Reklama

Reklama

Sabrina - mladá čarodějnice

(seriál)
  • USA Sabrina, the Teenage Witch (více)
Komedie / Rodinný / Fantasy
USA, (1996–2003), 59 h 27 min (Minutáž: 21–22 min)

Hrají:

Melissa Joan Hart, Nick Bakay, Caroline Rhea, Beth Broderick, Nate Richert, Jenna Leigh Green, Soleil Moon Frye, Elisa Donovan, Martin Mull, Lindsay Sloane (více)
(další profese)

Série(7) / Epizody(163)

Obsahy(1)

Tajomstvo študentky Sabriny okrem jej strelených tiet a kocúra Salema nepozná temer nik... Sabrina Spellmanová (Melissa Joan Hart) je úplne normálne mladé dievča – vlastne bola... Presnejšie povedané bola do svojich šestnástich narodenín, pretože vtedy jej totiž jej trochu zvláštne tety Hilda (Caroline Rhea) a Zelda (Beth Broderick) oznámili, že ona a celá jej rodina z otcovej strany má čarodejníckych predkov! Sabrine sa toto nie bezvýznamné tajomstvo, o ktoré sa okrem tiet delí i so strašne ukecaným kocúrom Salemom (bývalým čarodejníkom, ktorý túžil ovládnuť svet), darí viac-menej úspešne tajiť nielen pred jej dlhoročným priateľom Harveym (Nate Richert), ale i pred sympatickým manažérom malej kaviarne Joshom (David Lascher), ktorý jej o čosi neskôr náhle vstúpil do jej života...

Nebolo to však vždy ľahké, pretože spočiatku sa ešte len musela naučiť, ako svoje novonadobudnuté schopnosti ovládať a udržať ich pod kontrolou – a aj keď už sa jej to celkom darilo, vždy sa vyskytli nejaké nečakané problémy, do ktorých bol, nevedno prečo, obvykle akýmsi záhadným spôsobom zapletený Salem... A Sabrine bolo samozrejme tiež jasné, že jedného dňa, nech už to bude kedykoľvek, sa im so svojím tajomstvom predsa len bude musieť zveriť – a potom už jej ostáva len dúfať, že ju nezatratia, nezačnú sa jej báť, neprestanú jej veriť a, a to je hlavné, neprestanú byť jej priateľmi!

Než sa tak ale stane a ona bude musieť prijať, čo jej osud nadelí, bude si na vlastnej koži musieť vyskúšať, aké ťažké je pokúsiť sa skĺbiť obyčajný život študentky so svojimi neobvyklými schopnosťami – a nezblázniť sa! :-) Ešte šťastie, že na začiatku ani len netušila, že bude napríklad musieť získať čarodejnícku licenciu, inak o svoje schopnosti príde! Alebo že bude musieť odhaliť akési rodinné tajomstvo a pritom spozná veľa svojich pomerne excentrických príbuzných z „Iného sveta“! Alebo že raz bude svoj život možno viesť niekde úplne inde, bez svojich tiet a načas i bez Harveyho, a že jej svetom poriadne otrasú nespoľahlivá kráľovná večierkov Morgan (Elisa Donovan), ufrflaná pesimistka Roxie (Soleil Moon Frye) a počítačový fanatik Miles (Trevor Lissauer), ktorý verí v nadprirodzeno... (TV Markíza)

(více)

Recenze (248)

