Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Druhé pokračování trilogie Matrix nás opět zavede do temného světa budoucnosti ovládaného stroji. Lidstvo stále trpí v otroctví virtuální reality, z kterého ho může osvobodit jen Vyvolený. Nea s Morpheem a Trinity čeká boj s armádou strojů a jejich arzenálem počítačově nelidských schopností a zbraní. Pokud ale chtějí zastavit zotročování lidstva, není jiná možnost než boj na život a na smrt. Nezbývá jim nic jiného než proniknout hluboko do struktur Matrixu a během 72 hodin objevit a zlikvidovat centrum Zion i s jeho pomocnými jednotkami. Neo ve svých temných nočních můrách vidí, že Trinitiným osudem je smrt. Dokáže se znovu vzepřít osudu a svou mocí zastavit nekonečné útoky strojů? (TV Nova)

(více)

Recenze (1 017)

sek 

všechny recenze uživatele

Na pohled hezké, ale poněkud prázdné a dlouhé. Snad nám to trojka zasadí do zajímavého kontextu, ale nemyslím si, že se jí to povede. ()

BoredSeal 

všechny recenze uživatele

Nablejskaná počítačová debilita s rádoby filozofickým pozadím, kde se autoři svěží jedničky pokouší mimo efektní akční sekvenci na dálnici něco dalšího vycucat z prstu a neví, co by to vlastně mělo být. Matrix nikdy neměl mít víc dílů... ()

jhr 

všechny recenze uživatele

Sice pěkné ale něco tomu k dokonalosti prostě chybí, nemá to takové to kouzlo jako první díl ale i přesto stále velmi promyšlené a krásně natočené. Děj není špatný ale některé vedlejší postavy mi přišli malinko zbytečné. Závěr jistě strhující a půda pro závěrečnou kapitolu, lepší než kdy dřív. ()

easaque 

všechny recenze uživatele

-3* toto kultovní akční sci-fi patří mé nejoblíbenější a s Terminátorem 2 bojuje o prvenství v mé TOP10. Momentálně tam není, ale to jen díky tomu, že dvojku Terminátora jsem viděl nejspíš víckrát. Rozhodně je však příběhem hodně originální, prozíravý a průkopnický a vážně se bojím, že něco podobného bude v budoucnosti možné. Navazující dvojdíl jen paběrkuje na slávě prvního dílu a snaží se rozvézt téma boje o svobodu lidstva do konce. Pokračování nemá v příběhu už ten pořádný šokující náboj, chybí moment překvapení a už nepřináší nic nového. Taky dává velký důraz na efekčnost akčních scén, které zase tak nevyhledávám. Proto nejsou pro mě tak významné a znamkuji mnohem méně. [ PŘÍBĚH: 1 /// SMYSL: 1 /// ATMOSFÉRA: 2 /// TEMPO: 3 /// ORIGINALITA: 1 /// NÁLADA: 1 /// ART: 0 /// STYL: 3 /// CASTING: 2 (3*MAX) ] ()

balba 

všechny recenze uživatele

Výborné pokračování , které má též výborné speciální efekty.Film mě zaujal již od začátku.Automobilová honička je super. ()

lekr 

všechny recenze uživatele

Opět skvělá podívaná....skvělé efekty, hudba ahlavně perfektní akce. V prvním díle než přišly nějaké akční scény sem musel skoro půl jodiny ztrávit ůvodem dopříběhy a dalších pár minut výkladem co že to ten Matrix je ( ne že by mě to tam štvalo) a teprve pak se začlo něco dít. Ve trojce zase trvaly příprvay na bitvu aspoň půl hodiny. Tady je akce hned od začáktu. Navíc skvělý, i kdžy neukončený příběh. To ovšem vůbec nevadilo. Pokud se mi něco na tomhle filmu hodně líbilo tak to byla ta závěrečná akční scéna na dálnici. Byla opravdu skvěle udělaná!! U tohohle filmu sem se fakt hodně bavil. ()

