Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Druhé pokračování trilogie Matrix nás opět zavede do temného světa budoucnosti ovládaného stroji. Lidstvo stále trpí v otroctví virtuální reality, z kterého ho může osvobodit jen Vyvolený. Nea s Morpheem a Trinity čeká boj s armádou strojů a jejich arzenálem počítačově nelidských schopností a zbraní. Pokud ale chtějí zastavit zotročování lidstva, není jiná možnost než boj na život a na smrt. Nezbývá jim nic jiného než proniknout hluboko do struktur Matrixu a během 72 hodin objevit a zlikvidovat centrum Zion i s jeho pomocnými jednotkami. Neo ve svých temných nočních můrách vidí, že Trinitiným osudem je smrt. Dokáže se znovu vzepřít osudu a svou mocí zastavit nekonečné útoky strojů? (TV Nova)

(více)

Recenze (1 016)

Dever 

všechny recenze uživatele

Rovnaká pecka ako jednotka................Soundtrack Don Davis: 1. Session - Linkin Park ,2. This is the New S*** - Marilyn Manson ,3. Reload - Rob Zombie ,4. Furious Angels - Rob Dougan ,5. Lucky You - Deftones ,6. The Passportal - Team Sleep ,7. Sleeping Awake - P.O.D. ,8. Bruises - Unloco ,9. Calm Like a Bomb - Rage Against the Machine ,10. Dread Rock - Oakenfold ,11. Zion - Fluke ,12. When the World Ends - Dave Matthews Band , ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Jednou za čas se na Reloaded podívám, protože v sobě i po dvou dekádách sílu má, ale vždycky mu něco chybí a nikdy nedokážu přesně popsat, co to je. Možná kouzlo nového, možná určitá bezelstnost, která v prvním díle i po mnoha zhlédnutích funguje. Tady je největší problém ve spojení s temným a překombinovaným Revolutions, které s Matrixem, alespoň tak, jak ho vnímám já, má společné jen pouto hlavní dvojice a soubojovou stránku. Zůstávají nahozené a nikdy nedotažené ideje, precizní akce (často bohužel jen proto, aby nějaká akce byla přítomna), toporné dialogy, stárnoucí triky nebo přepálená a dnes už skutečně hloupá vsuvka s Merovingianem. Překvapivě i po takové době trvám na tom, co jsem o filmu řekl hned v roce 2003. Kdyby druhý a třetí díl byly jedním celkem, vynechala se přebytečná filozofie a nadměrné množství válčení se stroji, případně kdyby cesta ke zdroji dopadla tak, jak měla, mohlo jít o příběh ucelený, optimističtější a ve všech ohledech lepší. 70% ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Stalo sa to presne tak, ako sa to stať malo.“ – „Ako vieš?“ – „Lebo žijeme.“ Panenkaskákavá, to sú ale hňupovské dialógy! Takto to vyzerá, ak niekto povie, že to myslel ako trilógiu - a nemyslel. Úžasný MATRIX mal taký dobrý príbeh, postavy a akciu, že dvojka mohla mať o koľkokoľvek vyšší rozpočet a ambície, nemohla ho dobehnúť ani keby po peniazoch túžiaci producent Joel Silver chcel aj niečo iné, než len sa vizuálne predvádzať. Nevraviac o tom, že kvôli dialógom á la Monty Python, bohužiaľ mysleným smrteľne vážne, je snímka miestami až smiešna. Samozrejme, zlý film vyzerá inak: Wachowskí vedia budovať atmosféru a vizuálna stránka (kostýmy, výprava, počítačové triky) a bojové scény sú úchvatné (no napríklad konkurenčná automobilová naháňačka z T3, tiež z roku 2003, ma bavila viac). Avšak z hercov sa vytratil život a v príbehu nevidím ani štipku niečoho, čo by ma prinútilo zamyslieť sa a čo je v podstate len smršť hlúpostí, aby sa panáčikovia pobili. Kino Považan NMnV 2003 ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Ano, druhy dil je krapet horsi nez prvni, ale nepride mi, ze by si zaslouzil az tak nizke hodnoceni. Jelikoz bratri Wachowsti uz zaklad filmu polozily v prvnim dile a nemuseli tenhle dil jeste nijak poradne zakoncovat, mohli se poradne soustredit na souboje a ty se povedli opet na vybornou. Opet jsou cool a choreografie je bezchybna. Ale i v tomhle dile mam vytku k trikum. Jedna se o souboj Nea s hromadou Smithu, nekdy Neo vypada moc animovane, ale to je detail. Skoda prvni pul hodiny, kde se nic moc nedeje, krome ty by to byl opet prakticky bezchybnej film. I kdyz je film totalne narvanej akci, tak se nikdy neokouka a pokazdy dokazou tvurci prijit s necim originalnim. A i presto se tu najde i nejake to misto na vysvetlovani otazniku okolo Matrixu. Sice nektery rozhovory pusobi spis usmevne, ale to moc nevadi. Presto se tu najdou tak uderny dialogy jako v prvnim dilu. Horsi nez prvni dil, ale opet skvela zabava a lepsi nez treti dil. ()

