Reklama

Reklama

Rovnodennost

(seriál)
Trailer

VOD (1)

Epizody(6)

Obsahy(1)

Před dvaceti lety viděla Astrid zmizet autobus plný studentů. Teď potkává muže, ve kterém poznává jednu z obětí. Je čas zjistit, co se vlastně tenkrát stalo. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (27)

yvona 

všechny recenze uživatele

Je naprostá ubohost dovolit si hodnotit celý seriál po nedokoukané první epizodě na základě toho,že se mi nelíbí jedna herečka. Mimochodem Danica Curcic hraje ve velmi dobrých filmech a hraje skvěle.Právě ona byla skvělou volbou pro tuto roli. Je to slušná série, dobrá atmosféra i napětí a rozhodně stojí za zkouknutí. ()

rublik05 

všechny recenze uživatele

Původně jsem očekával takovou menší severskou variaci na netflixovský masterpiece Dark, nicméně jsem se v tomto ohledu šeredně spletl. Tvůrci příběhově sází na čistou fikci, objasňování tajemného zmizení maturantů je pojato jako odkrývání různých mystických pověr a tajů, což mě osobně moc nebavilo a finální rozuzlení mě vyloženě zklamalo. Celá série má však mimořádně povedenou temnou atmosféru, kterou skvěle podtrhuje kvalitní hudební doprovod, dále je plná napětí a zajímavých nápadů. Herecké obsazení je spíše průměrné, nedá se říct, že by mě některá z postav vyloženě nadchla. Děj má několik opravdu solidních dramatických scén, některé mi přišly naopak poněkud hloupé. Počet epizod mi přišel v pohodě, avšak snesl bych mnohem větší spád, jelikož se celý seriál nesl spíše v pozvolném tempu a chvílemi jsem se trochu nudil. Když jsem se postupně blížil do finále, doufal jsem v pořádně grandiózní zakončení, které celou minisérii zachrání a vyvede z průměrnosti. I tady mě však čekalo zklamání, závěr mi vůbec nesedl, po více jak 4 hodinách jsem očekával mnohem víc. Pro mě osobně je Rovnodennost menším zklamáním, mám z ní poněkud rozpačité pocity, patrně je na mě až moc mysteriózní, své fanoušky si ale jistě najde a o žádný propadák se rozhodně nejedná. 4/10. ()

Reklama

septic 

všechny recenze uživatele

Equinox je fajn. Má svá tajemství, která se pomalu odkrývají a celé je to mrazivě tajemné. Severská lidová historka převrácená do bizarního rozměru. Až na neuvěřitelně otravnou napsanou postavu Lene jsou herci skvělí. Jen je škoda, že Netflix je založen na tom, že ze všeho dělá utahané seriály. Ne, že by mi v tomhle Rovnodennost vadila, ale obsahově by tématu stačilo filmových 130 minut ()

Anderton 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Vyzerá to, akoby Ari Aster nemal čas a tak predal svoj námet založený na škandinávskej povere dánskym tvorcom, respektíve Netflixu, nech si s ním robia, čo chcú. Mysteriózna historka, ktorá by síce vystačila na dvojhodinový film, avšak prečo sa nedostať postavám viac pod kožu aj v minisérii. Stále ide len o niečo viac ako štvorhodinovú záležitosť. Pripomenie to viaceré klasiky, od Asterových filmov, cez Stranger Things a Dark až po Unbreakable, minimálne čo sa týka prijatia vlastného osudu. Chápem rozhodnutie tvorcov ísť proti diváckym očakávaniam, avšak celý seriál mohol byť emocionálne uchopiteľnejší, dejovo intenzívnejší, niekde stačilo ubrať, inde zase pridať. No a kto je po Gaštankovi zvyknutý na Danicu Curcic, ten s ňou problém mať nebude. 70% ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

mám celkem rád tenhle typ seriálů a Equinox plus mínus splnil to co jsem čekal.Atmosféru to má slušnou a dokáže udržet diváka v určitém napětí až do konce.Pokud by se dal Equinox k něčemu přirovnat,pak k Asterovu Midsommar.Ten je sice kvalitou někde jinde a jde hodně po psychologické stránce,ale společné znaky se najdou.Snad jen hlavní herečka by u mě miss sympatie zrovna nevyhrála...60% ()

Galerie (49)

Reklama

Reklama