SallyZen 

všechny recenze uživatele

Jak jsem psal u "Počátku", kde jsem snížil hodnocení kvůli mé domněnce, že efekty a vše méně podstatné(hudba, kamera,..) vítězí nad hlavní stránkou filmu - příběhem(a to je špatně). Tady to tak nevidím. 2.díl Matrixu pro mě představuje absolutně nejlepší díl z celé trilogie. Je mi jasné, že by většina lidí řekla - Matrix 1 je stokrát lepší než tento díl, apod..., ale já si stojím za svým. Zde mi nic nechybělo. Příběh opravdu povedený, proto taky plný počet, protože vítězí nad ostatními stránkami snímku. Herci si drží pořád stejně kvalitní výkony, ale dost mě uchvátila atmosféra a bojové scény. Toto pokračování zvládli Wachowští na jedničku. Tzn.. 5 hvězdiček. 90% ()

peto12 

všechny recenze uživatele

Pre mňa jednoznačne najlepší Matrix z celej série. Triky dokonalé urobené a k tomu jedinečný herec Keanu Reeves. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

O trochu slabsi je Matrix Reloaded oproti prvemu Matrixu. Scenar je vsak aj nadalej prepracovany a monohovrstvovy, k tomu perfektne akcne sceny - /digitalna nahanacka na dialnici nema chybu, to bol proste masaker/ a herecke vykony podla mna taktiez slapu takmer na maximum. Co vsak bolo spatne, bola az prilisna hra so slovickami a par intelektualnych kecov, u ktorych som si nie isty, ci im rozumeli samotni protagonisti. Ale aj tak nadhera : 94 % ()

Wiikii 

všechny recenze uživatele

S druhým dílem přišla i akčnější podívaná, která byla i hlavním tahákem. Jenže. Byť soubojů bylo mnoho a choreografie na vysoké úrovni, byly zde i části, které byly vytvořeny 3D animací, která v té době byla snadno rozpoznatelná od reality a to mnohdy kazilo požitek. .. Ale upgradován nebyl jen bojový systém, ale i příběh, který šel do větší hloubky celé trilogie. .. Nejzajímavější postavy podle mě : Klíčník, Architekt, ten díky novým nečekaným informacím. .... HODNOCENÍ: 75% (4*) ()

Pugo 

všechny recenze uživatele

Vynikajúce pokračovanie kultovej záležitosti. Hoci film nastoľuje stále a stále nové otázky a na staré odpovedá minimálne. Do popredia sa tak dostáva naozaj nadupaná akcia, ktorej kraľujú hlavne súboje Nea s jeho nepriateľmi a taktiež aj zbesilá akcia na diaľnici.Akčné scény vynikajúco doplňa úžasná hudba Dona Davisa a majstrovsky zvládnutá choreografia starého pánaYuen Wo Pinga a perfektná kamera Billa Popa.Proste vynikajúci akčný nárez. ()

Petoss1 

všechny recenze uživatele

Revolúcia to nieje, to po prvé a za druhé už to trochu prehnali. Prečo museli z Nea urobiť lietajúceho neporaziteľného Supermana? Stále je to kvalitné scifi s kvalitnými trikmi, ale niektoré veci tam nemuseli byť. 75% ()

cariada 

všechny recenze uživatele

Stejné jako jednička, jen se děj dál rozvíjí. Tentokrát se dostaneme až do posledního města na zemi či lépe řečeno pod zemí. Poněkud je mě divné z čeho berou lidi potravu, když tam nic neroste. Příběh je poměrně čitelnější než u prvního dílu. Samozřejmě celé je to postavené hlavně na trikách a akčních scénach. Přesto je to někdy zase až moc překombinované. ()

O´Neill 

všechny recenze uživatele

Druhý díl je malinko horší než první, nicméně stále je to senzace. Oproti prvnímu dílu je zde přidáno více akce, která jedničce neřeknu chyběla, ale snesl bych ji více. Nadruhou stranu, právě to, že jednička nebyla "přeakčnovaná", jí dělalo tak skvělou. Opět perfektní hudba, a vynikající triky. ()

