Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Druhé pokračování trilogie Matrix nás opět zavede do temného světa budoucnosti ovládaného stroji. Lidstvo stále trpí v otroctví virtuální reality, z kterého ho může osvobodit jen Vyvolený. Nea s Morpheem a Trinity čeká boj s armádou strojů a jejich arzenálem počítačově nelidských schopností a zbraní. Pokud ale chtějí zastavit zotročování lidstva, není jiná možnost než boj na život a na smrt. Nezbývá jim nic jiného než proniknout hluboko do struktur Matrixu a během 72 hodin objevit a zlikvidovat centrum Zion i s jeho pomocnými jednotkami. Neo ve svých temných nočních můrách vidí, že Trinitiným osudem je smrt. Dokáže se znovu vzepřít osudu a svou mocí zastavit nekonečné útoky strojů? (TV Nova)

(více)

Recenze (1 019)

ben666 

všechny recenze uživatele

Technicky vizuálně i zvukově našláplé pokračování na které se můžu koukat pořád dokola. Skvělé fighty, Neo proti stovkám Smithů nebo skvělá desetiminutová automobilová honička. jojo tohle můžu. ()

Zhago 

všechny recenze uživatele

Prvni Matrix to samozrejme neprekona. Sice po vizualni a hudebni strance si Reloaded o mnoho polepsil, ale pribeh je podle meho trochu "jetej".Pravdou je, ze veci, ktere nam pripadaly v Reloaded divne, budou podle meho v "Revolutions" vysvetleny, tedy alespon doufam, a tak nam nezbyva, nez si pockat na konec listopadu. Jinak doporucuji si na tento prostredni Matrix si zajit hlavne kvuli Hugo Weavingovi (agent Smith), ktery je.... ... proste neprekonatelny hajzl filmoveho platna! :-) ()

Damiel 

všechny recenze uživatele

94 % - Stejný pocit jako u jedničky. Je to ale film ve své podstatě úplně jiný, už kvůli zakončení. V jistých ohledech mi to připomínalo X2, fungujícím a nekýčovitým zapojením filozofické roviny do příběhu. Pěkné. Nejlépe ale vidět s rovnou navazující Revolutions. ()

PogoJoe 

všechny recenze uživatele

Kdyby měl film více lehkosti a humoru místo častého rádoby inteligentě-filozofického tlachání, zcela určitě by mu to prospělo. Choreografii akcí má zvládnutou, hudbu a originální hi-tech atmosféru taktéž, ale není to úplně ono. Ani napodruhé po letech mě druhý Matrix moc nebavil. ()

Helo 

všechny recenze uživatele

První hodinka slabší, protože je úplně pryč tajemná, poselstvím nabušená atmosféra jedničky. Jedou se tu poměrně nudný dialogy a akce (Smithové) je svojí přepáleností vlastně docela nudná. Pak se ale něco změní, akce vyvolá... ehm... další akci a ten starej dobrej Matrix s promyšlenou choreografií a obrázkotvorností je zpátky, včetně dalšího se hrabání a rozvíjení původní myšlenky, která když už teda není tak šokantní a alegoricky jde proti části původní alegorie, mně, jakožto ajťákovi aspoň trochu uleví od toho nehodícího se původního konceptu osudu, předpovědí a Vyvolenýho. ()

Aiax 

všechny recenze uživatele

Největší zklamání v dějinách filmu. Ale dost nadsázky, přichází tvrdá kritika - ve srovnání s tímhle paskvilem vypadá první Matrix jako skvostný klenot, nádherný příběh téměř biblické dokonalosti. Rozhodnutí natočit pokračování Matrixu mi připadá podobné, jako rozhodnutí natočí pokračování Ježíše - tedy stejně přitroublé. Od začátku jsem čekal, že to dopadne blbě, protože pokračování tak dokonalého a uzavřeného příběhu se prostě natočit nedá, jen zbývala otázka, jak blbě. A odpověď - hodně blbě. Wachovští ponechali geniální vizuální stránku, pochopitelně, ale zjevnou nemohoucnost rozvinout příběh nějakým alespoň trochu uvěřitelným směrem zahalili do pseudomytologických a pseudoreligiozních žvástů, tak neuvěřitelně hloupých a nedomyšlených, až z toho člověku bylo zle. Spousta nekritických fandů se nechala zmást a ze všeho toho chtění začala zaměňovat plytké, splácané pseudoplky za moudrosti téměř kosmické hloubky. Ale většinu diváků Wachovští nenachytali a tímhletím pokračováním (které hodnotím jako jeden film) si zkazili reputaci na hodně dlouho.. ()

L_O_U_S 

všechny recenze uživatele

Matrix Reloaded se mi líbil zhruba stejně jako první díl, třebaže přibylo patosu. Jenže co byste chtěli, když do Siónu zavítá samotný Vyvolený... Patos vynahrazuje skvělá akce (ta je lepší než v jedničce) a efekty, které jsou tradičně matrixovsky výborné. Filmu vévodí dvě rozsáhlejší scény - cesta za Klíčníkem a honička na dálnici s našlapaným trancovým podkladem. Toť asi vše, co mám prozatím k tomuhle filmu. (760., 22. X. 2012) ()

