Reklama

Reklama

Sabrina - mladá čarodějnice

(seriál)
  • USA Sabrina, the Teenage Witch (více)
Komedie / Rodinný / Fantasy
USA, (1996–2003), 59 h 27 min (Minutáž: 21–22 min)

Hrají:

Melissa Joan Hart, Nick Bakay, Caroline Rhea, Beth Broderick, Nate Richert, Jenna Leigh Green, Soleil Moon Frye, Elisa Donovan, Martin Mull, Lindsay Sloane (více)
(další profese)

Série(7) / Epizody(163)

Obsahy(1)

Tajomstvo študentky Sabriny okrem jej strelených tiet a kocúra Salema nepozná temer nik... Sabrina Spellmanová (Melissa Joan Hart) je úplne normálne mladé dievča – vlastne bola... Presnejšie povedané bola do svojich šestnástich narodenín, pretože vtedy jej totiž jej trochu zvláštne tety Hilda (Caroline Rhea) a Zelda (Beth Broderick) oznámili, že ona a celá jej rodina z otcovej strany má čarodejníckych predkov! Sabrine sa toto nie bezvýznamné tajomstvo, o ktoré sa okrem tiet delí i so strašne ukecaným kocúrom Salemom (bývalým čarodejníkom, ktorý túžil ovládnuť svet), darí viac-menej úspešne tajiť nielen pred jej dlhoročným priateľom Harveym (Nate Richert), ale i pred sympatickým manažérom malej kaviarne Joshom (David Lascher), ktorý jej o čosi neskôr náhle vstúpil do jej života...

Nebolo to však vždy ľahké, pretože spočiatku sa ešte len musela naučiť, ako svoje novonadobudnuté schopnosti ovládať a udržať ich pod kontrolou – a aj keď už sa jej to celkom darilo, vždy sa vyskytli nejaké nečakané problémy, do ktorých bol, nevedno prečo, obvykle akýmsi záhadným spôsobom zapletený Salem... A Sabrine bolo samozrejme tiež jasné, že jedného dňa, nech už to bude kedykoľvek, sa im so svojím tajomstvom predsa len bude musieť zveriť – a potom už jej ostáva len dúfať, že ju nezatratia, nezačnú sa jej báť, neprestanú jej veriť a, a to je hlavné, neprestanú byť jej priateľmi!

Než sa tak ale stane a ona bude musieť prijať, čo jej osud nadelí, bude si na vlastnej koži musieť vyskúšať, aké ťažké je pokúsiť sa skĺbiť obyčajný život študentky so svojimi neobvyklými schopnosťami – a nezblázniť sa! :-) Ešte šťastie, že na začiatku ani len netušila, že bude napríklad musieť získať čarodejnícku licenciu, inak o svoje schopnosti príde! Alebo že bude musieť odhaliť akési rodinné tajomstvo a pritom spozná veľa svojich pomerne excentrických príbuzných z „Iného sveta“! Alebo že raz bude svoj život možno viesť niekde úplne inde, bez svojich tiet a načas i bez Harveyho, a že jej svetom poriadne otrasú nespoľahlivá kráľovná večierkov Morgan (Elisa Donovan), ufrflaná pesimistka Roxie (Soleil Moon Frye) a počítačový fanatik Miles (Trevor Lissauer), ktorý verí v nadprirodzeno... (TV Markíza)

(více)

Recenze (248)

Mercilonka 

všechny recenze uživatele

Kdyby seriál skončil ještě v době, kdy Sabrina byla na střední, měl by ode mě plný počet. Ale poslední série, kdy se rozšířilo herecké osazenstvo a zcela změnil původní smysl, to už nebyl můj šálek kávy. Původní vtipný a občas i trochu napínavý seriál se zařadil mezi desítky dalších, kde se řeší jen bezduché vztahy. ()

