Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Milostný příběh dvou mladých lidí, dělníka Marciho Kincse, který nastoupil vojenskou presenční službu a Juliky Csériové. Oba se znají od dětství, protože žijí v jednom budapeštském činžáku, ale teprve jejích rozloučení před nástupem služby a vzpomínky na toto poslední setkání, v nich probudí lásku. Marciho štěstí však dlouho netrvá. Na krátké dovolené zjistí, že Julika se dostala do špatné společnosti a že již to není ta prostá dívka, kterou si zamiloval. Vidí jediné řešení v rozchodu. Julika však včas pozná cenu Marciho upřímné a opravdové lásky i prázdnotu svého dosavadního života a přesvědčí Marciho, že jí již může věřit. (Filmový přehled)

(více)

Recenze (3)

neo93 

všechny recenze uživatele

První film maďarského režiséra Félixe Máriássyho, který jsem měl možnost zhlédnout. Snímek, jenž nám realisticky předkládá prostředí Budapeště 50. let a zároveň, zachycuje skupinu mladých lidí, kteří prožívají svůj každodenní obyčejný život v tomto městě. Můžeme je pozorovat v práci, doma ve svých rodinách nebo ve svých volnočasových aktivitách jako tanec, sport či jen prosté sezení na jednom malém světlém. Do tohoto poklidného světa nahlížíme především očima dvou hlavních protagonistů a to mladého zdatného vojáka Marciho a pohledné pracující dívky Julie. A jak už to tak bývá především ve filmu, někdy i v životě, se do sebe zamilují. Velmi vydařený snímek, který přesně zachycuje tehdejší dobu tak i mladou společnost, která v ní žila. ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Na počátku maďarského autorského filmu stál manželský pár, který rozuměl touhám a milostné nátuře svobodomyslné mladé generace dost možná nejlépe ze všech tehdejších tvůrců. Judith Máriássy napsala okouzlující a vtipný scénář z běžného života, který dokázal Félix Máriássy zadaptovat s obrovským životním nadhledem, přičemž některé situace jakoby vystihovaly i dnešní "zkaženou" mládež. Herci výborně obsazeni, závěr možná zbytečně sentimentální, ale pořád stejně svěží a energický... ()

Reklama

Spike17 

všechny recenze uživatele

Manželé Félix a Judit Máriássy odstartovali v roce 1955 filmem Malé světlé vlnu kvalitních uměleckých filmů maďarské kinematografie a ona vlna pokračuje dodnes. Milostný příběh o mladické nerozvážnosti, lásce a její síle, jež je předveden s příjemnou svěžestí a vypointovanými vtipnými scénkami. Zpověď mladé generace o její touze, neřesti, zkaženosti a upřímné lásce podaný s lehkým sentimentem a naivitou. I přesto je to jeden z nejkrásnějších filmů z maďarského filmového dědictví, jaké jsem doposud viděl. [KINEMATOGRAFIE MAĎARSKA] ()

Galerie (3)

Reklama

Reklama