Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Druhé pokračování trilogie Matrix nás opět zavede do temného světa budoucnosti ovládaného stroji. Lidstvo stále trpí v otroctví virtuální reality, z kterého ho může osvobodit jen Vyvolený. Nea s Morpheem a Trinity čeká boj s armádou strojů a jejich arzenálem počítačově nelidských schopností a zbraní. Pokud ale chtějí zastavit zotročování lidstva, není jiná možnost než boj na život a na smrt. Nezbývá jim nic jiného než proniknout hluboko do struktur Matrixu a během 72 hodin objevit a zlikvidovat centrum Zion i s jeho pomocnými jednotkami. Neo ve svých temných nočních můrách vidí, že Trinitiným osudem je smrt. Dokáže se znovu vzepřít osudu a svou mocí zastavit nekonečné útoky strojů? (TV Nova)

(více)

Recenze (1 019)

hopskulak 

všechny recenze uživatele

Wachowští na sebe vzali roli "testerů" možností kinematografie a pomyslných očekávání: začalo to Matrixem a prozatím vyvrcholilo Speed Racerem. Jejich schopnost komplikovaně a zároveň přehledně vyprávět je obdivuhodná. Druhý díl jejich sci-fi opusu se hodně liší od prvního a srovnávání těchto dvou mistrů ve svém oboru může způsobit, že si divák propracovanější pokračování zdaleka neužije. Reloaded rozvíjí myšlenky předchozího dílu, přichází s novými a navrch přidává nadpozemsky nasnímané a choreograficky zvládnuté akční sekvence a šokující odhalení. Expozice - konfrontace - rozuzlení: zrození - život - smrt. ()

chelseaman22 

všechny recenze uživatele

Proč tak nízké hodnocení? Definitivně kvůli tomu, že už tu není ten moment překvapení, který nezřídka kdy ovlivní divákovo hodnocení. Dvojka byla definitivně lepší, než kultovní jednička. Akce střídá akci, výborné vizuální kousky jsou na každém rohu a divák má co dělat, aby nebyl násilím vtažen do děje. Jak je vidět, tak se obří rozpočet definitivně vyplatil. Divák je afikován bojovým uměním, a pak není divů, že IP Man 1,2 a 3 má tak skvělé hodnocení! 90% ()

LeoH 

všechny recenze uživatele

To bylo tenkrát poměrně hořké zklamání, i když díky jednomu dvěma momentům na konci ještě zůstávala jiskřička naděje, že závěrečný díl povýší celou trilogii na něco jiného než konstrukci pro konstrukci. Tedy – nemám vůbec nic proti hlavolamům, ale od těch filmových očekávám ještě jiný účel než ohromit mlhavou konspirační mystikou ty, kdo nepochopí, a naplnit sebeuspokojením ty, kdo si myslí, že pochopili. Ta tam je navíc svižnost a vyváženost jedničky – bojové scény jsou neadekvátně roztahané a přitom ani jedna z nich nemá šanci vyvolat takový úžas jako v původním Matrixu jediný oblet kamery kolem Trinity ve výskoku (jak revolučně bullet-time působil, tak rychle se okoukal) a ani jedna z nich není zároveň efektivním způsobem, jak říct víc o světě uvnitř filmu nebo o některé z postav, jako tomu bylo v jedničce; stejně nadbytečné nebo minimálně zbytečně nafouknuté jsou milostné scény, orgiastické křepčení davů i schůzující povstalci; úplně se vytratily geniální přechody mezi scénami à la diskotéka > budík; zkrátka zmizel asketicky čistý, dotažený styl nesoucí soudržnou výpověď a zůstalo průměrné hollywoodské bombastično s nadprůměrnými triky, ozvláštněné jen pastičkami nedořečeností, maskovaných neodpustitelnými bláboly o životech jako součtech zbytků nerovnajících se rovnic uvnitř počítačových programů. Na povídačky o předem plánované trilogii tudíž nevěřím, tohle má všechny rysy typické dvojky spíchnuté podle obvyklého receptu „všeho dáme víc a co nejvíc zabíralo, zopakujeme doslova“, i když s nadstandardní dávkou formální inteligence. ()

