Reklama

Reklama

VOD (1)

Operátor tísňové linky (Jake Gyllenhaal) se snaží zachránit volající, které jde o život, ale brzy zjistí, že všechno je úplně jinak. (Netflix)

Recenze (252)

verbal odpad!

všechny recenze uživatele

„911. What is the address of your emergency?“ „Eeeee dres iz gut and máj eeee mrdženci… Co to jako má být to mrdženci, Najnvanvane??? A mluv na mě, kurva, dánsky, ty vypleštěný, prkenný kokote a parodie na herce!!!“ „Who’s that?“ „Žádné „husté T“ na mě nezkoušej, trapáku, si myslíš, že když tě jednou Hytlečr vyprcal ve stanu, tak si můžeš vyskakovat, jo? Jsi jen normální toporná homosubina s jediným permanentně ublíženeckým výrazem a do mrdženců máš rozhodně daleko, ty mrdmužno!“ „Have you been abducted?“ „Ale kdepak, ajhevbín jenom pěkně nasraný, že jsem musel znova čumět na némlich tu samou unylou sračku, u které si američtí degeni zase natočili hraný dabing bez jakékoliv přidané hodnoty na Video On Dements, aby nemuseli slabikovat titulky. A navíc s takovým slizkým debilem!“ „Hello, do you hear me?! Do you hear me???!!!“ „Já vím, že duješ hermy, klidně si to tu dál veřejně vyřvávej, budou tě aspoň pořád protěžovat. Já ti s tím teď akorát hystericky praštím a doufám, že ti praskne bubínek, abys už aspoň nemoh nikdy telefonovat!“. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Nějak mi nepřišlo, že by Amíci do tohoto remaku dali něco nového navíc. Naopak mám pocit, že tu docela chybí logika. Námět ale vybízí ke kvalitnímu hereckému výkonu a tak se tu Jack Gyllenhaal trošku egoisticky předvádí. Pro neznalé originálu dobrý minimalistický thriller. Jinak absolutní zbytečnost. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

„ZLOMENÍ LIDÉ ZACHRAŇUJÍ ZLOMENÉ LIDI…“ ///    Tak předně nechápu, co vedlo Fuguu k tomu, že natočil tohle. Trochu chápu Gyllenhaala, páč role to je parádní, vlastně nesleze z vobrazu, mluví, mluví, mluví, jede emoční bomby... Takže jo, dobrý. Škoda, že je druhej! Film pro ty, co neznaj originál.   ///  NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Den skyldige? Neznám. 2.) Chci dělat na tísňový lince. /// Thx za titule „Vít Bezdíček“.       /// PŘÍBĚH  ***  HUMOR  ne  AKCE  ne  NAPĚTÍ  ** ()

LIVINGDEAD 

všechny recenze uživatele

Nesnáším levné filmy, jeden herec, jedna kancelář, jeden telefon, počítač.... rozpočet 1000 Kč? Koukal jsem na to pouze kvůli Gyllenhaalovi. Zabitý čas. ()

dO_od 

všechny recenze uživatele

// S tímhle tvůrčím týmem si ten námět zasloužil nejenže ostřejší zpracování, ale i nějakou tematickou aktualizaci. Prostor na to byl, zájem už zřejmě ne. Gyllenhaal dobrý, diváci originálu ale budou pouze ztrácet čas, a ti noví by dostali mnohem víc, kdyby se podívali na sotva dva roky starou dánskou pecku. Tohle je level Netflix & zapomenout po deseti minutách. 6/10 ()

M.a.t.t. 

všechny recenze uživatele

Scenáru Nica Pizzolatta sa nedá upierať, že šikovne aktualizuje pôvodný scenár o niekoľko nových prvkov, no samo o sebe to akosi nestačí. V princípe pritom nemám vôbec nič proti remakom, v tomto prípade však nevidím mimo výnimočného hereckého výkonu Jaka Gyllenhaala (a ktorý sa tak nejak čakal) žiadnu pridanú hodnotu. Je to skrátka až príliš veľká stávka na istotu, kde by snáď i pomohlo, ak by sa dej vzdialil od hlavného hrdinu a divák si tak mohol prežiť niektoré udalosti na vlastnej koži. Iste, to by zase niektorí vyčítali nepochopenie konceptu, či rovno neúctu k originálu, no posun k tradičnejšiemu thrilleru by ďaleko viac opodstatňoval až tak skorý vznik remaku k mimoriadne komorne vystavanému filmu. A kto vie, možno by sme sa nakoniec ani nemuseli baviť o prehre so cťou, ako v tomto prípade. ()

