Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Milostný příběh dvou mladých lidí, dělníka Marciho Kincse, který nastoupil vojenskou presenční službu a Juliky Csériové. Oba se znají od dětství, protože žijí v jednom budapeštském činžáku, ale teprve jejích rozloučení před nástupem služby a vzpomínky na toto poslední setkání, v nich probudí lásku. Marciho štěstí však dlouho netrvá. Na krátké dovolené zjistí, že Julika se dostala do špatné společnosti a že již to není ta prostá dívka, kterou si zamiloval. Vidí jediné řešení v rozchodu. Julika však včas pozná cenu Marciho upřímné a opravdové lásky i prázdnotu svého dosavadního života a přesvědčí Marciho, že jí již může věřit. (Filmový přehled)

(více)

Recenze (3)

lamps 

všechny recenze uživatele

Na počátku maďarského autorského filmu stál manželský pár, který rozuměl touhám a milostné nátuře svobodomyslné mladé generace dost možná nejlépe ze všech tehdejších tvůrců. Judith Máriássy napsala okouzlující a vtipný scénář z běžného života, který dokázal Félix Máriássy zadaptovat s obrovským životním nadhledem, přičemž některé situace jakoby vystihovaly i dnešní "zkaženou" mládež. Herci výborně obsazeni, závěr možná zbytečně sentimentální, ale pořád stejně svěží a energický... ()

Spike17 

všechny recenze uživatele

Manželé Félix a Judit Máriássy odstartovali v roce 1955 filmem Malé světlé vlnu kvalitních uměleckých filmů maďarské kinematografie a ona vlna pokračuje dodnes. Milostný příběh o mladické nerozvážnosti, lásce a její síle, jež je předveden s příjemnou svěžestí a vypointovanými vtipnými scénkami. Zpověď mladé generace o její touze, neřesti, zkaženosti a upřímné lásce podaný s lehkým sentimentem a naivitou. I přesto je to jeden z nejkrásnějších filmů z maďarského filmového dědictví, jaké jsem doposud viděl. [KINEMATOGRAFIE MAĎARSKA] ()

neo93 

všechny recenze uživatele

První film maďarského režiséra Félixe Máriássyho, který jsem měl možnost zhlédnout. Snímek, jenž nám realisticky předkládá prostředí Budapeště 50. let a zároveň, zachycuje skupinu mladých lidí, kteří prožívají svůj každodenní obyčejný život v tomto městě. Můžeme je pozorovat v práci, doma ve svých rodinách nebo ve svých volnočasových aktivitách jako tanec, sport či jen prosté sezení na jednom malém světlém. Do tohoto poklidného světa nahlížíme především očima dvou hlavních protagonistů a to mladého zdatného vojáka Marciho a pohledné pracující dívky Julie. A jak už to tak bývá především ve filmu, někdy i v životě, se do sebe zamilují. Velmi vydařený snímek, který přesně zachycuje tehdejší dobu tak i mladou společnost, která v ní žila. ()

Reklama

Reklama