Attta 

všechny recenze uživatele

V podstatě na tomto filmu není nic špatného, ale oproti jedničce nemá takový zásadní význam ať už dějový nebo jakýkoli. Postrádá tu atmosféru, která první díl pro mě vyzdvihla do neskutečných výšin. ()

ad 

všechny recenze uživatele

Film jsem viděl jenom jednou, takže nemůžu nijak hodnotit "vzestupnou kvalitu", o které tu většina hovoří, ale mám takový dojem, že už ho napodruhé vidět ani nemusím. První půl hodina (nebo kolik) v Sionu je neuvěřitelná nuda (a mnohdy i hůř), ale jakmile se rozjede akce, člověk nemá čas se začít nudit. Jasně, že je to všechno samoúčelné a přinejmenším dvě bojové scény by ve filmu nemuseli být, ale co se dá dělat. Na to, že jde o MATRIX, jsem čekal o hodně víc, ale byl jsem na tom v multikině, kde např. taková honička na dálnici byla úžasně adrenalinovým zážitkem a dvojčata na mě pomrkávala přes celé plátno, takže dávám 3*, a níž nejdu... ()

starbrejkr 

všechny recenze uživatele

Když jsem byl v kině ma Matrix Reloaded, byl jsem dost uchvácen a říkal jsem si, že sága je před třetím dílem rozběhnutá slibně. Chybí tomu ono specifické kouzlo jedničky, ale je to neskutečně nabité akcí, ještě nepřehnanou a nepřepatetizovanou jako v Revolutions. I když díky trojce vzpomínám na pokračování Matrixu spíše s hořkostí, dvojka pro mne zůstává výborným filmem. ()

vykur! 

všechny recenze uživatele

There is so much in this world that I do not understand. See that machine? It has something to do with recycling our water supply. I have absolutely no idea how it works. But I do understand the reason for it to work. I have absolutely no idea how you are able to do some of the things you do, but I believe there's a reason for that as well. I only hope we understand that reason before it's too late. ()

dubinak 

všechny recenze uživatele

Pro mě na stejné úrovni jako první díl a přece jsou od sebe zcela odlišné, jen přesně nedokážu vyjádřit slovy čím. Je jasné, že ve dvojce se více dbá na příběh a ne tolik na vizualitu, aby zkrátka byl důvod točit trilogii. Reloaded je naprosto vybroušená akce do detailu, poutavé dialogy i scénář celkově. I tak mám ale asi radši první díl, z důvodu, že na mě působil mnohem tajemněji, nepochopitelněji a magičtěji. Za normálního uvažování je druhý díl ve spoustě ohledech sympatičtější, už jen proto, že ten první na mě občas působil především v bojových scénách malinko směšně a Wachovští asi ještě neměli možnost hrát si na bohy. Žeru ale oba dva díly. ()

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Moc mi nejde do hlavy ten propad procent oproti jedničce. Ta byla samozřejmě jedinečná a nepřekonatelná, ale i Matrix Reloaded je perfektní sci-fi (tentokrát kladoucí důraz na jiné věci, než první díl), které je nejen přelomové, ale i po letech pořád bezchybné. 95% ()

Související novinky

Kteří herci ve filmech nejčastěji bourají?

Kteří herci ve filmech nejčastěji bourají?

22.03.2021

Server Car Scrap Comparison teď zveřejnil studii, ve které se zabýval počtem dopravních nehod ve filmech u jednotlivých herců. Asi nikoho pak nepřekvapí, že za nejnebezpečnějšího filmového řidiče byl… (více)

Šílený Zorro

Šílený Zorro

30.04.2011

Někdo ve studiu 20th Century Fox si myslí, že je načase, aby se vrátil maskovaný mstitel Zorro. Rozhodně ale nečekejte návrat Antonia Banderase – konec konců, po skvělé jedničce přišla Legenda o… (více)

Reklama

Reklama