Morien odpad!

všechny recenze uživatele

Pane jo. Měla jsem se radši rovnou podívat na originál a nedoufat, že Jakeovy modré oči nějak magicky způsobí, že přestanu být alergická na tvorbu Antoina Fuqui. ()

choze 

všechny recenze uživatele

V podstatě jsem se na to podíval jen kvůli Gyllenhaalovi. Už originál mě úplně nesejmul a tady jsem si všiml jen dvou výraznějších změn - přidání apokalyptického kalifornského požáru na pozadí, plus mnohem emotivnějšího hereckého výkonu. Ta první je fajn, dodává atmosféru, ta druhá ke konci už zavání žadoněním o Oscara. Ucházející komorní thriller, pro mě o fous lepší než originál. ()

Eliott 

všechny recenze uživatele

Američané se opět rozhodli udělat ,,po svém" stejnojmenný dánský film The Guilty. Bohužel však do díla nepřinesli vůbec nic nového a zmohli se pouze na ubohou, do detailu přesnou kopii dané předlohy. Nemám zdání, proč se vůbec takové filmy točí. A jo! Tupí amíci vlastně neumí číst titulky! Pro mne to však byla ztráta času, neboť si 2 roky starý film živě pamatuji a sledování jsem proto v půlce ukončil. ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Napínák... a levný. Gyllenhall si vychutnává nejednoznačnou postavu operátora tísňové linky, kterému se dovolá unesená žena. Ve vedlejších rolích počítač a headset. Originál jsem neviděl a nevím jak moc to Pizzolatto měnil, ale dialogy i zvraty jsou velmi podařené a pointa covidově dusivá. Volání a osobní kontakt nejsou to samé! Někdy časem dám asi i původní dánskou verzi. ()

hellstruck 

všechny recenze uživatele

Nepřijde mi to hodnocení tady úplně férové, když čtu, že každý kdo dal nízké hodnocení porovnával s Tísňovou linkou. Já byla po celou dobu Jakeova hereckého koncertu napnutá jak kšandy. Jeho emoce a napínavá atmosféra mě přikovaly k obrazovce jako dlouho žádný snímek ne. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Tísňové volání jsem samozřejmě tehdy viděl, rozhodně jsem z toho však nikterak odvařený nebyl a asi i proto jsem vstupoval do amerického remaku s čistou hlavou. A co víc, možná jsem si to užil ještě více než dánský originál a šokující zvraty jsem zapomněl a i když se mi postupně vybavovaly, stejně to na mě fungovalo výborně. Jakovi Gyllenhaalovi jsem věřil každou repliku a i když asi bude fakt, že byl tento film urychleně natočen při začátku covidu, kdy absence výpravy byla velkým bonusem, ty vlažné reakce skutečně nechápu a za sebe mohu vřele doporučit. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Evidentně jde o poldu, který neuhne. Cílevědomý, zarputilý, loajální. Ovšem teď ho čeká soud a do té doby sedí na pozici operátora linky první pomoci. Nasraný, otrávený, sarkastický. Mezi desítkami hovorů přijme jeden, u kterého to vypadá, že se jistá žena ocitla v kritické životní situaci. Doma dvě osamocené malé děti, ona v autě s násilnickým partnerem. Asi. Kdo ví. Antoine Fuqua si minule (sci-fi Infinite) vybral slabší chvilku, sice skvěle dokáže pracovat s atmosférou (o jindy vymazlené akci nemluvím, ta tady schází), přesto tenhle materiál (originál jsem neviděl) nepřetavil v nějaký působivější kus. Postupně vynervovaný Jake Gyllenhaal a jeho ksicht neslezou z plátna, nicméně spolehlivě naplňuje označení jednoho z nejtalentovanějších herců své generace. Jenže sám na to nestačí. Obzvlášť když víme, že Fuqua umí lépe. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Komorní a tak dobře napsaný film, že na mě působil skoro jako nějaká adaptace velmi dobré rozhlasové hry. Originál jsem neviděl, a tak jsem mohl být (sympatickou hodinu a půl) napjatý a čekat, co se z toho vyklube, protože od začátku v té zvláštní noční atmosféře viselo ve vzduchu něco podezřelého. Jake Gyllenhaal je skvělý a pointa se povedla - vzhledem k ní a k celkovému vyznění chápu, proč měli Američané potřebu natočit (přetočit) si právě tento film a právě v této době. ()

