Reklama

Reklama

Jaderské ostrovy z nebe

Trailer

Obsahy(1)

Chorvatské pobřeží Jaderského moře lze bez nadsázky označit jako jedno z nejhezčích na světě. Mísí se zde přírodní krásy ostrovů, moře i pobřeží s bohatou historií a architekturou. To vše krásně posazené v azurové modři Jaderského moře zalitého sluncem. "Po několika přeletech Jaderského moře v malém letadle cestou do Řecka a na Kypr i poté, co jsme z přeletu Karibských ostrovů vytvořili film Karibik z nebe, jsme se s Petrem Nikolaevem rozhodli ukázat našim divákům také krásu Jaderských ostrovů. Mnoho Čechů a Slováků samozřejmě Jadran, jeho pobřeží i ostrovy dobře zná, ale vidět to vše ze vzduchu je zase něco trochu jiného."Jiří Pruša (Flying Revue)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (6)

sskrblik 

všechny recenze uživatele

Na tenhle dokument jsem se těšil z několikero důvodů a sice proto, že Chorvatsko mě přirostlo k hercně a jakožto čerstvý majitel dronu DJI Air 2S mě záběry ze vzduchu mimořádně zajímají. Pochopitelně záběry z letadla mají zásadní výhodu délky letu a toho, co se dá oproti dronu natočit. Na druhou stranu dron si poradí s krásnými záběry bez větších obtíží a kamera nekouká přes sklo. Co se týče dokumentu samotného, tak se mě líbilo jak byl zážitek autentický a pohledy na ostrovy, nebe, zátoky, moře, plachetnice a hory jsou prostě boží. Možná škoda, že nešlo letět přes Plitivcká jezera či přes Krku. Ovšem Benátky jako bonus dodávají punc jedinečnosti. Za mě velice příjemný výlet do oblak ()

Reklama

mira007 

všechny recenze uživatele

Režisér Petr Nikolaev nasedl do letadélka a začal točit cestopisný dokument z výšky na téma chorvatské ostrovy - nápad geniální a tento typ dokumentů inspirovaný tvorbou Yanna Arthuse-Bertranda (nar. 1946, Francie) miluju. Jenže zatímco Francouz natáčí z balónu, hudba relaxační a komentář je decentní od profi vypravěčky a celé to působí obrazem a uklidňujícím dojmem, tak Nikolaev má záběry, kdy třetinu obrazovky zabírá okno, vrtuli, nebo jinou část letadla, komentář je jak od nějakýho starýho jůtubera a pro větší akčnost live komunikace pilota a účinkování tvůrců působí jako samoexhibice. Jak říkám námět výborný, ale provedení při srovnání toho, jak se takové dokumenty točí jinde, je smutné. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Dech beroucí prosluněný okružní výlet. Dost lokalit jsem poznával. Samotný provoz ledadla asi nebude o moc dražší než auto. ()

Galerie (4)

Zajímavosti (1)

  • Film byl inspirován i zkušenostmi získanými během leteckých expedic nad ostrovy ve Středozemním, Severním a Baltském moři, které jsou základem knihy Evropské ostrovy z nebe i mnoha leteckých videí. (Flying Revue)

Reklama

Reklama