Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Joe Clifford by rád hrál v Shakespearových dramatech v Londýně, ale místo toho se musí trmácet od města k městu s kočovným divadlem. Jednoho dne ale dostane zprávu, že mu jeho strýc zanechal důl. Joe se k dolu vydá, ovšem zjistí, že důl zabrala banda jistého Berga, která ovládá celé městečko, a která má jistě na svědomí i smrt Joeova strýce. Samozřejmě, že to tak Joe nemůže nechat. (špaček421)

(více)

Recenze (3)

špaček421 

všechny recenze uživatele

Tohle je druhý film, který jsem viděl s Anthonym Steffenem a musím říct, že o dost lepší, než předchozí No Room To Die. Je to béčko, který si na nic nehraje a ještě se nebere vážně. Příběh je tuctový - hrdina Joe zdědí po strejdovi důl, ale když k němu přijede, zjistí, že důl zabral místní zbohatlík, který navíc stojí za smrtí jeho strýce. Je jasný, že zbohatlík musí dostat na držku. Jenže - hlavní bouchač je herec, který miluje Shakespeara a má ambice se proslavit jako dramatický umělec. Jenom mu to nějak nevychází :) S bouchačkou to samozřejmě umí velice dobře. Děj vypadá celkem normálně, i když se člověk baví, do chvíle, než Joe uteče z města a vrátí se se svým divadlem - v převleku, kterých od té doby používá hojně. Většinou je to vážně vtipné. Steffen mě v No Room To Die moc nepřesvědčil, ale tady už jo. Tady je mnohem sympatičtější a uvěřitelnější - v některých převlecích skoro není poznat, dokonce i ten Hamlet a Macbeth mu docela jdou (Laurence Olivier to ovšem v žádném případě není). Hlavního záporáka si pak člověk užije, kdykoli je na scéně (bohužel ne moc často) - Eduardo Fajardo v další skvělý záporný roli. Kromě toho tu jsou i dvě docela hezký holky, starej poskok nijak neotravuje, každejch pět minut přestřelka nebo bitka, takže člověk nemá šanci se nudit. No a největší klad je výborná hudba Bruna Nicolaie. Silné 4*. ()

JohnMiller 

všechny recenze uživatele

Mal som pocit akoby som sa vrátil do svojich detských čias keď som horlivo čítal šestákové westerny (rodokaps). Malo to v podstate ten svojský neohrabaný štýl dvoch-troch zápletiek. Uomo chiamato Apocalisse Joe je druhotriedny, avšak poctivý, western ktorý obsahuje všetky prvky čistokrvných špageťákov. ako drsný umastený herci ktorý vyzerajú ako mexikáni, nekonečné stepy plné prachu, zapadnuté mestečko, plno prestreliek s koltami a ako ináč úžasný soundtrack, ktorý niekedy presahuje kvalitu filmu. Skladateľ Bruno Nicolai je ako vždy tá správna voľba. V podstate tento film neprináša nič nového, ide o normálny priemer ktorý milovníkov westernov určite neurazí.. ()

Reklama

Reklama