Hild 

všechny recenze uživatele

Bohužel jsem neviděla dánskou originální verzi, což je možná hlavní důvod mého vysokého hodnocení. Vědět dopředu, kam se celý film bude ubírat, asi bych nebyla schopná si film užit tak, jako jsem si ho ve skutečnosti užila. Naprosto chápu, že pro ty, kteří mají rádi originál, tohle může být naprosto zbytečný film. Na mě to fungovalo, po celou dobu jsem byla napnutá a neměla absolutně žádné tušení, jaké bude rozuzlení. A když k tomu přičtu naprosto výborného Jakea Gyllenhaala, musím dát 4*. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Tenhle rýmejk má dva jasné nedostatky, zaprvé vznikl příliš brzo a za druhé jej natočil nudař Fuqua. Gyllenhaal se snaží prodat všechno co má na skladě a stejně to nebude nikdy stačit, protože v nějakém mimořádném filmu zkrátka nehraje. Raději si jdu znovu pustit originál. 50% ()

Real Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Amíci nezaháľali a po troch rokoch od dánskeho originálu prinášajú tú svoju verziu, nakoľko ich publikum by európsky film proste nezvládlo, ale o tom potom. Pár potešení, pár sklamaní.  Gyllenhaal po dvoch rokoch opäť pred kamerou musí potešiť nejedného. Jeho slzy/emócie sú uveriteľné a potlačia na pílu v správne chvíle. Napätie je počas väčšej časti stopáže stále silné, hoci menej surovejšie, udalosti dokážu bez problémov vtiahnuť aj za predpokladu predchádzajúceho zhliadnutia pôvodného filmu, čo sa cení. A keď už sme pri ňom – aj napriek tomu, že sa filmy od seba prakticky moc nelíšia, dánsky počin mi prišiel chladný, citovo nedostupný, rozprával príbeh taký, aký je. V americkom náprotivku sa stavalo na emóciách a v niektorých momentoch som mal pocit, že práve oni sú hlavným stavebným pilierom. A je v podstate len na tebe, ktorý spôsob ti viac vyhovuje. Jeden si ale určite vyber, pretože ten pôvodný scenár je v skutku úžasný kúsok. K tým "sklamaniam" – s Pizzolatta som veľmi smutný. Namiesto toho, aby písal klon/derivát famózneho diela True Detective, radšej píše prerábky dánskej snímky... To je asi taký ekvivalent námahy ako keby po rokoch nejaký väčší rejža namiesto celovečeráku priniesol krátkometrák, prípadne spevák namiesto poctivého hodinového štúdiového albumu vydal 5-skladbové EPčko... Našťastie, nad Fuquaom som palicu zlomil už dávno, takže v tomto smere škoda reči. --- Möllerov Den skyldige (jasným) víťazom. ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Originál mi nejako ušiel, no tento Remake som nezmeškal. Nemôžem to teda porovnať s originálom, no priznám sa, že aj keď sa to odohráva v jednej miestnosti a s jedným Gyllenhaalom, nenudil som sa. Príbeh, ktorý hlavne stojí na telefónnej linke mal čo ponúknuť, dialogy nenudili a postupne to začalo gradovať a finále tiež prekvapilo. Antoine Fuqua vie napumpovať do filmu dobrú a aj napínavú atmosféru a pri krátkej stopáži moc nie je miesta nudiť sa. 75% - 4* ()

