Reklama

Reklama

O Sedmikrásce

(TV film)
Pohádka / Krátkometrážní
Československo, 1970, 15 min

Obsahy(1)

Pohádka vypráví příběh krásné dívky, které dali jméno Sedmikrása. Zaujala prince, ale jeho otec si svatbu s chudou dívkou nepřál, a tak nechal zapálit její rodný dům. Rodiče zahynuli, ona se zachránila a rozhodla se vydat v přestrojení na zámek. Král nutil prince ke svatbě s cizí knížecí dcerou. Sedmikrása se dala princi poznat. Princ se vypravil za nastávajícím tchánem a vypověděl mu, proč se nemůže s jeho dcerou oženit... (Česká televize)

(více)

Recenze (4)

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Tyhle mini pohádky jsou opravdu strašné. Štěpánka Haničincová už měla před čtyřicítkou, Jan Přeučil zase po třicítce. Celý děj se odehrává na jednom plácku s nulovým pozadím a narychlo postavenými kulisami. To nemluvím o tom, že král dal spálit chalupu, uhořeli v ní dívčiny rodiče, ale ona králi rychle odpustí a vše je zase zalité sluncem. ()

marusshhka 

všechny recenze uživatele

Otřesná „pohádka“. Sedmikrása není krásná a působí staře, což vzhledem k věku představitelky není překvapivé. Princ neudělá nic, aby se otci vzepřel, nebo aby alespoň zachránil milovanou dívku, když už ne její rodiče. Jen kouká z okna a vzdychá. Být v její kůži, tak uteču někam hodně daleko a už nikdy se nevrátím. ()

Reklama

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

"Synu, dívka, kterou si chceš vzít, je muž.." ;) A Jordánová patrně taky.. Patrně její nejzoufalejší filmový počin.. Kus z cyklu francouzských pohádek.. ()

Galerie (4)

Reklama

Reklama