Cival 

všechny recenze uživatele

Tphle je teda pekelnej seriál. Dokonalá nuda a vyhozený prachy producentů. Jedno se ale tvůrcům upřít nedá - skoro v každým díle vymyslej takovou kolosální kravinu, jakou jsem ještě nikde jinde neviděl:-) ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Nebýt "kocoura" Salema a sarkastických hlášek, které sázejí obě čarodějnické tetičky, bylo by hodnocení nižší, obzvlášť kvůli posledním, "univerzitním" řadám. I když kdekoliv se objeví angloamerický teenagersko-komediální motiv s oblíbeností v kolektivu, klesá moje ochota ztrácet s takovým dílkem čas o třídu (nebo o dvě, podle "hereckého" obsazení a nálady;)) níž. Kolísavá kvalita od pólu k pólu - od dílu s tetičkou Raquel Welchovou po díl s kouzlem ostudy - výsledný průměr je 50%. PS: teta Zelda je kus;) ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Seriál, který mám rád překvapivě ne díky hlavní představitelce Sabrině - mladé čarodějnici, ale hlavně díky kocourovi Salemovi a dvoum tetám, který celkový dojem ze seriálu zpříjemňují díky uštěpačným narážkám a výborným hláškám, kterými se stále rád bavím...nejen tenkrát ale i dnes. Koneckonců nebudu si nalhávat to, že jsem na ten seriál koukal jenom díky Salemovi, měli jsme podobnýho kocoura, byl to parádní kocour a já mám rád kočky tak asi proto tak vysoké hodnocení. Ale fakt je, že časopis si už opravdu vymejšlet nemuseli. (7/10) ()

Tom Riddle 

všechny recenze uživatele

Tohle byl zpočátku ohromně zábavnej seriál, co u mě vyvolal každým dílem salvy smíchu. Bohužel se to dá říci jen o první sérii... Po ní totiž odešla pro mě kultovní postava Jenny, kudrnatá zrzka, co se jí nedaří být outsiderkou, a s jejím odchodem odešel i správně trhlý humor, který se změnil v křeč. ()

TheMaker 

všechny recenze uživatele

:::::::::::::::::::::::: Celkem vydařený vtipný rodinný seriál ...... Bez toho kocoura by to ale byla velká nuda :-) :::::::::::::::::::::::::::: ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Danny Lux a Gary Stockdale : 1. Walk Of Life - Spice Girls ,2. Abracadabra - Sugar Ray ,3. Hey, Mr. DJ (Keep Playin' This Song) Backstreet Boys ,4. One Way Or Another - Melissa Joan Hart ,5. Kate Ben Folds - Five ,6. Show Me Love - Robyn ,7. Giddy Up - 'N Sync ,8. Slam Dunk (Da Funk) - Five ,9. Magnet & Steel - Matthew Sweet ,10. So I Fall Again - Phantom Planet ,11. I Know What Boys Like - Pure Sugar ,12. Smash - The Murmurs ,13. Doctor Jones - Aqua ,14. Soda Pop - Britney Spears ,15. Amnesia - Chumbawamba ,16. Blah Blah Blah - The Cardigans, ()

Oskar 

všechny recenze uživatele

Naprostý souhlas s Jeanne - od odpadu k pěti hvězdičkám, respektive naopak. První dvě, dejmě tomu tři série jsou docela fajn, ale pak už šla kvalita hooodně dolů. A pokud někdo nemá tak fanaticky rád fantastické prvky jako já, tak ať se radši nedívá. ()

monolog 

všechny recenze uživatele

Nebýt kocoura Salema a tetek, byla by to naprostá ztráta času. A poslední tak tři série nestály za nic ani s nimi. No a ten časopis, kterej teď vydávají mi přijde jako už opravdu konečný tahák na prachy. ()

dobytek 

všechny recenze uživatele

Melissa Joan Hart byla tak sladká, že jsem tuhle ptákovinu sledoval hlavně kvůli ní. I když pořád to bylo asi tak 1000× lepší, než např. tak kladně hodnocenej seriál Krok za krokem. Takže 2 hvězdičky za seriál a 1 navíc za Melissu. ()

Melies 

všechny recenze uživatele

2 / 10 Zatiaľ čo prvé diely v sebe ukrývali akési zvrhlé čaro, postupom času všetky tie Sabrinine trapasy stratili svoj už tak dosť slabý humorný potenciál, zovšedneli a príjemnú zábavu vystriedali kŕčovité vtípky nehodné našej pozornosti. ()

Psema 

všechny recenze uživatele

Já vím, já vím. Je to děs. Ale jeden čas se mi to líbilo a mám neotřesitelnou chuť se k tomu přiznat. :) ()

