Reklama

Reklama

Záhady mysli Agathy Christie

(TV film)
  • Velká Británie Inside the Mind of Agatha Christie
Velká Británie, 2019, 45 min

Režie:

Matt Cottingham

Hrají:

Samantha Bond (vypravěč), Agatha Christie (a.z.)

Obsahy(1)

Legendární anglická spisovatelka nepřestává fascinovat svět nejen svým dílem, ale i životem... Mohlo by se zdát, že o životě legendární „královny detektivek“ víme už všechno. Její odkaz je ale tak rozsáhlý, pestrý a zajímavý, že nás Agatha nepřestane udivovat asi nikdy. Dnešní dokument ji představuje jako zvídavé dítě s obrovskou fantazií a obrazotvorností, jako sebevědomou mladou ženu, která své nemalé vědomosti získala samostudiem, ale i jako křehkou a citlivou duši. Nahlíží do obou jejích manželství, vrací se k dosud neobjasněné epizodě záhadného zmizení poté, co jí její manžel Archie oznámil, že se s ní hodlá rozvést, ale ukáže nám i dobrodružnou stránku její povahy: když se provdala za archeologa Maxe Mallowana, podnikla s ním řadu výprav, zejména do Sýrie. V dokumentu vystupují především spisovatelčin vnuk Mathew Prichard a jeho syn James, kteří spravují její odkaz. (Česká televize)

(více)

Recenze (8)

otík 

všechny recenze uživatele

Tak trochu tradiční a asi i očekávaně vytvořený dokument, ve kterém nás pár osob provází životními osudy úžasné spisovatelky. Uslyšíme i originální hlas Agathy Christie, uvidíme pár ukázek j filmů a pár autentických záběrů z doby, o které se zrovna hovoří. Klasika, která obohatí, ale občas trochu nudí. PS: Agatha Christie napsala 66 románů. ()

pakobylka 

všechny recenze uživatele

Maličko odbytý - a tím pádem i trochu povrchní pohled na světoznámou spisovatelku. Přináší v podstatě jen útržkovité informace z jejího života ... myslím, že by si zasloužila větší pečlivost a především POCTIVOST při zpracování inkriminovaného dokumentu ... minimálně takovou, jakou ona sama věnovala svým detektivkám. ()

Galerie (8)

Reklama

Reklama