Reklama

Reklama

Hypnotická bulva

(festivalový název)
  • USA The Hypnotic Eye (více)

Obsahy(1)

Nečeká vás jen sladké mámení, jak by pravila Helenka Vondráčková, ale plnokrevný stylový horor říznutý noirem. Natočil jej béčkový zkušeňák George Blair, jenž mimo jiné spolupracoval na seriálovém Supermanovi. Hrdinou tohoto bijáku je však obyčejný detektiv Dave. Nebohému vyšetřovateli se na stole kupí divné případy mladých dívek, které se proti své vůli dopouštějí ohavných forem sebepoškozování. Jakmile ale jedna z kopretin přijde o život a do smrtícího nebezpečí se dostane i Daveova přítelkyně, vyšetřovatel má o zábavu postaráno. Hypnotická bulva kromě hypnózy davů vzbudila ve své době pozornost právě nepokrytě vypodobenými ženskými zohaveními. Dodnes ale překvapuje řadou pamětihodně natočených scén, a to především díky kameře Archieho R. Dalzella (Malý krámek hrůzTripRodina Addamsova) a výpravě Davea Miltona (Dům na strašidelném návrší). Nebojte se zhypnotizovat strachem! (Festival otrlého diváka)

(více)

Recenze (5)

Othello 

všechny recenze uživatele

Šíleně utahanej blbinec, který usilovně válčí o dosažení celovečerní stopáže leklými scénami opakujícími ty samé informace. Kouzelný je pak jednoznačně nejneschopnější protagonista evr, který se chandlerovsky nosí po scénách, kde mu doslova všichni přímo do ksichtu vysvětlují řešení, k čemuž on je naprosto laxní, přezíravě všechny stírá ("Women!") a místo toho pokládá do zblbnutí tři zbytečný otázky a okrádá slepce. ()

Leb_Halabala 

všechny recenze uživatele

Poněkud utahané a přiblblé. Nejvíc cením ty scény, který byly asi tak 5x delší než měly bejt, aby detektiv Dave pochopil oč kráčí. Holt každej nemůže bejt na tý lepší straně Gaussovy křivky. Film příjemně oživila otrlá interaktivní projekce, díky který jsem zapomněl, že plot twist jsem světoborně odhalil v prvních 10 minutách. Myslím, že uděláme-li si kruh lidí, jež překvapil závěr filmu a kruh lidí, které překvapil coming out Freddieho Mercuryho a spojíme je, tak dostaneme plnohodnotný kruh. Plus dávám za docela pěkné zohavené tváře. ()

Reklama

Xeelee 

všechny recenze uživatele

[FOD 2022] Já vám nevím, ten film je inovativní, nechtěně fakt zábavnej, skvěle natočenej a některá znetvoření mi přijdou hodně kreativní i na dnešní poměry, jen je to celý hloupý až to bolí. Chudák detektiv Dave je po lobotomii, ale scéna, kde to někdo říká, asi byla omylem vystřihnuta. Interaktivní část před koncem, kdy režisér zapojuje diváky, byla boží a otrlci nás neopomněli vybavit ani potřebnými balónky s bulvou. Jestli se budete koukat doma, připravte si jakýkoliv klasický balónek! :) Spoiler: Ano, budete ho během projekce nafukovat (a používat vskutku nečekaným způsobem). ()

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Hypnotická bulva je jednoduchá a poměrně naivní žánrová podívaná s policejním vyšetřovatelem, jehož rychlost dedukce asi tak patnáctkrát zaostává za tou divákovo, nicméně celé je to tak milá starožitná blbinka, že to člověk celou dobu musí sledovat s připitomělým úsměvem. [FOD 2022] ()

Galerie (13)

Reklama

Reklama