Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Bound je napínavý akční thriller o ženě, bývalé podvodnici, která naletěla mafiánovi - jenž „pral“ špinavé peníze. Spolu s další podvedenou dívkou se zapřísáhnou, že se pomstí a oberou mafii o dva miliony dolarů, a sice velice dobře promyšleným plánem. Ten, žel ztroskotává v okamžiku, když se začínají dít nepředvídatelné události. Všichni hráči této hry se náhle ocitají ve smrtelných pavučinách překvapení a podvodů... (Intersonic)

(více)

Recenze (201)

markyzgero 

všechny recenze uživatele

vyšpekulovanej noir, kde si wachovští tříběj styl. systematičnost a vnitřní logika zde kráčej ruku v ruce s lesbickym holportem. v momentě, kdy je caesar hozenej tak jako jeho kostky, je dávno rozhodnuto, ačkoliv on se to snaží změnit. kde je kurvadrát hugo weaving? ()

departed 

všechny recenze uživatele

Film o tom, jak dvě lesby obelstí mafii a utečou s jejich penězi. Na debut rozhodně pozoruhodný námět, dokonce i solidně zrežírovanej a zahranej (hlavně Pantoliano byl dobrej), ale něco mi tam chybělo. Snad nějakej vyloženě zapamatování hodnej moment. Na zkouknutí dobrý, ale kdybych o tom měl zítra někomu vyprávět, tak se nezmůžu na nic jinýho, než na stručnou synopsi. ()

LudkovaLevaRuka 

všechny recenze uživatele

V jiném filmu by mi přišlo využití lesbického románku k přilákání pozornosti dost laciné (kdyby byla Corky mladý zlodějíček a Violet hetero, mělo by to minimální vliv na děj), Bound ale má i jiné přednosti. Dynamická kamera, noirová stylizace a s ní související neuspěchané tempo vyprávění, které vtáhne do jinak nepříliš originálního děje. I přesto, že tu nikdo netančí limbo v dešti kulek, je rukopis tvůrců Matrixu dost výrazný. ()

Hydr0gen 

všechny recenze uživatele

Ježiš, bráškové, já vás žeru, tohle je tak chytré, s tím vaším super charakteristickým stylem, který už ukazuje aluze na budoucí Matrix orgie. Zezačátku občas zakřípal scénář, ale pak už to byla nepřetržitá jízda, kdy jsem párkrát vstal z křesla. Pošilhávám po 5*...9/10 ()

LukeSharp 

všechny recenze uživatele

Film ve kterém se atmosféra dá krájet,film který od začátku až do konce udrží pozornost,první film bratrů(nebo ted už spíše jednoho bratra a jedné sestry) Wachowskich.Zápletka je prostá.Dvě lesby se snaží okrást přítele-mafiána jedné z dam a jak to tak při dobře vymyšlených plánech bývá co se může posrat tak to se prostě posere.Dostat to do rukou kdokoliv jiný(napádá mě Michael Caton-Jones a jeho totálně zmrvený Základní instinkt) tak by z roho asi vznikla sračka,ale WB prostě umí a je to vidět.Už se těším na Speed racer.80% ()

monikka87 

všechny recenze uživatele

No, zisťujem, že súrodencom Wachowskim to vychádzalo už od začiatku. Nápadité zábery, herecké obsadenie super, atmosféra taktiež. Táto mafiánska hra kto z koho ma veľmi bavila. ()

coarser 

všechny recenze uživatele

To že praní špinavých peněz bude dodrženo do posledního písmene jsem opravdu nečekal. Počtem mrtvých mi to chvílemi připomínalo nějakou tarantinovku (a vlastně se to i odehrávalo skoro celé v jednom pokoji podobně jako gauneři), ovšem ta poslední mrtvola, ta scéna bílé a červené! Už jen pro to stojí film za to vidět. ()

subic 

všechny recenze uživatele

Trochu jiná mafiánská gangsterka, prim tu totiž hrají holky, které si umanou ukrást 2 balíky beněz. V devadesátkách to zřejmě bylo prima pokoukání, já to viděl poprvé asi před 10i lety, dneska už je to trochu vybledlé, jsou lepší filmy ze stejné doby, ale i tak velmi slušné. 68% ()

