udelenie Oscara by bol pre film urážka. Milujem béčka ale toto bolo už aj na mňa veľa. Nechápem prečo v rámci už tak nízkeho rozpočtu neurobia film nemý. Nikto by si to ani nevšimol. Efekty? Efekty dostávajú pri sledovaní tohto filmu nový rozmer. Pôvodný film som nemal možnosť vidieť, ale ak je toto remake po 17 rokoch musí byť echt "kvalitný" aj originál. Jediné vzrušenie nespôsobili ani tak krvavé scény, ale odhalené vnady. Jasný režisérov zámer, aby udržal divákov pohľad na obrazovke. Pri sledovaní Pirane zažijete rovnaké zimomriavky, ako pri lúštení sudoku, takže sťahujte ju vo veľkom. Mimochodom v komente nie sú spomenuté výkony hercov. To nieje chyba ani výkon ani herci totiž prítomní nie sú. ()

Joe321 

všechny recenze uživatele

Nejlepší remake všech dob. Proč? Protože je to naprostá kopie předešlé verze. Nejen příběh je uplně stejný, ale navíc se podařilo přenést i naprosto stejnou hloupou režii, malý rozpočet a naivitu filmu z roku '78. Ještě jednou... dokonalý remake. ()

Reklama

Reklama