Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Bandita Gambusino zavraždí otce prince Inků. Uloupí mu polovinu kipu, které označuje místo pokladu. Dva bratři jsou poblíž a snaží se zločinu zabránit, ale to se jim nepodaří. Jeden z bratrů umírá rukou vraha a druhý, zvaný Pán jaguárů se vydá po stopě zločince. Obviněn ze zločinu je právě on a jeho bratr. Po deseti letech se chystá korunovace mladého Inky, který má nástupem na trůn vzkřísit zašlou slávu staré říše. Opět se zde po letech setkávají Pán jaguárů a Gambusino, který stále hledá poklad Inků, aby vyrovnali staré účty. Dobrodružný film podle románu Karla Maye. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (56)

Rominator 

všechny recenze uživatele

Karel Hansen (Guy Madison) se již deset let snaží najít vraha, který zabil jeho bratra a vládce Inků Tahuca. Nejvyšší kněz Anciano celý incident neviděl a je proto přesvědčen, že vrahy jsou oba bratři... Ve filmu nechybí komická postava, kterou je profesor Morgenstern (Heinz Erhardt) hledající kosti pravěkých zvířat. Záporák Rik Battaglia mluví hlasem Vladimíra Ráže a působí to jako velký přešlap vedle, protože český dabing vznikl v roce 1967. ()

Zazie 

všechny recenze uživatele

Ráda jsem se znovu podívala. Ten film jsem dlouho hledala. Moje zrádná selektivní paměť totiž nepodržela informaci, že jde o mayovku, takže jsem hledala dobrodružný film, kde hlavní hrdinka Graciela nosí světlé šaty s krátkým rukávem a velkým výstřihem v kombinaci s černými punčocháči (ten outfit mě zaujal i nyní, navíc mě zarazila sukně v délce ke kolenům - móda tehdejší Limy?). A divím se, že jsem zapomněla, že je to mayovka, ten film má přece všechny atributy mayovky. Sice tu nejsou ti dva, ale hlavní indiánský hrdina vypadá jako mladý Vinnetou, místo Oldy všeho druhu je tu Jaguár, ale zato v téměř shodném třásňovém kabátku, inčtina zní jako apačtina, padouši jsou jaksepatří a don Parmazán by se klidně mohl zařadit do suity Sama Hawkense (někde jsem četla, že prý se pro tuto roli uvažovalo i s Busterem Keatonem, to by mohlo být zajímavé). Inkové a seňoři se samozřejmě neprohánějí po dalmatských pouštích a prériích, ale rozpočet umožnil výlet do Peru a skály kolem Belogradčiku jsou i mimo hlavní trasy turistických zájezdů fascinující krajinou. ()

Reklama

Eddard 

všechny recenze uživatele

Kdyby mi bylo o deset míň, bavil bych se nejspíš královsky. Takhle mi tahle májovka tak připomínala všechny poslední výstřely a stříbrná jezera, že musím s hodnocením trochu dolů. Spousta střílení, hodně ušlechtilých myšlenek a ideálů, hory děsnýh kostýmů a rekvizit... a správně ďábelský padouch bez skrupulí se správně ďábelským smíchem... Pokud máte pro májovky slabost, nebo je vám dvanáct, nedejte se odradit. 40% ()

LiVentura 

všechny recenze uživatele

Jedna z nejméně známých "Mayovek"...nechápu proč..! Sice to není nejpovedenější kus z dílny západoněmeckých filmařů, ale myšlenku má, hlavní kladné i záporné postavy rovněž a skvělý dabing z let dávno minulých. Bandita Gambusino se svou bandou a úlisným pomahačem revolucionářů se chce zmocnit bájného Inckého pokladů, který už kdysi dávno měl tak nadosah, ale tehdy stejně jako dnes, mu vše překazil hrdinný Jaguár.. Nejvernejsi filmovy prepis... ()

Flego 

všechny recenze uživatele

Mayovky nie sú len o Winnetouovi alebo Kara ben Nemsím. Voľakedy som túto mayovku čítal, videl aj v kine, ale nepamätal som si z toho nič. Azda len to večné opakujúce úsmevné "Sí"... Nuž som sa k filmu vrátil po rokoch, opäťsa pobavil na "Sí", ale i rýchlom príbehu, kde sa stále niečo dialo. Nejde o žiadny skvost, Reinlove filmy sú predsa len iné kafé, možno aj tými výraznými kladnými hrdinami. Tu sa v takej predstavil Guy Madison, čo u neho nebýva zvykom. ()

Galerie (29)

Zajímavosti (24)

  • Společnost Franz Marischka Film musela dokonce vyhlásit konkurs. Producent Marischka měl celá léta co dělat, aby splatil dluhy. Snímek následně zmizel i z pláten kin. (hippyman)
  • Ve filmu se měli podle prvních plánů objevit tito herci: Joseph Cotten, Carlos Thompson, Milton Ribeira, Geula Noni, Alberto Rusho, Ingeborg Schöner, Willy Birgel, dále Buster Keaton, Heinz Erhardt a Wolfgang Neuss. Většina z nich však nakonec vypadla. (hippyman)
  • Střihačka Anneliese Artelt sestříhala film ve studiu Aventin. Nebyl to její první kontakt s Karlem Mayem, o několik let později zpracovávala také druhou část televizního seriálu Kara ben Nemsi Effendi. (hippyman)

Reklama

Reklama