Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Bound je napínavý akční thriller o ženě, bývalé podvodnici, která naletěla mafiánovi - jenž „pral“ špinavé peníze. Spolu s další podvedenou dívkou se zapřísáhnou, že se pomstí a oberou mafii o dva miliony dolarů, a sice velice dobře promyšleným plánem. Ten, žel ztroskotává v okamžiku, když se začínají dít nepředvídatelné události. Všichni hráči této hry se náhle ocitají ve smrtelných pavučinách překvapení a podvodů... (Intersonic)

(více)

Recenze (201)

kleopatra 

všechny recenze uživatele

Mafiánská pipka zahraná spíše roztomile než dobře Jennifer Tilly(ovou) a naopak velmi přesvědčivá Gina Gershon v roli jakési údržbářky, která čistí odpad tak, že se jednomu otřesou preference, se napřed sčuchnou za účelem radovánek (...dost dobrý..), aby pak vymyslely, že Violetinu páníčkovi, který - ač mafián - je celkem trouba, štípnou prachy. Svižní a příjemní The Wachowski brothers za pěkné 4*. ()

Galadriel 

všechny recenze uživatele

Velmi povedený, krásně se zamotávající příběh, natočený ve velmi svižném tempu, chvilkami velmi napínavý, navíc vizuálně i hudebně perfektně zpracovaný. K tomu skvělí herci a výborná atmosféra, která je naprosto jiná než v Matrixu, ale velmi působivá. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Velmi příjemné překvapení na pozdní sobotní večer, a nejen kvůli půvabům Jennifer Tilly a (zde výjimečně chlapsky drsné) Giny Gershon. I když se celý film tváří jako velmi ženský, minimálně tím citem pro barvy;), nejdrsnějším tahákem filmu je Joe Pantoliano, skvěle psychující a rychle kličkující. Partička bratrů Wachowských, Joe Pantoliana a skladatele Dona Davise umí dobré filmy... ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Rafinovaný thriller, jenž se zpočátku moc rafinovaně netváří – jeho prvních několik minut je jako vystřižených z tuctového erotického béčka. Ve skutečnosti v nich jde o „seznámení“ se s hlavními hrdinkami. Jenže s přibývajícími minutami vzrůstá počet mafiánů a rázem je ve hře také kufr plný peněz. Ten chtějí všichni, avšak získat jej může pouze ten, kdo projeví dostatek nemilosrdnosti, lstivosti, vychytralosti, jednoduše ten, který všechny "přechčije". A s tím, že půjde přes mrtvoly se už tak nějak počítá. Film bratrů Wachowských poznáte snadno: efektivní průlety zdí a sem tam i náznak bullet-timeu. Vzhledem k tomu, že se Past z 90% procent odehrává ve dvou sousedících bytech, mohli se hoši skutečně vyřádit. Samozřejmě nelze sázet pouze na efekt, čili ani příběh není úplně marný. Zdá se, že by všechno mohlo skončit po necelé hodině – tak už to v podobných filmech chodí – jenže zvrat začne střídat zvrat, aby jej občas „zpestřil“ nějaký ten logický kiks a nechybí dokonce ani pár nervydrásajících scén. 75% Zajímavé komentáře: Mr.Apache, jojinecko ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

Stylový, leč studený, s nějakým tím dějem si hlavu nelámající film, u kterého se všichni snaží postupně odpravit a u něhož mě rozehřála pouze ta lesbická soulož. U té jsem ještě neusínal... ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Moc příjemnej thriller o balíku ukradenejch peněz. Potěšilo mě, že se zde nevyskytuje příliš mnoho postav, to mě v gangsterkách většinou ubíjí, páč si ty jednotlivé gangstery a podrazáky nemůžu zapamatovat a rozlišovat. Nejvíc mě ale bavilo to erotický lesbický dusno, to bylo hodně fajn :) Zkrátka hodně povedenej debut tehdy-ještě-bratrů Wachovských. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $4,5miliónaTržby USA $3,802,260Tržby Celosvetovo $-║ Až je to neuveriteľné ako si bratia Wachowskí zo svojím debutom výborne počali, miestamy až elektrizujúca atmosféra, herecky brilantné zahrané, scenáristicky vypointované, len škoda že takéto počiny nevychádzajú na DVD nosičoch aby človek nemusel čakať na film v TV a ešte do neskorých hodín a pri blbých reklamách potom zaspávať a ubierať si tak dojem s filmu. (...a preto zatiaľ dávam filmu 80% s tým že sa na opätovné vzhliadnutie moc teším a verím že hodnotenie pôjde vyššie) ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Wachowski brothers se rozhdli trošičku změnit a poopravit pravidla filmu noir a náramně se jim to daří. V každé scéně, kde jsou obě ženy, je z filmu cítit veliké erotické jiskření a napětí. Společná lesbická scéna je velmi dobře natočená a ukazuje dost, ale naštěstí ne příliš. Z kamery je cítit a vidět styl Wachowských, vybroušenost obrazu, detaily, perfekcionizmus každé scény...Krásná závěrečná scéna s barvou je opavdu nádherná :). Hodně je poznat co bratři v trilogii matrix ve svém stylu vybrousili. Hudba je zde chvílemi hodne podobná matrixovské(v jedné pasáži, je to snad totožná hudba jen s menší změnou). Komorní atmosféra, kdy kamera málokdy se dostane z budovy kde bydlí obě hrdinky silně podporuj napětí a stupnuje očekávání. ()

