Reklama

Reklama

Premutos - Der gefallene Engel

  • angličtina Premutos: The Fallen Angel (více)

Recenze (15)

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Amatéřina nejhrubšího zrna. Krvavé určitě ano, ale zcela nezvládnuté po řemeslné stránce a přeplněné humorem čtvrté cenové kategorie. Aneb další brutálně nadhodnocená f(s)raš(č)ka. Nedávám hodnocení za režisérovo fanouškovství a dobrý úmysl, ale za výsledek ... který je tristní. ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Nízkorozpočtovej splatter, osobně mě se příliš nelíbil a strašně nudil ... Jde hlavně o přepísklou stopáž... Kvůli té nekonečné nudě jsem si nevychutnal ani ten finální masakr, kterej byl sice dobrej, ale už to prostě nebylo ono ... Gore efekty jsou dobrý, ale to je tak opravdu jedinné ... ()

Faustka 

všechny recenze uživatele

Lidskost ztratila svou tvář, zvířecí krvelačný pud zvítězil. V tomhle případě nesympatický ksichty bodujou. Prolínání minulosti s přítomností, dovedně nastavuje brutalitu střídajících se období. :)) Nechutné, lascivní, zvrhlé(urafnutí koulí, tak podlé)... odporné pro mnohé, přitažlivé pro sortu "těch divných".. Ale něco tomu k dokonalosti chybělo, Rammstein. ;) Ittenbachu...ty dobytku!! ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Jacksonův Brain Dead po německu... Musím říci, že jsem se opravdu bavil. Já vím, že je to děsně amatérské a není to humorné, ale já si nemohl pomoci. Už jen ten arzenál zbraní! Od nožů, oštěpů a seker, přes krumpáče, palice, pistole, samopaly, motorové pily a kulomety až k tanku. Tedy závěrečný masakr jsem zčásti, přes slzy smíchu, neviděl. Ale když už je řeč o amatérštině, pak je třeba dodat, že řada gore efektů je opravdu luxusních. Vzduchem lítají hlavy, kusy hlav, useknuté ruce, ustřelené ruce, nohy, střeva... ,,Jsem mistr meče!" ,,Švich!" A z jednoho jsou dva... dělení na výšku, na šířku, z jednoho jsou čtyři, z jednoho je jich deset! Galony krve, nůše vnitřností a hory masa. Něco sexu...připoutaný milenec při s/m hrátkách byl krásně naservírovaný hladové armádě nemrtvých, a tak není divu, že z něj moc nezbylo. Občas jsem měl pocit, jestli se natáčení nevymklo a někdo z komparsu nezařval...Obdivuji ty, co nepoznali už na začátku (při úvodním masakru), že jde o pěknou ptákovinu, dívali se až do konce a pak tu naříkají...zbytečně. ()

Lhurgoyf 

všechny recenze uživatele

Najlepší film tajného nočného premietania, a vôbec celej ZFŠ 2005. Film, pri ktorom je problém smiať sa na ďalšom vtipe, pretože sa za poslednú minútu ešte zmietate v kŕčoch od piatich predošlých. To všetko podporené 110 minutovým neutíchajúcim gore festom ala BrainDead. ()

Paldini 

všechny recenze uživatele

Stejně amatérské jako Jacksonova prvotina Bad Taste, ale mnohem méně zábavné. Zdá se mi, že jsem viděl úplně jiný film než ostatní. Dokud se neobjeví Premutos, padlý anděl, který je padlejší než Satan, v celé své kráse, což je cca 20 minut před koncem, tak je to jen špatně natočená nuda s několika podpásovýma fórkama a s naprosto příšerným zvukem (např. výstřely zní jako prskavka). S tím si mohli tvůrci fakt pohrát. No, těch posledních 20 minut je celkem povedených, a i proto nedávám odpad. ()

