Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Všichni účastníci právnické konference ve Washingtonu padli za oběť jednomu viru. Umírají během několika sekund. Jako první nachází mrtvoly Nick. Krátce na to se objeví vojsko a Samantha Carterová z virologického oddělení americké armády přebírá velení a posílá pryč Nicka i tisk. Později však mladá žena Nickovu pomoc přijímá, neboť tento muž před lety pracoval jako virologický expert v Africe. Smrtelných případů však neustále přibývá... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (10)

golfista 

všechny recenze uživatele

Smrtící vir šířící se televizním vysíláním a dva doktoři zachrání státy i ostatní svět. Takovou pitomost můžou nafilmovat jenom v Americe. ()

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem, že tento film z americké televizní produkce nebude nic moc, ale toto už je opravdu trochu moc. Snad jediné, čím je film zajímavý tak poněkud divným námětem počítačového viru, který zasahuje i živý organismus člověka. Tento námět je úhledně zabalen v balíčku s obrovským nápisem: KLIŠÉ! Kdybych to v polovině vypnul a šel spát s tím, že konec bude takový a takový, tak bych udělal lépe, protože jsem se trefil naprosto přesně. Že jsem to měl čekat? Ano čekal jsem, ale v skrytu duše jsem doufal, že to dopadne jinak než předpokládám. Představitelé hlavních hrdinů jsou nudní a toporní jako dva kůly v plotě. Navíc jim scénář vkládá do úst ještě topornější dialogy. Jejich charaktery jsou jako vystřižené z učebnice: Jak by dnes herecké charaktery neměly vypadat . Možná, že taky bude lepší přestat nadávat filmu a taky vynadat sobě za to, že jsem film vůbec sledoval, i když jsem tušil co se bude dít. Na to lze říct jedině: Dobře mi tak... ()

monolog odpad!

všechny recenze uživatele

Ono upřímně už virus, který zabije člověka během několika vteřin je totální pitomost. I ten nejhorší virus Ebola Zair (biohazard 4) vás zabije nejdřív do týdne. Uznávám, že jsou určitě uměle pěstované virové kultury, které by mohly tuto obu mít kratší, ale pár vteřin je hovadina. To by ten vir musel být leda jedovatej, něco na způsob kyanidu nebo sarinu. Ale hned na začátku vyvraždit celou právnickou konferenci, to je dobrej vtip. Za to by to možná mohlo dostat i půl hvězdy, i když když přihlídnu ke zbyxtke, tak ne. Ničím to nevybočuje, nic to člověku nedá (ani pocit neztracenýho času jsem neměl). ()

ScreamJay 

všechny recenze uživatele

Nápad je to dobrej, ale zpracování je asi stejně povedený jako malba pomocí zmizíku. Počítačový vurus zabíjející lidi, vysušující je a preparující je do sádrotvorných jedinců, to by stálo za úvahu a pár dobrách efektů. Jenže to asi pan Mastroianni nezná, že už jako vymoženosti kolem fimu pokročily tak daleko. Po herecké stránce je film unikátní, páč ještě nikdy sem si u podobného druhu filmu nepřipadal jako v domu voskových figurýn. Obvzláště ta slečna agentka, to byl nádherný příklad latexu. Zkrátka předělat tenhle film do temnější a akčnější podívané, byly by to klidně i 3 a víc, jenže ve stávající podobě kde jen těžko lze něco chválit či vyzdvihnout nelze jinak než za 1. Ale ne ve školní stupnici, bo to bych byl pěkně natrvdlej kantor. ()

Gimp 

všechny recenze uživatele

Jsou to solidni dve hvezdy... Chvili mi trvalo nez jsem prokoukl ze je to odporna brecka. No vlastne skoro 45 minut. Konec je opravdu ubohy stejne jako zapletka. Virus v televizi... Dobra konina ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

Záchranář Nick Baldwin (Antonio Sabato Jr.) se jako první setkává s podivnými úmrtími, které vypadají, jako by obětem z těla něco vysálo veškerou tekutinu. Jeho podezření na tajemný virus brzy potvrdí doktora Samantha Carterová (Janine Turner) z armádního virologického výzkumu. Společně jdou po stopách viru, který - jak se zdá - není biologického, ale elektronického původu, a záhadným způsobem je z elektronických zařízení přenášen na člověka ... Jako nápad to nemuselo být špatné, kombinace elektronického viru a jeho přenosu na člověka, jen by to musel dostat na stůl někdo jiný než Armand Mastroianni, a ten někdo jiný by musel mít k dispozici větší budget, lepší herce a zajímavěji postavený scénář. Takhle z toho vyšla jen béčková slátanina plná různých chyb a logických nesmyslů, zcela zbytečného pokusu o love story a vůbec. Jedna (ušmudlaná) hvězda za nápad, a víc ani ťuk... ()

Lukoye odpad!

všechny recenze uživatele

:)))) Plně souhlasím s kolegou ScreamJay. Postavy v tomto filmu byly naprosto neuvěřitelné. Životně tam nevypadal skutečně nikdo. Mě nejvíc dostala postava rebelujícího saniťáka, co se jako náhodou projevil jako největši odborník na viry na západ od Afriky. Hloupoučké. Snaha o akci se asi nejvíc projevovala nestálou dynamickou kamerou, jež každému záběru dávala nádech zuřivého běhu. Kdys viděl tu latexovou agentku dříve, nevěřil bys že je to ona, bývala to jedna z nejkrásnějších ženskejch na plátně. Dle mě se jedná o robota. Takového co se montují na barandově viz Borhyová a ostatní moderátorky komerčních televizí. Studio kamarád je dramaturgicky lépe zvládnuté než tento film. Jakákoliv snaha o napětí se utopí v dementních dialozích. ()

pend 

všechny recenze uživatele

Televizní béčko se vším všudy. Námět jak ze špatného scifi. Děj naštěstí rychle ubíhá, obětí přibývá. ()

Reklama

Reklama