JohnMiller 

všechny recenze uživatele

Bombastickejšie, pompéznejšie, viac akcie, proste viac všetkého, tak ako bývajú pokračovania. No, za až tak geniálne ako prvá časť to nepovažujem. Skôr ma iritoval fakt, že sa tvorcovia snažili z toho čo fungovalo v jednotke, vykopať ešte viac a dúfať, že sa to bude divákom dvojnásobne viac páčiť. Avšak niekedy je menej viac. 4* sú za, miestami, neskutočné filozofické myšlienky o relativite času. Akcia ma skôr nudila.. Avšak ide stále o báječné pokračovanie. ()

dom156 

všechny recenze uživatele

Z trilogie se jedná o nejvýdělečnější film, ale pro mě taky nehorší, i když říkat nejhorší film je zde trochu zcestné. Film má stále své nepopiratelné kvality a to v hudbě a digitálním krásným peklíčku, které můžeme vidět. I tak zde bych našel pár chybiček primárně ve scéně kdy Neo bojuje s agenty mi přišlo, že to vypadá až moc uměle. Takové gumáky jsem ještě neviděl. Další minus je pro mě v tom, že již příběh není upozaděn, ale dere se do popředí, což mírně uškodilo. Naopak akce, která z filmu na mě šplíchá každým záběrem byla moc fajn a dokres hudby přidává na požitku z filmu. Nebudu dál kdákat a doporučuji. ()

AffectedFace 

všechny recenze uživatele

Prvnímu dílu se Oskařík vydařil a hned čtyřikrát a absolutně tomu není žádný div. Na druhý díl mám stejný názor, jako na ten první díl. Občas je to utahané, nudné, nemastné, neslané, ale naštěstí jsou tam vynikající (světlé) momenty, které celý snímek vytáhnou z debilního odpadu na aspoň ty tři hvězdy. Škoda, že akce je repetitivní a už vyloženě nemá, co říct. Nejsem si úplně jist, jestli po druhým díle "zážitku" mám chuť zhlédnout i ten třetí. Ten nádherný moment, co na mě vyskočil na konci snímku mi málem nahnal na infarkt. Matrix: Reloaded nosí tu samou masku, jako jeho předchůdce. Neskutečně, ale zkurveně vyloženě debilní moment nastane, když Neo začne fightiť s Agentem Smithem (a jeho sebrankou). Takovej moment by se měl zapsat do historie nejhorších CGI představení na plátně, takovou umělotinu jsem naposledy viděl u Mumie a to už jsem myslel, že se tvůrci poučí. 5/10 - 50% ()

vegetol.mp 

všechny recenze uživatele

Dobře natočený blábol. Ne takový blábol jako třetí díl, ale furt blábol. Za tu honičku na dálnici dávám hvězdičku navíc. ()

Aleee89 

všechny recenze uživatele

Ani nechápu, že tohle může být pokračování toho legendárního Matrixu! Toho filmu, který jste s napětím sledovali. Dvojka prostě laťku jedničky nepřeskočila a ani se k ní nepřiblížila. Celý film mě až na pár výjimek nudil, i akční scény byly zdlouhavé... Kdysi jsem tento film viděla v kině a byl horší než jednička, ale ještě mě kapku bavil. Posléze u televize jsem ale málem usnula a film byla fakt nuda. Milostná scéna taky nic moc, ani nechápu, proč ji tam dávali... Abych jenom nehanila, pořád to není nic hrozného, ale spíše průměrný film s pár světlými momenty, který svému předchůdci dýchá na záda tak z dvaceti kilometrů a má dobré efekty... ()

Frenegonda 

všechny recenze uživatele

Úpadek. Něco tomu chybí. Sice je to skvěle natrikovaný ale jak ono to má dosáhnout na ten první díl... když první díl skončil a basta. ()

Chrysopras 

všechny recenze uživatele

Mám hodně rád i tuhle druhou část trilogie, ikdyž skvostnosti 1 už nedosahuje. Pojetí, akce i děj jsou opět velmi zajímavé. A mě se líbí i filozofický aspekt filmu, ikdyž ( a možná právě proto,že ) není jednoduše stravitelný. Libůstkou je postava Merovingiana. ()

Petroff 

všechny recenze uživatele

Blá, blá, blá... nacpem tam dredatce, teď frčí to reagee, tak nám do cílovky padnou i rastové. Agent Smith byl supr a lidi z něj byly odvařený, co jich tam nacpat rovnou pár stovek? Hmm, tak jo... A postavíme si i pár kilometrů dálnice, ať natočíme nejvíc největší hustopřísnou scénu s honičkou a rasením aut... Vlastně bych mohl asi ještě jednu hvězdu sundat. Ale tak: 5***** u jedničky vs. tady ty 2** asi o něčem vypovídají už tak. ()

GILLWANDER 

všechny recenze uživatele

Dvojka už síce nemá tak prepracovaný dej ako predchádzajúca veľmi vydarená časť, ale svojím posolstvom určite poteší aj náročnejšieho diváka. 75% ()

Vessper 

všechny recenze uživatele

Po skvělé jedničkce, přichází dvojka, ketrá mě jaksi tolik neoslovila. Co se týká akce, je to superskvělé, ale dost tomu chybí jakási významější dějová linie. Reloaded je podle mě trošku zbytečný díl, no uvidíme, co ukáže trojka. ()

Související novinky

Kteří herci ve filmech nejčastěji bourají?

Kteří herci ve filmech nejčastěji bourají?

22.03.2021

Server Car Scrap Comparison teď zveřejnil studii, ve které se zabýval počtem dopravních nehod ve filmech u jednotlivých herců. Asi nikoho pak nepřekvapí, že za nejnebezpečnějšího filmového řidiče byl… (více)

Šílený Zorro

Šílený Zorro

30.04.2011

Někdo ve studiu 20th Century Fox si myslí, že je načase, aby se vrátil maskovaný mstitel Zorro. Rozhodně ale nečekejte návrat Antonia Banderase – konec konců, po skvělé jedničce přišla Legenda o… (více)

Reklama

Reklama