Ainy 

všechny recenze uživatele

Ze začátku jsem si myslela kdovíjaká stupidita to bude, ale celkem sympaticky mě to překvapilo. Děj každého dílu má jakýsi punc vtipnosti a humoru. ()

berg.12 

všechny recenze uživatele

Seriál o dospívání jedné malé čarodějky, která žije v domě se dvěma tetami-opatrovnicemi (rovněž čarodějkami) a jedním mluvícím kocourem. Do dílů na vysoké škole celkem nápaditá, trhlá a ze seriálů pro děti jedna z nejméně škodlivých záležitostí (vyjma křesťanské mládeže samozřejmě). ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Dosť nudný komediálny fantasy seriál. Cieľové zameranie na teenagerskú populáciu je viac ako jasné. Sabrina, žije v dome svojich dvoch tiet, taktiež čarodejníc, ktoré vo mne vždy evokovali predstavu lesbického páru. Spoločne s hovoriacim kocúrom Salemom, tvoria divnú zostavu. Nikdy ma tento seriál nedokázal pobaviť. Zato Melissa Joan Hart sa mi ako mladá čarodejnica páčila vždy. ** ()

freddy 

všechny recenze uživatele

Lituji toho, že jsem tak vynikající seriál objevil takhle pozdě. Na našich obrazovkách se vysílá už docela dlouho a já jsem se na něj poprvé podíval až letos a velice jsem si tento seriál oblíbil a naprosto jsem mu propadl. Každý den se těším na další díl a každý díl si velice užívám. Co mě na tomto seriálu velice zaujalo, to jsou mnohdy výborné hlášky, úžasné postavy a především originalita. A musím se přiznat, že představitelka Sabriny je velice pěkná a dobře se na ní dívá, obzvláště od doby, kdy se ocitne na vysoké a už se obléká a chová tak nějak dospěleji. Ale oblíbil jsem si také Sabrininy tety. Hilda a Zelda se v tomto seriálu starají o vtipnou složku a jejich chování a hlášky u mě mnohdy způsobí obrovský výtlem. Pan Kraft a Harvey jsou potom docela nevýrazné postavy, ke kterým jsem si nějaký zvláštní vztah nevybudoval. Ale co je na tomto seriálu asi bezesporu nejlepší a nejoriginálnější, to je mluvící černý kocour Salem, který to vždycky rozřízne nějakým vtipným konstatováním nebo hláškou. Díky němu se stal tento seriál tak originálním a kvalitním. A na tomto seriálu je samozřejmě zajímavé i účinkování některých slavných hvězd. No kdo z vás by nechtěl, aby vám ve vašem pokoji zazpívali N´Sync nebo aby vám v obýváku zazpívala Britney Spears? Tenhle seriál je tedy podle mého názoru úžasný, geniální, originální a neskutečně vtipný. A za to mu ode mne náleží plné hodnocení v podobě pěti hvězdiček. ()

Ded@M@tes 

všechny recenze uživatele

Příběhy mladé čarodějky. Nejlepší na tom všem je černý mluvící kocour, který dává seriálu takovou zvláštní jiskru. / Viděné epizody *8.dílů / ( Hodnocení: 5/10 ) ()

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

sem tam se zjeví místo který by se dalo nazvat vtipným, zajímavým, nebo nedej bože zábavným, ale těch momentů je, sakrblé, málo, nehledě na nechtěnou vtipnost (ne)podoby živého kocoura a jeho plyšákoidního modelu ()

Související novinky

Ze Sabriny - mladé čarodějnice bude horor

Ze Sabriny - mladé čarodějnice bude horor

26.12.2017

Pokud jste dospívali na konci 90. let, jen těžko vám unikl sitcom Sabrina - mladá čarodějnice. Šestnáctiletá čarodějka v něm žila se dvěma šílenými tetičkami a mluvícím kocourem, a možná ani nevíte,… (více)

Reklama

Reklama