Motinski 

všechny recenze uživatele

Stále pecka, no prvý Matrix nastavil laťku až moc vysoko. Reloaded má opäť perfektné akčné sekvencie, hravé a skvelo nasnímané aj na dnešnú dobu, posledné ľudské mesto Zion je spracované super a za mňa sa tam mohlo byť oveľa viac. Scény z Matrixu tiež fajn a niektoré sa stali kultovými už navždy (diaľnica, architekt, Neo vs. Smithovia). Citeľne ale chýba to čím jednotka vyčnievala najviac. Moment prekvapenia, pocit neistoty a bezradnosti, strach o postavy je tiež menší, no najviac zo všetkého mi vadilo že už je tu veľa zbytočných kecov o ničom. Filozofické žvásty pri ktorých zívanie od nudy nebude nič nezvyčajné. Ajtak som ale spokojný, ide o blockbuster a takýchto originálnych nie je veľa. Príbeh má stále čím prekvapiť, zabaviť, udržať (v rámci možností) v napätí a ako súčasť série je aj druhá časť epická záležitosť s občas artovejšími dialógmi. Už len kvôli tej naháňačke na diaľnici sa oplatí vidieť. ()

Sokkk_y 

všechny recenze uživatele

Já bych to tak špatně neviděl. Poprvé jsme se konečně seznámili i se Sionem a s dalšími obyvateli města. Myslím si, že v tomto díle je mnohem méně efektů než v jedničce. I když byla zde skvěle propracovaná dvojčata (měli supr účesy!). Byly zde akční bojové scény - boj Nea a klonů Smitha či "menší" záležitost na dálnici. Ale našly se zde také nudné scény - rozhovor Nea a otce Matrixu. První Matrix byl přece jen o něco realističtější a smysluplnější. Ve dvojce mě zarazila věta operétora: "...hraje si na Supermana..." - když ani neví, jaký je rok, jak se mohl vůbec dochovat Superman?___Výkony herců byly celkem slušné (když Keanu Reeves za to dostal takové prachy, tak by byla ostuda, aby něco něpředvedl). Možná Monica Belluci mohla dostat trochu větší prostor, aby předvedla, co v ní opravdu je. Shrnu to tak, že jedničce se tenhle díl nevyrovná jak po dějové, tak i po efektivní stránce. ()

Magneto 

všechny recenze uživatele

Treba pozrieť naraz druhú aj tretiu časť a možno aj troška porozmýšlať a nenechať sa strhnúť módnou vlnou odsudzovania pokračovania originálneho Matrixu... ()

LordSnape 

všechny recenze uživatele

Oproti jedničce o hodně slabší. Wachovští se snaží udržet příběh na uzdě, ale ten se jim mezitím rozpadá pod rukama. Vizuální stránka filmu si jistě obdiv diváka zaslouží. Stejně tak i stylová hudba a akční scény. ()

baruss 

všechny recenze uživatele

zmätený oproti geniálnej jedničke sa čosi zmenilo... treba povedať, že aj jedničku som na prvý pokus nepochopil... dokial nezhliadnem druhý krát nechávam za 3. ()

Honzíno 

všechny recenze uživatele

Ano, není to přelom jako originál, ani nemůže být. Ale do naprosté dokonalsti je zde dovedena choreografie soubojů, propracovanost systému, napětí, akce.. Vnímám tento počin jako geniální ultrahyperakční jízdu, ktará svou efektností, precizností, rychlostí, vypreparovaností nemá obdoby. Jedna dokonalá scéna střídá druhou a spousta jich má potenciál stát se legendárními. Pro mě se jich už několik stalo. Bitka se stále přibývajícími agenty Smithy, nejlepší auto-moto honička, jakou jsem kdy viděl. Záběr, jak Neo přesně včas zachraňuje Morfea (je to česky, ale je to fakt patvar) a klíčníka je dechberoucí a "Michaelovo" (pozn. Lost, kdyby něco:) ) následné vykřiknutí pasuje do mých vnitřních pochodů. Ale hlavně závěr! Když Neo vplul do dveří "Zdroje" a posléze započal rozhovor s "Architektem", opět jsem zůstal čumět (asi jako u jedničky když Nea vyndavali z Matrixu). Scénu, kdy Neo zjišťuje prostřednictvím pana architekta, že je už kolikátý v pořadí atd., jsem hltal každým coulem. Stejně tak dokonale temný a nicneprozrazující konec, tak jak to před vyústěním trilogie má být. Otvírá se místo pro vaši fantazii, proto mě možná Revolutions pak lehce zklamali. Zde však nemůžu jinak. Závěrem nějaký neduh, jehož jsem si sám vědom: V tricích je bohužel vidět díra trochu v již zmiňovaném baletu s návalem Smithů. Jinak mi nic nevadilo, spíš hřálo. Ani pro někoho nesnesitelný filosofický úvod mi nešel proti srsti, zase naopak. Já nemám, co bych vytýkal. 100% ()

