Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Tajný agent CIA 077 Dick Malloy (Ken Clark) je vyslán do Madridu, kde chce někdo prodat psí známku, která byla zřejmě nalezena v potopené americké jaderné ponorce USS Thresher. Jakmile je předmět identifikován jako pravý, je prodávající muž zabit dříve, než může prozradit, jak psí známku ze dna oceánu získal. Malloy a jeho šéf Heston (Philippe Hersent) vedou rozhovor s námořním záchranářem, multimilionářem Zoltanem (Jacques Bergerac), aby zjistili, zda se lze k vraku ponorky dostat. Zoltan popírá, že by to bylo možné, ale Heston a Malloy nevěří, že Zoltan mluví pravdu. Malloy se pomocí batyskafu vydá na místo, kde se nacházejí zbytky Thresheru, a zjistí, že 16 raket Polaris s jadernými hlavicemi, které ponorka nesla, chybí. (HTB)

(více)

Recenze (7)

argenson 

všechny recenze uživatele

Docela pěknej cestopis :-) Sice s málo originální zápletkou, ale v detailech při vraždách a soubojích s perfektníma vychytávkama. ()

Dale 

všechny recenze uživatele

Hlavný hrdina je dosť podobný Rogerovi Moorovi, ale inak tento film výrazne zaostáva oproti bondovkám či už príbehom, akciou aj hereckými výkonmi. Také klasické B-čko, pri ktorom sa aj pobavíte. Napríklad pri prestrelke pri jadrových hlaviciach, alebo že rakety plnia nejakým nitroglynadínom. ()

fragre 

všechny recenze uživatele

Povedená dobová kopie Jamese Bonda - plná honiček, přestřelek, poctivých pěstních soubojů, technických vynálezů ulehčujících těžký život tajných agentů (zvláště únik z auta demolovaného bagrem je vtipný) atd. Oproti angloamerické konkurenci je hlavní hrdina trochu matnější, ale agentky zase mnohem elegantnější a módně uvědomělejší. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Reziser Alberto de Martino sa spolupodielal na filme. Ako pardodia na 007 -ku je tovyborne  -dialogy su perfektne, tvorcovia si permanentne utahuju z Bonda, ktoreho hral vtedy Sean Connery. nechybaju autonahanacky, prestrelky -- super podivana a  vyborna oddychovka  : 77 % ()

LadyPupu 

všechny recenze uživatele

Dick Malloy je taková atrapa Jamese Bonda, jinak ovšem VELMI sympatický agent, který se snaží zabránit lumpům v nákupu jaderných zbraní a samozřejmě při té příležitosti zachránit svět. Pak je tam spousta krásných agentek, které ho chtějí zlikvidovat. Samozřejmě se holky perou i mezi sebou (bitka v klobouku na gauči je víc vtipná než sexy, ale čert to vem, člověk stejně většinu času kouká na Danielu Bianchi, takže to neřeší). No, co se tu budu unavovat. Je to dost masakrózní film, kterej má už ten úvod před titulkama famózní (jeptiška s kulometem v koši na prádlo je prostě cool :-)). ()

liuk 

všechny recenze uživatele

Bond jménem Malloy po nebritsku, kde je víc žen než mužů. Nejde odolat, ještě k tomu, když tři z nich jsou záporačky, které zároveň i pracují jako sebezaměstnané špionky v převlečení za vojandy nebo katolické sestry se samopalem. Příběh se zabývá ponorkou, ukradenými jadernými hlavicemi a jejich možnému prodeji zlosynům - jak jinak. Cestuje se všude možně, New York, Madrid, Paříž, Londýn, Maroko - jak jinak. Používají se udělátka typu CCTV v pudřence nebo uspávací sprej v lahve od šampáňa. Helikoptéry, auta, lodě, lanovky, padáky, letadla, vlaky a osobní stráž hlavního zlouna má místo ruky kleště. Toto si prostě nejde neužívat, snad jen bych ukázal nějakou nedůvěru vzájemně mezi zaporáky i k Malloyovi, občas se k němu opravdu chovají jako když v "největší katastrofě historie" jede s nimi. A taková nedůležitost všeho jaksi nezvedá tak úplně napínavost. V roli jedné z hlavních záporaček - bondgirl z From Russia With Love. ()

Isard 

všechny recenze uživatele

Třetí dobrodružství agenta Dicka Malloye je opravdová perla žánru eurospy. Příběh se opírá o skutečnou nehodu ponorky, ale obohacuje ji o loupež mezikontinentálních raket. Stojí za ní padoušská organizace, jejíž šéf má skvělou pomocnici – lady Arabellu Chaplinovou. V této roli Daniela Bianchi ukázala, že má na víc než na tichou bondgirl a vdechla život jedné z nejlepších postav, které jsem v eurospy filmu viděl. Film Special Mission Lady Chaplin má sám o sobě slušný příběh, ale je to právě lady Chaplinová s její plejádou šatů a převleků, ale i udělátek a zbraní, která z jeho sledování dělá skvostný zážitek. Ovšem i agent Malloy se snaží, a to více než ve svých předchozích příbězích. Ve filmu se vrší jeden nápad za druhým, vše rámuje fajn akce a můžeme si užít i zajímavé pohledy na Paříž, Londýn (jak už jej neuvidíme) či Madrid. Prostě nádherný zážitek! ()

Reklama

Reklama