Reklama

Reklama

Zahradní proměny

(pořad)
  • Velká Británie Garden Rescue
Reality-TV / Dokumentární
Velká Británie, 2016, 43 min

Střih:

Tom Heaney

Obsahy(1)

Zkušená zahradní architekta Charlie Dimmocková a oceňovaní zahradní architekti bratři David a Harry stojí proti sobě a soutěží kdo vytvoří lepší návrh pro zahrady po celé Velké Británii. (Televize Seznam)

Recenze (9)

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Charlie Dimmock je spíše tradiční zahradní architektka se zálibou v poklidných rodinných zahradách a atraktivních křivkách. Bratři Richovi naopak ctí modernu a přímé linie. V každém z dílů vypracují 2 návrhy na míru, přičemž klienti si jeden vyberou. Materiál si lidé zaplatí sami, práci pak odvedou architekti se svým týmem - ta už je pro klienty je zdarma. Naprosto jednoduchý, ale efektivní princip. Jak na televizi nekoukám a už vůbec ne na nějaké reality cypoviny, tak tohle mě fakt baví. Je znát, že to není americký pořad, takže tam zcela absentují takové ty umělé rádoby dramatické scénářem dané vsuvky. Nic zbytečně okázalého, žádný zbytečný balast. Naopak je mi tenhle seriál neskutečně sympatický ve své jednoduchosti. Charlie i kluci působí jak fajn lidé, mají smysl pro humor a často srší zajímavými nápady, které mi někdy sednou více, jindy třeba méně. Paradoxně se mi většinou líbí víc ty zahrady, na které je vyhrazen menší rozpočet. Tým zde musí více improvizovat a často se i kreativně daleko více vyřádí. Epizody jsou nasnímány svižně a přesto dostatečně detailně, bez nějakého otravného opakování se či repetitivních klipovitých prolínaček. Tým místo toho často mluví přímo do kamery a vysvětluje různé prvky a postupy právě prováděné přestavby. Divák se lecčemu přiučí a možná v tom i najde, díky všemu tomu nadšení přicházejícího z obrazovky, zalíbení. Alespoň u mě se tak stalo, viděl jsem už skoro všechny dostupné díly a čekám na další. A to mě nikdy zahradničení kdovíjak nezajímalo. :) ()

terunka003 

všechny recenze uživatele

Ok, tohle je super. Moje nová závislost. Pár prvků se sice opakuje, ale inspirace a těžká závist za možnost vlastnit kus trávníku. ()

subic 

všechny recenze uživatele

Tohle je něco jako primácký Jak se staví sen, akorát že každý majitel zahrady má svůj rozpočet a architekti a řemeslníci dělají, co umí. A mě se to líbí. ()

papilon395 

všechny recenze uživatele

Našla jsem si novou zálibu. Jak nesleduji pořady o vaření a jiných hobby, tento britský seriál mně chytil za srdce. Obdivuji Charlie i oba kluky, s jakým elánem a fantazií dokážou realizovat svou práci. Sama mám zahradu, rekonstruovanou profesionálem před 13 roky, a můžu potvrdit, že pocity z ní stojí za takovou investici. Navíc teď na Seznamu dávají díly s výběrem toho nejlepšího. Můžete se inspirovat jejich nápady nebo jenom porovnávat stav před a po. A že jsou dobří, o tom svědčí nefalšovaná radost domácích, zejména dětí. ()

GeminiK 

všechny recenze uživatele

Já vám nevím. Ráda bych to pochválila, ale je to všechno šité horkou jehlou. Do písčité nebo jílovité půdy udělají patou důlek a zasadí vzrostlé, kvetoucí a někdy i plodící rostliny. Na koleni dělaný zahradní nábytek. A všude používají písek nebo drobné kamínky, nebo oboje. Velice nepraktické. Už vidím jak to potom roznáší po celém baráku.  Pokud se o to zadavatel neumí starat, tak to do další sezóny nevydrží. I tak mě to baví. Jako inspirace dobrý. ()

Tadas 

všechny recenze uživatele

Docela zajímavý a příjemný pořad, občas i člověk žasne jak to někdy zlepší nebo i zkazí tu proměnu. Jediné co mi vadí, že se spoustu věcí neustále opakuje. 60% ()

drsny_hery 

všechny recenze uživatele

Moje guilty pleasure. Sere mi, jak ti Angláni mají vesměs krásně zarovnané čtvercové zahrady s hlínou bez kamení za dvoumetrovou dřevěnou ohradou. Takže uplnej opak mého úhoru. Stále stejný scénář, kosí bratři si dají šmejděníčko šmejdění, prase Charlie se pohrabe celá v hlíně při hloubení rybníčku a drsňák Lee sešroubuje kabibudku z palet. Zazní hromada zajímavých rád, většinou se opakujících, ale pořád lepší, než výměna manželek, ne? ()

Reklama

Reklama