Reklama

Reklama

Příběh čarodějnice

(neoficiální název)
všechny plakáty

Obsahy(1)

Newyorské siroty Ed a jeho sestra Carol sa s partiou priateľov vyberú na výlet do vidieckeho domu na juhu Spojených štátov, ktorý zdedili po svojich nebohých rodičoch. Netušia, že cestujú rovno do pekla, pretože v dome sídli duch zlej čarodejnice. Konkrétne sa jedná o Helenu, ktorá tam žila v tridsiatych rokoch ako vychovávateľka malej Rachel. Potom, čo zviedla mladého kňaza, bola za čarodejníctvo upálená na hranici. Pred smrťou však stihla vyriesť hroznú kliatbu. Kliatbu, ktorá trvá dodnes... (helljahve)

(více)

Recenze (9)

ricci.s 

všechny recenze uživatele

Horor začína v minulosti upálením čarodejnice, ktorá všetkých prekliala. V súčasnosti sa do jej domu nasťahuje skupinka teenagerov, podľa očakávania ich "to" tam posadne a môže sa začať vyvražďovák. Neuveriteľné, že o tomto horore doteraz nikto nevie. Taliani ma úprimne povedané zaskočili, v dobrom slova zmysle. Ja som bol na 100% presvedčený, že sa bude jednať o komediálne ladenú prkotinku povedzme v štýle Il Bosco či Demon Wind, v ktorej budú tupé decká pobehovať kdesi po lese, prenasledovaní smiešnymi démonmi s trápnymi maskami, a bude tiecť sliz a explodovať hlavy. OMYL! Dočkal som sa úplne vážneho, napínavého, desivého, tmavého a atmosferického hororu s poriadnou porciou gore a bravúrnou hudbou. Tak neviem, možno moje vysoké hodnotenie trochu ovplyvňuje aj fakt, že som tento film vopred odsúdil, ale ostal som tak trochu v nemom úžase, pretože do smiechu mi teda rozhodne nebolo, a keby som to videl v detstve, asi by som na to tak skoro nezabudol. ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Opravdu zapadlá, italská osmdesátka, přitom vůbec né špatná. Sice se dlouho rozjíždí a první půlka obsahuje jenom vatu, jenže v té druhé konečně dojde na vzájemnou a docela zábavnou vybíjenou mezi teenagery a nadpřirozenou silou. Čtvrcení, střílení, upalovaní... plus italsky tradiční, špatný konec pro hrdiny. Riccimu a Helljahvemu díky za upload a titulky. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Skvělý začátek (proč musí většina horrorů začínat v minulosti a vzápětí se přenést do současnosti, když by jim dřívější doba slušela lépe...) s odsouzením čarodějnice, co všechny před smrtí prokleje (a tak jsem čekal, že se bude mstít hlavně potomkům těch, co ji upálili), je vystřídán průměrnou vyprávěnkou o domě, kde straší - tedy lépe řečeno se zjevuje nepokojný duch a číhá zlo. Více jak polovina filmu je lepkavá nuda s občasnými náznaky věcí příštích. Pak dojde na nepříliš originální vraždy, sny a halucinace - nejlepší je modrý tunel se zářící Rachel, který připomene klasiky Argenta či Fulciho (ovšem jejich gore se nekoná). V závěru se dočkáme scén, kdy si divák klepe na čelo: zanechat dívku samotnou s tím, že jí přivedu pomoc...?...jakou pomoc? Vše zachraňuje konečný souboj, kdy také dojde na šťavnatější likvidaci posedlých a kdy se střetnou síly dobra a zla. Úplný závěr, nevím proč, mi připomněl noční můry s Fredym... Škoda, že chybí děs, hrůza, strašení, což jsem u čarodějnického filmu očekával. Na jedno podívání dostačující, ale bát se nejspíš nebudete. ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Jsem šťastný, myslel jsem že horory z Itálie z 80 let jsem viděl všechny ale najednou se mi dostalo do ruky tohle. A jsem mile překvapen. Rozuměj spíše jsem nic nečekal a kdybych tohle viděl v době kdy jsem viděl Démoni či Ghosthouse tak by film dopadl daleko hůř, ale dlouho jsem "pravý" Italský horor neviděl, proto jsem tak rád a možná tím i film lehce nadhodnocuju. Atmosféra ujde, hudba taky, herci přísahám bohu vypadají jak pod vlivem drog. Prostě zábavná 80ka, doufám že se mi takové "nehody" kde najdu něco podobného stanou opět. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Idúc na rovnakej vlne, ako v Taliansku oficiálne neoficiálna séria LA CASA ( kde sa zahŕňa aj americký THE EVIL DEAD ). Čiže teeneageri, barák plný duchov a démonov a nejaké to gore. Z vyšľapanej cestičky sa neschádza, čo je len a len dobre. Dievčatá krásne, atmosféra hustá, krv tečie a hororový fanúšik môže byť spokojný. ()

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Na začiatku vidíme dav vidlákov ako upaľujeme bosorku a to pred zrakom jej dcéry ale ešte stačí povedať kliatbu na tých ľudí.Potom sa príbeh sústreďuje do súčastnosti a viacerý mladý lúdia idú pozrieť starý dom,ktorý niektorý z nich zdedili a začnú sa tam diať divné veci.Tento film nieje ničím výnimočný a nemá ani čim prekvapiť.Ale aj tak sa mi páčil.Bolo to tak svižne poňaté,príbeh tiež nenudil a niektoré vraždy mal krvavo červený podtón.Len škoda že to čo predchádzalo tie vraždy sršalo silnou naivitou.A preto sa mi zdá,že film ide v jednej šablóne a vonkoncom nevybočuje z jednej a tej istej roviny.Ako duchárska jednohubka my celkom vyhovuje.Najviac mi prekážalo že pri viacerých vrážd a ľudia v dome nič nepočuli a ani vtedy keď v bazéne bola použitá motorová pila.Aj tak sa dá dodrbať horor a to nezmyslami.Ale aspoň že filmu sa darí udržovať dosť napätú atmosféru.Z ghost hororov jeden zo silnejších krvákov.Ten chaotický zaver za veľa nestal.Kto si chce pozrieť ducharsky film zo silnými gore efektami je na správnej adrese. ()

Gorehound 

všechny recenze uživatele

So Superstition to okrem motívu čarodejnice nemá nič spolocné, ale aj tak to je zábavny late 80s taliansky horor, čo rozhodne nebolo pravidlom. Áno, snažia sa byť americkejší ako Amerika, vrátane stereotypných charakterov, ale tu to k tomu nejako patrí, a ten cheese faktor naviac tiež. Dostaví sa aj fajnová nočná haunted house atmosféra, aj krvavé scény, ktoré síce nie sú zlé, ale tak nejako väčšinou "z boku", spoza ap. Ale ok. Príbeh je mierne zmätený, ale udrží pozornosť, natočené je to pomerne s chuťou a atmosférou. Takže zábavný taliansky late 80s horor s americkou príchuťou. ()

patho666 

všechny recenze uživatele

Málo známy hororík, na jednej strane tu máme zopár slušných krvavých scén s obstojnou atmosférou na strane druhej sa zas objavuje dosť scén nudných a zbytočných. Dohromady slušný priemer. ()

Reklama

Reklama