Sammya 

všechny recenze uživatele

Kalsika mého dětství, už jen z nostalgie musím dát 4*. Vždy jsem se u toho zasmála, v podstatě to bylo moje první setkání s kouzly v televizi a filmu, dávno před tím, než přišel Harry Potter. Sabrinu jsem vždy chtěla za kamarádku a Harvey byl asi můj první seriálový crush. Když jsem se začala koukat, tak mi bylo mnohem méně než Sabrině, a teď jsem skoro stejně stará jako je ona v poslední sérii po sedmi letech, a pořád mám ten seriál ráda. To už něco znamená. ()

Reklama

veru_needy 

všechny recenze uživatele

Další ze seriálů, na kterých jsem vyrostla. První 4 série ze střední školy byly úžasné. Sabrina je nová čarodějnice, takže pořád zkouší nové a nové věci. Kouzlí, aniž by věděla, co se může stát, a z toho jsou tu dobré zápletky. A když má přijít na rodinné tajemství, to nás zase vede do jiné sféry. Jsou zde také lepší postavy. Například Harvey, který je naprosto kouzelný. Libby je zase skvělou urážlivou perfekcionistickou nemesis a Valerie je skvěle ztřeštěná. Nemluvě o hláškujícím Salemovi, Hildě a Zeldě. Pak se ale Sabrina stěhuje na vysokou a získává nové kamarády - Roxy, Morgan a Milese, ti už nemají takoví říz jako ti středoškolští. Už to není ono, kouzla jdou stranou a Josh prostě není Harvey. Celkem mě mrzí, že má tento seriál tak nízké hodnocení. Přitom si myslím, že mnoho lidí by Sabrinu označilo za seriál jejich dětství. Zrovna nedávno jsem se na Sabrinu podívala znovu a vůbec neztratila své kouzlo. Co se týče humoru není to zas tak k popukání, ale z kocoura Salema a obou tet, jsem se nejednou zasmála. A když se vezme v potaz seriál jako celek, je to prostě stará dobrá klasika. - "Sometimes the magic is hard to believe, but you're here before my very eyes." ()

Domis93 

všechny recenze uživatele

Do čtvrté série je tento seriál pro mě fajn, jakmile ale začnou výraznější změny od vejšky po společné bydlení se spolubydlícími u nich doma...tak mě to baví méně a méně, ty její tety tam prostě měly své místo a spolubydlové mi prostě nesedli a poslední série je pro mě opravdu už mimo mísu. Dávám tomu ale 4 hvězdičky proto, že jako dítě jsem se opravdu těšila domu ze školy, až se na Sabrinu podívám a Melissa na mě působí sympaticky... ()

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Než se Sabrina vyučila správnou čarodějkou, tak to byl velmi pěkný seriál, protože ho vyplňoval smysluplný děj. Poté se ale scénáristům zachtělo prodloužit svoje utrpení a začali vršit jednu hrůzu za druhou, která už byla kolem stého dílu absolutně nekoukatelná. Mrzí mě, že to takhle dopadlo, protože prvních pár sérií bylo vážně dobrých. 60% ()

Galerie (92)

Zajímavosti (26)

  • Ve 12. epizodě 6. série Sabrina (Melissa Joan Hart) obálku peněz a dozvídá se, od ženy, která je převzala, že už tři měsíce nemá na nájem ani jídlo, ovšem obálku drží v rukou, na kterých má čerstvě udělané gelové nehty, které by si v takové situaci rozhodně nemohla dovolit. (Mia...)
  • Melissa Joan Hart se podílela i na kresleném spin-off seriálu, kde dabovala hlasy Hildy a Zeldy, zatímco její mladší sestra Emily Hart Sabrinu. (Elbarto08)
  • Posledná pesnička odohraná v seriály má názov "Running" od "No Doubt". (rador)

Související novinky

Ze Sabriny - mladé čarodějnice bude horor

Ze Sabriny - mladé čarodějnice bude horor

26.12.2017

Pokud jste dospívali na konci 90. let, jen těžko vám unikl sitcom Sabrina - mladá čarodějnice. Šestnáctiletá čarodějka v něm žila se dvěma šílenými tetičkami a mluvícím kocourem, a možná ani nevíte,… (více)

Reklama

Reklama