Rob Roy 

všechny recenze uživatele

Scénář je téměř brilantní, velmi propracovaný, s různými zvraty, prostě nečekaně dobrý ( podobně dobrý a vlastně i žánrově podobný Nájemným vrahům, které taky Wachowští napsali ). A pak to režijní zpracování. Opravdová lahůdka. Chytré ( scéna se záchodem ) a velmi efektní, s mnoha formálními vychytávkami - práce s extrémními detaily, záběry seshora, zpomalené záběry ( scéna "přestřelky" je opravdu fajnšmekrovská, skoro jako z DePalmových Neůplatných ), promyšlený pohyb kamery ( napětí ). Super. Kdyby zde hráli o něco lepší herečky ( nemyslím tělo ), malinko by se dopilovaly dialogy a mikroskopické scenáristické chybky, tak by to byla stoprocentní záležitost. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

„TEĎ VÍM, CO CHCI. JÁ UŽ CHCI ODTUD PRYČ. JÁ CHCI NOVÝ ŽIVOT. VÍM, NA CO JSEM ČEKALA, ALE SAMA TO UŽ NEZVLÁDNU. POTŘEBUJU TVOJI POMOC, CORKY…“ /// Holka svádí holku a jako chlap voceňuju prostor pro představivost detailů (si moh rovnou napsat, že maj všichni poslat parchanty chrápat!). Braši Wachovští a kameraman dělaj co uměj. A voni uměj, takže stejně dobří jako v sexuálních praktikách jsou i v těch mafiánskejch (tady už stačí tý představivosti míň). Postavy (téměř) nevystrčej prdel z baráku, takže se tady vodehrává až divadelní podrazárna, ve který kromě sexy šťáv teče i krev. Holky klamou tělem, a překvapivě(?) i mozkem. Hlavně z (budoucí) pokerový šampionky Jennifer Tilly su na větvi. Ten její hlas mě bude budit ještě … no nic… Fakt dobrej scénář a zajímavá kamera! /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Mám sbírku podrazů. 2.) Chcu dokázat starý, že se ženskejm nedá věřit. 3.) Thx za titule ,,fridatom“. /// PŘÍBĚH **** HUMOR ne AKCE * NAPĚTÍ ** ()

tron 

všechny recenze uživatele

Vizuálne rajcovnú PASCU som videl pred MATRIXOM 2 - 3 a na jej konci som si s uspokojením pomyslel, že už sa o Wachowskích nemusím báť, že sa dokážu zorientovať aj v inom žánre, než len sci-fi. Prvá polovica je neznesiteľne eroticky dusná a minimálne jedna scéna je neuveriteľná; neviem, ako do niečoho takého režiséri relatívne slávne/známe herečky nahovorili. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Tak tohle byl takovej masakr jakej jsem uz dlouho nevidel. Bratri Wachowsti ukazali, ze dokazou natocit i film bez triku a krome toho, tohle byl i jejich debut. A asi nejlepsi debut spolu s Americkou krasou jakej sem kdy videl. To co zaclo ze zacatku jako cerna komedie riznuta krimi se zmenilo v nehorazne napinavej a drsnej thriller, ovsem i pak se tu nasli nejake ty humorne okamziky. A ikdyz ve filmu neni nejaka poradna akce a vse se odehrava skoro v jednom pokoji je to fakt napinavy a hodne svizny. Navic krome vynikajiciho scenare jsou tu tri veci, ktery jsou taky dokonaly - kamera, hudba a herci. Kamera je proste neskutecna, tolik vychytavek co je v tomhle filmu je normalne tak v 5 filmech, kameraman si fakt neskutecne vyhral. Hudba - proste narez, naprosto dokonale dotvarela atmosferu a prisla mi dost podobna ty z Matrixu, coz je kdyz se to tak vezme dobre, protoze Matrix ma skvelou hudbu. A herci taky bezchybny, Ginu Gershon neznam, ale predvedla skvelej vykon, Jenifer Tilly sem znal jen z Chuckyho nevesty, ale ukazala, ze fakt umi vyborne hrat. A pak tu je jeste Joe Pantoliano, kteryho taky zrovna moc neznam, ale rek bych, ze predved zivotni vykon. Takle uzasnej hereckej vykon jsem uz dlouho nevidel. Nektery sceny mi prisly trochu podobny prave Matrixu (za coz muze asi hodne hudba, navic zpomaleny zabery) a pak taky Road to Perdition. Ale jelikoz tohle vzniklo driv, tak pokud nekdo neco obslehnul, tenhle film to nebyl. Tomuhle filmu zkratka nemam co vytknout, neco tak hustyho jsem uz dlouho nevidel. ()

