Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Po havárii ropného tankeru přijíždí dr. Del Shaw (Ian Bannen), člen ekologické organizace Doomwatch, na ostrov Balfe, aby zmapoval její následky. V izolované vesnici, která jako by stranila okolního světa, se však dočká nečekaně nepřátelského přijetí a brzy zjistí, že ropa tu není hlavní hrozbou. Navzdory všemu se rozhodne odhalit příčiny poruchy chování vesničanů, která se projevuje nerudností, občasnými záchvaty agresivity a jak se ukazuje také akromegalií. Jsou psychické i fyzické deformace jen výsledkem incestního chování uzavřené komunity nebo je za vším něco víc? Dr. Shaw se dostává na stopu další děsivé ekologické katastrofy. (nash.)

(více)

Recenze (4)

nash. 

všechny recenze uživatele

Havárie tankeru, růstové hormony a incest v pokusu o ekologický horror, který jako by se pokoušel křížit realistickou ekohrůzu s klasickými béčkovými monster horrory třicátých let. Občas to funguje, ale většinou ne. Ian Bannen se snaží, ale Judy Geeson mi lezla na nervy víc než plíživá nuda, v níž se časem začalo hroutit zpočátku solidně budované napětí. ()

noriaki 

všechny recenze uživatele

Utahaný a veskrze naivní pokus o burcující ekohoror, jemuž chybí nejen propriety potřebné k dobrému hororu, ale propriety potřebné k dobrému filmu. To co spolu vypotili scenárista a režisér se snaží pojmout hned několik témat, aniž by uspokojivě naplnilo alespoň jediné. Film selhává jako sociologická sonda, ekologická agitka, hixploitation nebo detektivka. Na začátku si udržoval alespoň napínavou atmosféru, jenže i ta postupně vyvanula. Smutné co se ještě vejde do top 100 sci-fi 70. let. ()

vitekpe 

všechny recenze uživatele

Prumerny britsky upovidany film. Komunita zijici na ostrove postizena akromegalii, sudy s radioaktivnim odpadem a ozarene ryby. Cely to resi nejakej doktor... nevim, prislo mi to takovy nejaky "greenpeace". ..horor rozhodne necekejte. 3- ()

Reklama

Reklama