filmfanouch 

všechny recenze uživatele

Americká předělávka thrilleru Tísňové volání vyvolávala i kvůli vysokým kvalitám dánského originálu snadno pochybnosti. I kvůli pověsti amerických předělávek evropských hitů. V hlavní roli americké předělávky se sice objevuje Jake Gyllenhaal, režíruje schopný Antonie Fuqua a hlasové výkony propůjčili například Riley Keough, Ethan Hawke či Paul Dano, přesto snadno vznikali pochyby. Várka pozitivních ohlasů z Filmového festivalu v Torontu přitom začala slibovat, že americké The Guilty rozhodně není zbytečnou záležitostí a pochyby by snadno měli jít stranou. Bohužel první várky nadšených ohlasů vždy nezaručují jasnou výpovědní hodnotu.   Po nadšených ohlasech z Toronta je Viník zklamáním. I tentokrát většinu času sází americká verze na jednu místnost, jeden telefon a jednoho herce. Jake Gyllenhaal má v podstatě prostor jen pro sebe a dokáže opět dokázat, že jedním z nejtalentovanějších herců současného Hollywoodu. Krom menších rolí a vokálních výkonů je Viník v podstatě Gyllenhaalovou One Man Show, kdy Gyllenhaal do svého výkonu skutečně dává naprosto všechno. Jestli kvůli něčemu stojí za to Viníka vidět, je to právě Gyllenhaalův výkon.   Fuqua dokáže pracovat s atmosférou, rozhodnutí, že se kamera v podstatě většinu času věnuje Gyllenhaalovu obličeji pomáhá se jeho postavě dostat pod kůži, působí to skoro tak, že je divák přímo vedle Gyllenhaala a jeho náročnou službu prožívá s ním.   Scénáře se chopil Nic Pizzolaneto, autor mimochodem takového nenápadného seriálu jménem True Detective. Jeho scénář dle očekávání není adaptací dánského filmu 50: 50, s takovým hlavním hrdinou pracuje zcela jiným způsobem. Viník se celkově snaží útočit více na emoce, Tísňové volání bylo ovšem o poznání více vtahující a zajímavější. I s hlavním hrdinou ve finále pracovalo o poznání zajímavěji, Viník v tomhle ohledu zklamává a zamrzí to i kvůli faktu, že scénář psal právě Pizzolaneto. A momenty, kdy se to celé jaksi pokouší o sociální komentáře jsou vyloženě nefunkční.   V průběhu to vypadá, že i přes fakt, že se film odehrává většinu času v jedné místnosti s jedním hercům to celé bude vizuálně nápadité. Fuqua a kameraman Maz Makhani skutečně přichází se zajímavými vizuálními nápady, ve finále jich ovšem není zas tak moc. Časem se navíc vlastně definitivně ukáže, že i přes fakt, že nejde o kopírku 50: 50 je Viník pořád tak trochu film navíc, kterému nemá člověk důvod dávat přednost právě před Tísňovým voláním. Americká verze má sice skvělého Gyllenhaala, Tísňové volání ovšem mělo zase skvělého Jakoba Cedergrena a celkově v něm vše fungovalo o poznání působivěji. Americká předělávka samotný námět kdovíjak nepozměňuje, krom pár stěžejních rozdílů nepřidává nic nového. A i proto se jen tak nezbaví pachutě zbytečnosti.   Viník neurazí. Díky faktu, že trvá pouze hodinu a půl rychle uteče, má skutečně skvělého Gyllenhaala, v první polovině slušné vizuální uchopení a i hudba Marcela Zarvose slušně podporuje atmosféru, kterou Fuqua v rámci možností servíruje. V průběhu se ovšem definitivně ukáže, že Viníka svět nepotřebuje, protože po Tísňovém volání přeci jen nic nového nepřináší. Krom sledování fascinujícího výkonu Gyllenhaala vlastně snad neexistuje důvod, proč by měl někdo dávat před Tísňovým voláním přednost právě téhle americké předělávce. Pro neznalce původního filmu možná bude fungovat o poznání silněji, ta pravá kvalita ovšem v případě této látky pochází z Dánska....... () (méně) (více)

Související novinky

Chris Rock bude režírovat remake dánského Chlastu

Chris Rock bude režírovat remake dánského Chlastu

30.01.2024

Lamentovat nad tím, že vznikají anglicky mluvené remaky světových filmových hitů, by už nemělo příliš smysl. Občas z toho může alespoň vzejít fajn snímek, který podnítí zájem o danou látku, případně… (více)

Jake Gyllenhaal a Guy Ritchie spojí síly

Jake Gyllenhaal a Guy Ritchie spojí síly

10.10.2021

Přestože zatím o příštím filmu britského filmaře Guye Ritchieho (Rozhněvaný muž, Sherlock Holmes) nevíme takřka nic, projekt už se pomalu začíná blížit před kamery. O hlavní roli teď navíc jedná Jake… (více)

Reklama

Reklama