Reklama

Reklama

Sladký domove!

(seriál)
  • Jižní Korea 스위트홈 (více)
Trailer

VOD (1)

Série(2) / Epizody(18)

Obsahy(1)

Lidé se mění v krvelačná monstra a rozsévají zkázu. Zoufalý teenager a jeho sousedi z vedlejšího bytu bojují o přežití a snaží se při tom zůstat lidmi. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (48)

Ruut 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

První tři epizody velmi příjemně navnadili a očkeávání zajímavých hrátek člověk útrpne přežije tady 4 až 8 část, kde občas probleskne super nápad, aby to dokodrcalo do finále , kdy v předposlední části přijde nástup psycho maniaků, kteří jsou neefektivně ... No a pak tedy aspoň to skvělé nabušené finále? Kdepááák. Totálně nevyužitý potenciál. Čekali jste zajímavé akční monster finále? Tak vůbec nic nebude .. Jen trapný odjezd směrem druhou sezonu. Přitom to mohlo být tak hravé. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Miestami odľahčená forma, ktorá ledva dosiahla méty úškrnu na perách, mi nijak extra nevadila. Dokonca mi veľmi nevadili ani samotné efekty, ktoré občas pripomínali nejakú lacnejšiu variantu počítačovej hry z čias PS dvojky. Ale tak nejak vo mne samotný seriál nevyvolal žiadne extra emócie, respektíve dojmy, aby som mohol napísať, tak toto ma vďaka príbehu či deju naozaj bavilo. “Sweet Home” je proste taký, občas nápaditý, okamihovo zábavný zombie počin, ktorý nebude váľať recenzie v pozitívach, ani fanúšik žánru ho velebiť do nebies, no taktiež v celkovom kontexte nie je žiadnym prešľapom za hranou. Najviac ma ale mrzí, tá monotónnosť v jadre každej epizódy. Keď sa niečo deje, je to buď v úvode, alebo v závere, a teda miestami celkom bez tempa a dynamiky. Ďalšia vec, určite to mohlo (a malo) mať o 3-4 epizódy menej, a tak len sucho skonštatujem - pozerať zo zvedavosti, respektíve pokiaľ ste zarytým fanúšikom zombie žánru, inak asi nemá zmysel zabíjať 10 hodín života pri seriáli, ktorý nie je nijak prevratným počinom. ()

Reklama

ER 

všechny recenze uživatele

Jak se budou chovat lidé, kteří uvíznou v jednom domě a díky epidemické situaci se začínají projevovat jejich pravé charaktery a mění se v monstra? A každé monstrum je jiné, protože i lidé jsou různí. Hororové scény jsou tak akorát, některé velmi povedené, aniž bych se "neutopil" v potocích krve, napětí nechybí a humor také. Tak, jak se odvíjí děj přibývají i postavy, které se konečně poznávají a mají si co říct. A ačkoliv korejská řečová zpěvnost mi připadá někdy k smíchu, obzvlášť, pokud se přidá nějaká grimasa, tak u tohoto seriálu mi to až tak nevadilo. Jo, tohle mně bavilo, byť to žádný seriálový zázrak není. ()

majo0007 

všechny recenze uživatele

Videli ste niekedy Darabontovu The Mist podľa Kingovej novely? Ak áno, tak si zoberte, že tu máte opäť skupinku rôznorodých ľudí, ale miesto supermarketu tu máte panelák. Kto je zvyknutý na úletovosť ázijskej mangy alebo srdervúce vzlykanie a náreky v ázijskej kinematografii, ten už dopredu tuší čo ho čaká. Pridajte celkom slušné gore a nadupaný soundtrack (vo vypätých scénach vám bubienky rozvibruje pop, rock, techno, disko, poprípade chorálové skladby), vychádza mi z toho jemný nadpriemer. Chybičku vidím v niektorých odfláknutých CGI monštier (tlstý "Steroidman" Protein! - mini aj maxi verzia bola na facku). ()

Flopik 

všechny recenze uživatele

Námet seriálu ma riadne oslovil, veď predsa ľudia, ktorí sa masakrujú s monštrami znie super.  Z celkového výsledku som však skôr sklamaný. Najhoršie je to s postavami, do 6 dielu som hádam mal sympatie k jednej, možno dvom. A to je obrovská chyba, nakoľko ich tam je mnoho, všetky sú však divné a hlavne nesympatické. Vizuálne to nie je najhoršie, ale tie digi príšery bijú miestami až príliš do tváre. Zvolila sa cesta prvé 4 diely akčné s príšerami, potom väčšie zoznamovanie s postavami, veľa ľudí to tu kritizuje ale za mňa fajn voľba. Predsa len sme si vedeli nájsť nejaké sympatie k nim. Hlavná postava dlho nesympatická, ku koncu sa to zlepšilo. Nechápem však jednej veci, prečo tvorcovia zabíjajú tie najzaujímavejšie postavy, ktoré do konca sú aj najsympatickejšie. Okej, gule nato majú ale nemôžu zabiť každého a na konci ostala popravde sebranka nudných, nesympatických postáv (jedna, dve výnimky). No druhá bude ťažká kvôli tomu. 4*, je to fajn na pozeranie, ale rozhodne zabitý potenciál. ()

Galerie (169)

Zajímavosti (15)

  • Poté, co si v bytě Pyeon Sang-wook (Jin-wook Lee) ováže ránu na rameni lepící páskou, mu kus pásky zůstane viset podél těla. V dalším záběru už ji tam ale nemá. (Duoscop)
  • Když jdou děti sami po schodišti a potkají slepé monstrum, je zde krátký záběr na boty malého Yeong-Su značky Vans, kdy si můžeme všimnout nápisu na jeho ponožkách „PASSION“ (anglicky touha), což je odkaz na to, proč se lidé v monstra mění. V následujícím díle se i vojáci v televizi zmíní, že proměna souvisí právě s lidskou touhou. (KangKun)
  • Když se nájemníci snaží dostat monstrum z domu, tak přitom hraje „Warriors“ od Imagine Dragons. (Duoscop)

Reklama

Reklama