Bobofon 

všechny recenze uživatele

Kucí asi takhle: když se do sebe zabouchnou dvě holky, nemá na ně ani stádo mafiózů. A nejlepší na tom je, že když koukáte na ten film, věříte jim to poslední čárky. Gina Gershon naprosto cool. ()

megajalec 

všechny recenze uživatele

Slabší rozjazd (čo sa týka akcie a deja, inak boj rozjazd celkom pohode :), ale gradácia deja na výbornú. Dejové zvraty každú chvíľu, ktoré do seba zapadajú, to sú hlavné klady filmu bratov Wachowských. Takisto kamera bola skvelá, zábery na detaily a pod. Neskutočne šarmantná Tilly je môj favorit v Pasci. To napätie medzi ňou a Ginou bolo ako červené súkno pre nadržaných chlapov (aj ženy:). Celý dej Pasce sa v podstate odohráva len v dvoch izbách, napriek tomu nemá divák čas a ani dôvod nudiť sa. Hviezdy stúpali od začiatočných dvoch a zastavili sa tesne pred piatou, takže u mňa veľmi dobré 4* ()

elanista1 

všechny recenze uživatele

Bravurna rezia Wachovskich /vlastne som od nich nevidel nic okrem Matrixu/, ktorou ma neustale prekvapovali necakanymi zvratmi a moznymi dalsimi scenarmi, fakt skoro kazda scena moze skoncit uplne hocijako a neda sa predvidat jej vyvrcholenie, co by sa dalo dokonca prirovnat k majstrovi Hitchcockovi. Priam az genialny scenar, vyborne herecke obsadenie /Jennifer Tilly dovtedy pre mna neznama osoba predvadza skoro oscarovy vykon/, kamera v ktorej citit prvky Matrixu.. proste v tomto filme nie je nic zbytocne a vsetko klape jak ma. Uvodna tretina filmu prekvapivo sexualne otvorena a neuveritelna dusna. ()

dudo24 

všechny recenze uživatele

Najväčšia topka z celého filmu bola sureálna postava Violet. Sexy priliehavé šaty, monotónny hlas a celkovo jednotvárne vystupovanie pri každej scéne. Deju ale chýbalo trochu rôznorodosti, možno nejaká hlbšia zápletka. Filmom ma ťahal hlavne ťažko predvídateľný koniec. ()

Karlos8 

všechny recenze uživatele

Tak tohle se mi moc líbilo. Kvalitní nápad a hlavně ten scénář. Vůbec mi nevadil ten milostný vztah, který tak trochu symbolizoval onu důvěru. Perfektní napětí po celou dobu, což jsem už hodně dlouhou nezažil. Nečekané ale přesto skutečné. Mafiánský život hold byl, je a bude krutý viz deset otázek, po kterých můžete přijít o všechny konečky prstů. Nenápadná ale kvalitní podívaná! ()

vodkasesemte 

všechny recenze uživatele

Past! Kdyby to bylo v nižší kvalitě, tak bych to stáhl, protože nepotřebuju vidět dvě lesby z 90 ve full HD. Tvl to není jen o lesbách. - Im not apologizing for what I did. Im apologizing for what I didnt do - The redistribution of wealth - I had this image of you inside of me. Like a part of me - We made certain choices in our lifes that we paid for - We make our own choices - We pay our own prices - I think we are more alike than you care to admit - Dont tell me you are workoholic - A pokusim se to jednou nekomentovat, když nemusim - To help fuck over the …Mob - Worse than any cop because have lots of money and no rules - You fuck them, better do it right - For me stealing has always been a lot like sex - It was unreal. Hundrets paper-clipped everywhere like leaves - You look good enough to eat - Motherfuckers rat fuck - Little rat fuck son - Laughting his ass of - Wachowski brothers - No way - You planned this whole day - You dropped that earring down the sing on purpose (todle naspali před Matrixem) ()

jungewolf 

všechny recenze uživatele

Velmi svěží krimi-dílko postavené na vztahu lesbické(?) punkerky Corky s vězeňskou životní zkušeností (Gina Gershon-ová) s vydržovanou milenkou (Jennifer Tilly-ová) samolibého mafiánského poskoka (J.Pantoliano) . Potěší i po letech, kdy jsem je opět skoukl v tv-bedně... Takže : 4-4,5 hvězdy a 81 % . Doporučuji komentář VIZ - kleopatra . ()

old salt 

všechny recenze uživatele

Viděl jsem to před Matrixem coby prvotinu neznámých bratrů náhodně objevenou ve videopůjčovně a dostalo mne to . Skvělá atmosféra. Lesbický vztah. Perfektní zápletka. A již zde jsou patrné postupy (zejména v kombinaci obraz + hudba), které WW později použili právě v Matrixu. Výborný snímek se skvělými herci. ()

Související novinky

Noir Film Festival 2018 – Nikdo neunikne!

Noir Film Festival 2018 – Nikdo neunikne!

18.08.2018

Napínavá dramata z vězení, rebelství Samuela Fullera, charisma Roberta Ryana, bojovnost Idy Lupino, emancipace nových osudových žen, šílenství noirových psychopatů, temné příběhy ze severu Evropy a… (více)

Reklama

Reklama