Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Druhé pokračování trilogie Matrix nás opět zavede do temného světa budoucnosti ovládaného stroji. Lidstvo stále trpí v otroctví virtuální reality, z kterého ho může osvobodit jen Vyvolený. Nea s Morpheem a Trinity čeká boj s armádou strojů a jejich arzenálem počítačově nelidských schopností a zbraní. Pokud ale chtějí zastavit zotročování lidstva, není jiná možnost než boj na život a na smrt. Nezbývá jim nic jiného než proniknout hluboko do struktur Matrixu a během 72 hodin objevit a zlikvidovat centrum Zion i s jeho pomocnými jednotkami. Neo ve svých temných nočních můrách vidí, že Trinitiným osudem je smrt. Dokáže se znovu vzepřít osudu a svou mocí zastavit nekonečné útoky strojů? (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (1 019)

Dever 

všechny recenze uživatele

Rovnaká pecka ako jednotka................Soundtrack Don Davis: 1. Session - Linkin Park ,2. This is the New S*** - Marilyn Manson ,3. Reload - Rob Zombie ,4. Furious Angels - Rob Dougan ,5. Lucky You - Deftones ,6. The Passportal - Team Sleep ,7. Sleeping Awake - P.O.D. ,8. Bruises - Unloco ,9. Calm Like a Bomb - Rage Against the Machine ,10. Dread Rock - Oakenfold ,11. Zion - Fluke ,12. When the World Ends - Dave Matthews Band , ()

ClintEastwood 

všechny recenze uživatele

Oproti původní klasice má Reloaded ještě velkolepější akci (skvělé souboje, výbuchy, Trinity na mašině, Morpheus na náklaďáku atd.), už tak dokonalý vizuál byl ještě vylepšen a ústřední herecké trio také zůstalo pohromadě. Příběh je velmi zajímavý, rozvinutý - přijde mi, že sestry Wachowské to nejlepší z prvního dílu naroubovaly na toto třpytivé, výbušné pokračování. Jako minus trochu vnímám, že o postavy už se tady tolik nebojíte, když už se někomu něco stane, Neo ho svou zázračnou silou uzdraví a nezničitelný agent Smith (i všechny jeho kopie) také vstane po každé větší nakládačce. Ale to je zanedbatelná výtka, když vezmu v potaz hloubku tohoto příběhu. Celkově se mi film moc líbí, příjemně utíkal a dobře jsem si u něj odpočinul a zároveň popřemýšlel a i když zde několik scén vypadá hodně na efekt (je to ovšem pastva pro oči), musím hodnotit slušně. Jednička je sice o stupínek výš, ale i Reloaded je velká jízda, o tom žádná. ()

Reklama

Radyo 

všechny recenze uživatele

Ani zdaleka ne tak špatné, jako jsem po záplavě rozporuplných názorů čekal. Je pravda, že oproti jedničce přibylo triků na úkor příběhu, ale přesto se nejedná o typickou "nastavovanou kaši". Zajimavý byl souboj Nea s namnoženými Smithy. Taky jsem si nevšiml nějakých vyloženě nepovedených triků, ale to může být i mou vrozenou slepotou. :) ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Ano, druhy dil je krapet horsi nez prvni, ale nepride mi, ze by si zaslouzil az tak nizke hodnoceni. Jelikoz bratri Wachowsti uz zaklad filmu polozily v prvnim dile a nemuseli tenhle dil jeste nijak poradne zakoncovat, mohli se poradne soustredit na souboje a ty se povedli opet na vybornou. Opet jsou cool a choreografie je bezchybna. Ale i v tomhle dile mam vytku k trikum. Jedna se o souboj Nea s hromadou Smithu, nekdy Neo vypada moc animovane, ale to je detail. Skoda prvni pul hodiny, kde se nic moc nedeje, krome ty by to byl opet prakticky bezchybnej film. I kdyz je film totalne narvanej akci, tak se nikdy neokouka a pokazdy dokazou tvurci prijit s necim originalnim. A i presto se tu najde i nejake to misto na vysvetlovani otazniku okolo Matrixu. Sice nektery rozhovory pusobi spis usmevne, ale to moc nevadi. Presto se tu najdou tak uderny dialogy jako v prvnim dilu. Horsi nez prvni dil, ale opet skvela zabava a lepsi nez treti dil. ()

Le_Chuck 

všechny recenze uživatele

Celé to nafukovanie Matrixovskej bubliny vnímam skôr pozitívne a považeujem jednotku za samostatný film, ktorý by sa bez pokračovaní bez problémov zaobišiel a svet by sa nezrútil. Nuž ale dolary treba ťahať a tak sa nedivím, že práve v tomto sci-fi zhliadli hlavouni v amerike zlaté prasiatko. Reloaded a Revolution vnímam ko jeden celok a ako jeden film si ho aj dovolím ohodnotiť. Vizuálne nabušená akčná zábava, viac popkornová asi ako tvorcovia chceli (aby my sme to vnímali), ktorej pseudo myšlienky mi statočne unikali. V porovnalí s revolučou jednoutkou o je slabšie, predsa len už nieje moc čím prekvapiť. Ale čo je najdôležitejšie, slovíčko zábava tu nechýbalo. ()

Galerie (148)

Zajímavosti (95)

  • Keanu Reeves (Neo) se před natáčením dobrovolně vzdal části svého podílu z prodeje vstupenek (což nakonec bylo cca 38 milionů USD). Producenti se totiž obávali, že kvůli obrovským výdajům za speciální efekty film skončí v červených číslech. (HellFire)
  • Loď Hammer se ve skutečnosti jmenuje Mjolnir. Mjolnir je kladivem Thora, norského boha hromu. (HellFire)

Související novinky

Kteří herci ve filmech nejčastěji bourají?

Kteří herci ve filmech nejčastěji bourají?

22.03.2021

Server Car Scrap Comparison teď zveřejnil studii, ve které se zabýval počtem dopravních nehod ve filmech u jednotlivých herců. Asi nikoho pak nepřekvapí, že za nejnebezpečnějšího filmového řidiče byl… (více)

Šílený Zorro

Šílený Zorro

30.04.2011

Někdo ve studiu 20th Century Fox si myslí, že je načase, aby se vrátil maskovaný mstitel Zorro. Rozhodně ale nečekejte návrat Antonia Banderase – konec konců, po skvělé jedničce přišla Legenda o… (více)

Reklama

Reklama