Reklama

Reklama

Rovnodennost

(seriál)
Trailer

VOD (1)

Epizody(6)

Obsahy(1)

Před dvaceti lety viděla Astrid zmizet autobus plný studentů. Teď potkává muže, ve kterém poznává jednu z obětí. Je čas zjistit, co se vlastně tenkrát stalo. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (27)

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Equinox je absolutní parodie na Asterovo Midsommar či Hereditary, kdy si z nich bere hlavní motiv "kontrolujících sekt" a dá se říct, že to je jediná dobrá věc v tomto seriálu. Zbytečná zdlouhavá utahanost dílů, kdy první 3 by mohl divák doslova rovnou přeskočit, nekvalitní režisérská práce, průměrní herci a podprůměrný finální pocit z celku. S podobným nápadem by se dalo vyhrát k dokonalosti, uznávám dokonce že to mělo i pár podařených scén (rituál v lese, odhalení "zajíce"), ale když je 60% filmu nudná retrospekce a děj se za 300 minut nepohne skoro ani o píď, začne to divákovi lézt na nervy. Samotný závěr je pak už jenom třešnička nepovedenosti na celém díle a můj pocit z promrhaného nápadu zde je stejný jako u nedávného Serenity (2019) - výborný koncept mytologie spolu s kultem a temnými fantasy prvky, který je ale pohřben tvůrčí neschopností a nulovou nápaditostí. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Vyzerá to, akoby Ari Aster nemal čas a tak predal svoj námet založený na škandinávskej povere dánskym tvorcom, respektíve Netflixu, nech si s ním robia, čo chcú. Mysteriózna historka, ktorá by síce vystačila na dvojhodinový film, avšak prečo sa nedostať postavám viac pod kožu aj v minisérii. Stále ide len o niečo viac ako štvorhodinovú záležitosť. Pripomenie to viaceré klasiky, od Asterových filmov, cez Stranger Things a Dark až po Unbreakable, minimálne čo sa týka prijatia vlastného osudu. Chápem rozhodnutie tvorcov ísť proti diváckym očakávaniam, avšak celý seriál mohol byť emocionálne uchopiteľnejší, dejovo intenzívnejší, niekde stačilo ubrať, inde zase pridať. No a kto je po Gaštankovi zvyknutý na Danicu Curcic, ten s ňou problém mať nebude. 70% ()

Reklama

rublik05 

všechny recenze uživatele

Původně jsem očekával takovou menší severskou variaci na netflixovský masterpiece Dark, nicméně jsem se v tomto ohledu šeredně spletl. Tvůrci příběhově sází na čistou fikci, objasňování tajemného zmizení maturantů je pojato jako odkrývání různých mystických pověr a tajů, což mě osobně moc nebavilo a finální rozuzlení mě vyloženě zklamalo. Celá série má však mimořádně povedenou temnou atmosféru, kterou skvěle podtrhuje kvalitní hudební doprovod, dále je plná napětí a zajímavých nápadů. Herecké obsazení je spíše průměrné, nedá se říct, že by mě některá z postav vyloženě nadchla. Děj má několik opravdu solidních dramatických scén, některé mi přišly naopak poněkud hloupé. Počet epizod mi přišel v pohodě, avšak snesl bych mnohem větší spád, jelikož se celý seriál nesl spíše v pozvolném tempu a chvílemi jsem se trochu nudil. Když jsem se postupně blížil do finále, doufal jsem v pořádně grandiózní zakončení, které celou minisérii zachrání a vyvede z průměrnosti. I tady mě však čekalo zklamání, závěr mi vůbec nesedl, po více jak 4 hodinách jsem očekával mnohem víc. Pro mě osobně je Rovnodennost menším zklamáním, mám z ní poněkud rozpačité pocity, patrně je na mě až moc mysteriózní, své fanoušky si ale jistě najde a o žádný propadák se rozhodně nejedná. 4/10. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Tak zatímco většina komentujících spílá filmařům za obsazení Danici Curcic, tak já jí vidím jako největší pozitivum. Sice se nejspíš nikdy nestane předmětem mokrých snů, ale herečka je to skvělá. Samotný příběh, který propojuje zmizení autobusu plného studentů s mytologií, by nebyl špatný a asi by ani nevadilo, že vesměs nepřináší nic nového, kdyby chybějící invence byla vyvážená tempem vyprávění či alespoň něčím, co by člověku zůstalo v paměti. Jenže ani jedno jsem se u nedočkal. Sem tam se zablýsklo na lepší časy co se atmosféry týče, pár lehce nadprůměrných sekvencí a to je asi tak všechno. Samotný konec pak byl vyloženě na pěst. 35% ()

petikacka 

všechny recenze uživatele

Jupííí, konečně jsem objevila jiný než španělský seroš a ještě k tomu z Dánska. Těšila jsem se...Než jsem si ho pustila...Takovou kravinu, blábol a nesmysl o jakémsi pohanském kultu jsem fuckt neviděla. Přitom kdyby to mělo jiný scénář a režii mohla z toho být sqělá mysterypecka. Takhle z toho vzniklo něco beztvarého, bez chuti a zápachu a jakékoliv emoce. Navíc hlavní hrdinka je opravdu velmi nesympatická, pořád jakoby mimo, unylá a naprosto bez mimických svalů. Kompletně jsem to nepochopila. Možná, že Dánové jako potomci Vikingů pořád věří na ty své pohanské zvyky, ale co se ku*va stalo s těma studentama co zmizeli? A jak jako?! A kam jako?! Z takovou tvorbou běž Netflix do pr*ele. Za mě 20% P.S. Pane Chodící mrtvolo tady jste se celkem zesměšnil díky vašemu přiznání, že hodnotíte po jednom dílu i když v tomto případě jste se mimořádně trefil... ()

Galerie (49)

Reklama

Reklama