hladass 

všechny recenze uživatele

Nemůžu říct, že by Ittenbach tímto kusem vysloveně zklamal, ale přece jenom stopáž je extrémně přepálená a humorná složka mi do filmu vůbec nesedla (parodie na Ramba byla vysloveně trapná)... Být film tak o půl hodinky kratší, jednalo by se o výborný nízkorozpočtový kousek, takhle jsem během sledování měl docela problém udržet pozornost a neusnout, takže ani závěrečný (velmi výživný) masakr to už nezachránil a nevytáhl film z čistého průměru... ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Moje druhé setkání s Ittenbachem dopadlo o něco lépe. Film si opět na nic nehraje, je neuvěřitelně levný a hlavně brutální a uchylný. Scéna z holubem byla šíleně nechutná:-) Film my(hlavně díky aj dabingu) připomínal Bad taste, dokonale jsem se nad tímhle trashem bavil ale upozorňuju že není pro každého. No možná není pro nikoho:-) ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Myslím, že tady se Ittenbach nechal docela unést, pokusil se přesvědčit sám sebe, že zvládne i něco jiného, než jen gore a v první půlce filmu až moc experimentoval s různými flashbacky a časovými výlety do historie. Ne že by se mu to nevedlo, ale zbytečně tím film natáhnul (o dvacet minut kratší by byl snesitelnější) a jakoby se tím vyčerpal, protože když nakonec přece jen dojde ke gore a závěrečné krvavé řežbě, je to jaksi mdlé, ne tak zajímavé a nápadité jako např. u Black Past, mnohem jednodušší a prostší. Do zombíků se tu na Ittenbacha až moc často jen střílí a střelné zbraně v horrorech nejsou moc záživné. Logika již definitivně ustoupila do pozadí a na její místo se vkradla komediálnost. Ale také i nuda. Ano, nuda je dost výrazný pocit. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Neuveriteľne smiešny film, pri ktorom sa je radosť ujebáv@ť. Kto už videl amatérske počiny na hororovom poli a myslel si, že videl všetko, je na omyle. Tento je jeden z príkladov, keď sa banda mizerných štatistov hrá, že vie hrať a verím, že tie výkony neboli účelovo tak debilné. Majstrami sú tu teda iba tí od gore efektov, ktoré rozhodne potešia a vyvažujú misky váh kvality tohoto snímku. ()

K.I.N.G. 

všechny recenze uživatele

Pro mě naprosto záhadná německá zombie amatéřina. Na jedné straně tu máme scény z různých dob historie, které spojuje přítomnost "prvního padlého anděla", Premutose. Byl tu dříve, než padl Lucifer, dříve než "Jason", toto tvrdí Olaf Ittenbach ve svém déčkovém splatteru. Tyto scény jsou obdařeny vážností a důstojností. Ze všeho je cítit chlad, špína, zamořené a jakoby smutkem pokryté prostředí, ve kterém ti lidé žili své nelehké životy. Scény na vysoké úrovni. No a na druhé straně tu je přítomnost, plná idiotů, nesympatických až odporných lidí, totálně imbecilního humoru, sraček a jediné, co opravdu za něco stojí jsou gore scény. I tak budu mít Premutose v paměti jako film, který mě docela dobře pobavil a bez větších problémů jsem se prodral poměrně dlouhou stopáží. 50% ()

Ashley 

všechny recenze uživatele

Uff. Tohle byl určitě nejvíce gory film který jsem viděl. Lidem, kterým vadí potoky krve, vyhřezlá střeva a nějaké ty usekané údy (v tomto případě spousta) premutos opravdu nedoporučuji :) tohle jsou jatka. Bodycount = 139, což mluví samo za sebe. Za závěrečné splatterové orgie nemůžu jinak, než dát 5*.Tohle se opravdu hned tak nevidí. ()

Teardown 

všechny recenze uživatele

Ittembachovi se nadá upřít nápad a zapálení, jelikož z jeho filmů lze snadno vycítit to nadšení pro hororový žánr. A Premutos je skvělým příkladem. Bohužel minimální rozpočet a neštastně zvolená humorná složka výslednou harmonii malinko sráží na kolena. Sem se ten vtip opravdu vůbec nehodil. Možná šlo jen o zjednodušení a celkové odlechčení od těch nedostatků, kterými snímek trpí, ale takový markantní kontrast na mě působil prostě opačně. Jinak nemůžu říci křivého slova, protože tenhle amaterský nízkorozpočták je vážne parádní jízda. ()

Reklama

Reklama