Reklama

Reklama

Vím, že víš, že vím

  • Itálie Io so che tu sai che io so (více)
všechny plakáty

Obsahy(1)

Fabio (Alberto Sordi) je typický Ital, který se počestně živí jako úředník v bance. Myslí si, že žije v harmonickém manželství a proto se vůbec nezajímá o rodinné problémy. O tyto iluze ho připraví až fakt, když se dozví pravdu o své ženě, dceři a koneckonců i krutou pravdu o sobě. (MVanis)

Recenze (13)

troufalka 

všechny recenze uživatele

Příslib byl větší než finální produkt. Dobře načaté komediální drama, které se ve výsůledku ukázalo býti málo zábavným i málo dramatickým. Bez třešničky na dortu, pointa se nekonala. ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Jednou jsi dole jednou nahoře, a Alberto Sordi o tom ví své. Komedie z manželského prostředí, pozvolna přecházející v slušné drama, a opět odlehčené důmyslně sestaveným scénářem, a znovu do dramatu... Výborný Josef Vinklář, jehož dialogy a monology tvoří většinu replik. Sranda, kolik aut jezdilo v centru Říma v osmdesátých letech. Málokdy film dokáže tolikrát překvapit. Skvělý námět, skvělý scénář. ()

anderson 

všechny recenze uživatele

ČESKOSLOVENSKÁ TELEVÍZNA PREMIÉRA: ČST 1 = 28.6.1986, réžia českého znenia (ÚPF 1984) = ZDENA KLIMENTOVÁ (20.2.2011) ()

Tryskomyš 

všechny recenze uživatele

Tenhle film má naprosto nezapomenutelný název. Vysvětlení zní : ty to víš, a já to vím že ty to víš a ty to víš že já to vím, že ty to víš. ()

Hennes 

všechny recenze uživatele

Dilema mezi manželkou a fotbalem. A nejen to, omylem se z poklidného života stává noční můra. Z nevěrníka se stane paroháč a celá rodina je trochu jiná než se zdálo. Vitti a Sordi jsou výborní a komedie se zde nenuceně prolíná s dramatem. Pro milovníky italského filmu je to povinná klasika. ()

Adiemus 

všechny recenze uživatele

Poté, co jsem překonala počáteční scény (zase nějaká italská "řachanda") a překousla mým uším nepříjemný dabing Evy Hudečkové, mě příběh pomalounku polehounku vtáhl a konec jsem sledovala už zaujatě. Nepopírám, dialogy často nezapřely divadelní původ a zápletky určitou stylizaci, leč přesto film převyšuje leckteré slavnější hollywoodské konverzačky. ()

mac000 

všechny recenze uživatele

Alberto Sordi byl mimořádně kreativní umělec. Kromě mnoha desítek hereckých rolí natočil také devět filmů jako režisér. Tento byl jediný, jenž se u nás promítal v kinech. ()

Předseda 

všechny recenze uživatele

Sordiho rodinu omylem sleduje očko, když svůj omyl zjistí, předá získaný materiál Sordimu. Sordi pozná, jak žije jeho rodina, snad se dá ještě něco zachránit. ()

martins 

všechny recenze uživatele

Napínavý italský film ve kterém dominují Sordi a Vitti. Manžel dobře situovaný bankovní úředník žije v poklidném manželství a vychovává dospívající dceru, má též milenku, kolegyňi z práce, dcera je na něj naštvaná a on neví proč. Vše se vysvětlí shodou okolností, když je jeho manželka omylem sledována, namísto paní Bytné po dobu několika dní. Materiály pak předá detektiv Sordimu, který se dozví pravdu o celém svém životě. Manželka alkolička a která ho chtěl opustit, dcera feťačka, provalená milenka, nejlepší přítel, který leží v nemocnici, celý zasádrovaný a který nechtěl podávat trestní oznámení, byl veskutečnosti sražen Vittiovou jako pomstu za to, že dceru přivedl k drogám, jeho špatný zdravotní stav, který se nakonec ukáže jako v pořádku a nakonec se ještě z manžela stane paroháč, kvůli tomu, že dá před manželkou přednost fotbalu. Nakonec rodina krizi přežije a paní bytné spadne hřebínek, když její avantýry vyjdou najevo a její muž se zastřelí. ()

zigy 

všechny recenze uživatele

Koncert Josefa Vinkláře.....kvůli němu ten film stojí za vidění, jinak těch dalších důvodů už moc není....snad ještě Monica Vitti.....trošku zkostnatělé dialogy už nahlodal zub času, je mi líto.....prostě ten film je až moc takový divadelní, i když zajímavé momenty tam jsou ( např. nevyléčitelná nemoc, pravý důvod úvodního telefonátu). Hlavní poučení: nikdy nedávejte přednost fotbalu před manželkou! ()

Reklama

Reklama