Mrkvič 

všechny recenze uživatele

Čeho je moc, toho je příliš. Nelíbilo se mi ani v roce 2003 a nelíbí se mi ani v roce 2011. Charismatické postavy mají prostoru na asi 10 minut a místo nich sledujeme osudy nějakého plepsu. Akční scény degradovaly na úkor techniky a aspoň ta špetka logiky z prvního dílu, která držela celý vysněný celek pohromadě, byla poslána domů, aby se nasytily masy. Spousta logických chyb. Tucet nezničitelných "polobohů". Takže žádné vyvolané napětí či zájem o jejich osudy. Akční sekvence z počítačové hry, což je asi to nejstupidnější, protože to vypadalo trapně už v době vzniku. Kulervoucí hopsanda v podzemí na ....... dementní hudbu je už jen zkaženou třešničkou na prohnilém dortu. Jediné, co za ty příšerně dlouhé 2a1/4 hodiny stojí za to, je návštěva u architekta. Tam to má pořád myšlenu a je příjemné sled otázek a odpovědí sledovat i podruhé. ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Pro mě nejlepší díl série s brilantně zvládnutými akčními scénami, dalšími originálními nápady, skvělými triky a herci. A taky ten děj pěkně odsejpá. Na tuhle část nemám vůbec žádné výhrady. Nejlepší sci-fi pokoukání. ()

Mr.Bulanek 

všechny recenze uživatele

Na tomto snímku je zajímavé, že zde v úvodním souboji bojuje Neo se 3 agentama a jednoho z nich hraje Siro z Mortal kombat. A v souboji Morfeus vs. Agent na kamiónu je opět Siro. Nechápu jak mohl Siro prohrát oba souboje. ()

skrblik007 

všechny recenze uživatele

Rozmáchlé pokračování hackerské odysey přidává plyn jak v akčních, tak ve filozofických pasážích. Ačkoliv jsou z toho na jedné straně cítit tvůrčí ambice a hra na jistotu kvůli rozpočtu na straně druhé, je druhý díl plnohodnotným dílkem skládačky a ne pouhé přemostění začátku a konce. ()

Lachtaan 

všechny recenze uživatele

Příběhem by druhý Matrix zas až tolik nevybočoval z těch klasických sci-fi filmů, jimž jsem holdoval tak před 7 lety, zásluhou obrovského rozpočtu se ale mohli Wachovští pořádně rozšoupnout a seskládali absolutně vymazlený akční film, který si užije každý správný fanda excelentních bojových scén, funkčních zpomalených záběrů a do té doby nepředstavitelně geniálních triků. [viděno na Netflixu 20.6.2020] ()

kurcatovium 

všechny recenze uživatele

"Prostřední díl" Matrixu... Hmmm, co k tomu dodat? Kvalitou nesahá prvnímu a jedinému opravdovému Matrixu ani po kolena! Obrovská technopárty budoucnosti ke konci filmu jen vystihuje nepříjemný úpadek virtuálně-reálného fenoménu... ()

uhlajz 

všechny recenze uživatele

Zatímco první díl byl pro mě naprostým šokem a zásahem přímo do srdce, zde už to bylo trochu horší. První díl táhnul kupředu plnou silou hlavně dokonale propracovaný příběh se skvělou akcí a otevřeným, pro mě dokonalým závěrem. Tento díl už je především jen o efektech a akci. Přesto je to pořád vynikající akční film. ()

xerno 

všechny recenze uživatele

Zase, dříve jsem to žral a přišlo mi to jako nejlepší akčňák... viz. Matrix (1). Pořád mi to nepřijde jako blbý... V každým díle Matrixu se objevil nějaký zbrusu nový filmový trik, a v tomto díle byl ten nejlepší - Jedna postava se 100X nakopíruje a každá postava dělá něco jinýho...neskutečné... ()

gjjm 

všechny recenze uživatele

Po fascinující, úžasné, skvělé a nepřekonatelné jedničce dvojka. Vizuálně hezké, Agent Smith je milý pán a dialogy i filosofie jsou v tomto případě mnohem stupidnější. Jablko padá daleko od stromu. ()

Související novinky

Kteří herci ve filmech nejčastěji bourají?

Kteří herci ve filmech nejčastěji bourají?

22.03.2021

Server Car Scrap Comparison teď zveřejnil studii, ve které se zabýval počtem dopravních nehod ve filmech u jednotlivých herců. Asi nikoho pak nepřekvapí, že za nejnebezpečnějšího filmového řidiče byl… (více)

Šílený Zorro

Šílený Zorro

30.04.2011

Někdo ve studiu 20th Century Fox si myslí, že je načase, aby se vrátil maskovaný mstitel Zorro. Rozhodně ale nečekejte návrat Antonia Banderase – konec konců, po skvělé jedničce přišla Legenda o… (více)

Reklama

Reklama