movie 

všechny recenze uživatele

Výborný snímek. Wachowski se rozhodli příběh omezit prostředím a z toho čerpají řadu velmi napínavých scén. Herečky jsou opravdu šikulky, erotické scény (jedna nebo více, podle toho co považujete za erotické) opravdu dobře natočené a Joe Pantoliano asi ve své nejlepší roli. Rozhodně lepší než dvojka Matrixu :) ()

RHK 

všechny recenze uživatele

Špičkový film z mafiánského prostředí s výbornou režií bratrosester Wachowských a výborným napětím. Dvě pohledné lesby připraví svou vlastní verzi Podrazu. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Jestli něco nesnáším, tak ženskou, co se omlouvá, že chtěla sex." Mně spíš vadí, že když se mi holka jako Corky líbí, tak já jí nestojím ani za to, aby se vysmála mýmu průměrnýmu mužství. Prostě si je klidně na holky. Já teda taky, ale přesto v tom vidím problém. Ale vraťme se k filmu. Tam dvě holky chtěly oblafnout špatnýho mafiána. Takovýho, kterej nejen umí prát peníze, ale on je umí i žehlit. Fakt. Je to prostě borec a s holkama boxuje zásadně bez rukavic. Tak prostě mají vypadat drsný hrátky s mafií, pistolema, zahradnickejma nůžkama a hasákem. ()

EdaS 

všechny recenze uživatele

Krásně stylový (velmi zajímavá a invenční práce s kamerou) noir s žhavými hlavními představitelkami, který sice po úvodním "seznámení se" trošku nudí, ale v půlce se rozběhne vražedným tempem, zvrat střídá zvrat, hlavní postavy se chovají relativně logicky (což je příjemné) a rafinovaně a napětí se dá krájet. Nebýt slabší druhé čtvrtiny, mohlo to být za pět. ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Cílevědomí strůjci svého osudu, temná atmosféra, středně zamotaná kriminální zápletka a jádro (neo)noiru je na světě... To by však nebyli Wachowští, aby film něčím originálním neoživili, ať už co do příběhu, tak řemesla. Úvod s lesbickým románkem je hodně, hodně sexy, chemie mezi herečkami funguje na výbornou. I přesto, že Past je teprve debut, vykazuje poměrně zajímavou práci s kamerou (drobné experimenty, zpomalovačky, detailní záběry). Filmové kulisy jsou sice prostější (levnější), ale napětí v nich je naporcováno výborně! 8/10 ()

igi B. 

všechny recenze uživatele

Jo, tohle byla láska na první pohled, když se Violet a Corky potkaly poprvé ve výtahu na Franklin street... Cesar ještě netuší, jak fatálně se mu vymstí, že podceňoval svoji čubičku a tahle chyba bude taky poslední v jeho bídném žití mafiánské pračky peněz. A že tentokrát musí vyprat 2.175.000 zkrvavených babek v opravdovém prášku, vyžehlit, zabalit do kufírku a předat bossům z >Rodiny< . Jde o velký prachy a tyhle dvě lesby vsadily vše na jednu kartu... A bratři W&W si napsali a natočili s touhle plytkou zápletkou tak skvělý malý film (odehrávající se prakticky jen v interiérech), že čtyři hvězdy zaslouží už jen proto, že je to jejich debut - a jednu jako třešinku navrch - za tu nádhernou a vzrušující scénu s lačnými kočičkami, kterou by snad ani tak citlivá žena režisérka, jakou je Jane Campionová líp nenatočila... ;-) ()

Související novinky

Noir Film Festival 2018 – Nikdo neunikne!

Noir Film Festival 2018 – Nikdo neunikne!

18.08.2018

Napínavá dramata z vězení, rebelství Samuela Fullera, charisma Roberta Ryana, bojovnost Idy Lupino, emancipace nových osudových žen, šílenství noirových psychopatů, temné příběhy ze severu Evropy a… (více)

Reklama

Reklama