dO_od 

všechny recenze uživatele

// První Matrix byl fajn. Třetí taktéž. Druhý Matrix je ale naprostý *mind-blowing*, *ass-kicking* a *brain-fucking* zážitek, který si povinně (a s radostí) dopřávám minimálně, co půl roku, protože něco takového se na svět nevyklube jen tak. Matrix - 90 % / Matrix Reloaded - 100 % / Matrix Revolutions - 90 % ()

movie 

všechny recenze uživatele

Ze začátku jsem se přímo kousal nudou. Tak po 40minutách se to konečně rozjelo, ale snímek vysoké očekávání nesplnil. Bitka se stovkou agentů Smithů byla neskutečně trapná, ty ostatní byli ale dobré (např. Neo vs. Seraph). Překvapivě za nejlepší scénu filmu nepovažuji žádnou akci, ale návštěvu u Architekta - hodně silné kavčo: "Už vidím tu chemickou reakci, co vytváří emoci..." 3.5/5 ()

Marius 

všechny recenze uživatele

Komerčný rádobyfilozofický kalkul Wachowsky Bros. Síce stráviteľnejší než Revolutions ale zachraňuje ho len bella Monica Bellucci a Merovignian. Tá slávna naháňačka na diaľnici je dlhá, nudná a zapichnutá lietajúcim strýkom Fedorom (Neom). P.S. Upíra NEJDE zabiť striebrom :-) ()

Lateef 

všechny recenze uživatele

Spektakulární pokračování skvělého prvního dílu, část první. Ono se nám to trochu zašmodrchává s tím Matrixem. Postavy nabírají nové schopnosti a zejména nepolapitelný program agent Smith si tak trochu hrabe na svém písečku. Začíná strkat pracky do skutečného světa a osvojil si umění bleskového kopírování sebe sama. Výsledkem je neuvěřitelné scéna na nádvoří, které předchází výborný dialog (spíše monolog) a po které jsme v kině s kámošema vykřikovali větu, kterou použijeme jednou, maximálně dvakrát za deset let (interpretovat ji zde nebudu, náš údiv byl vyjádřen slovy nepříliš slušnými). Neo válčí se stovkami agentů a boj pravidelně "přerušují" bullet-timeovské záběry. Akční scény jsou třeskutě nadupané (dvojčata, dálnice a harmonikově se rolující návěs kamiónu rulez) a navíc je doplňuje neslýchaný a opravdu luxusně stylizovaný hi-tech soundtrack. Reloaded kvalit svého staršího bráchy nedosahuje, přesto stále udržuje kultovnost série. 150 miliónů dolarů(rozpočet)/738,5 miliónů dolarů(výdělek celosvětově)/219 miliónů dolarů(čistý zisk z kinoprojekcí) ()

RHK 

všechny recenze uživatele

Vynikající pokračování kultovního sci-fi thrilleru - Matrix Reloaded se mi líbí nyní ještě více než původní Matrix. Konečně jsem pochopil nuance scénáře, nehledám souvislosti, ale naplno si můžu vychutnávat neskutečné trikové scény i logiku děje. Např. akční trikový souboj na dálnici nebo bitku Nea s namnoženými agenty Smithy (po odchodu vědmy) snad nelze překonat. A k tomu mi zůstává perfektní svět prvního Matrixu. Chcete vidět víc? Trailer : http://www.youtube.com/watch?v=acmbihkmeVg ()

Faidra 

všechny recenze uživatele

Co nám bylo v prvním (kéž by zůstal posledním!) dílu trilogie lehce naznačeno, je nám v druhém podáno s razancí rány do nosu. Ano, Neo je spasitel, tudíž se nedivme davu, jenž ho v Sionu vítá po způsobu malomocných, k nimž zavítal Kristus. Lehké náboženské metafory se stávají těžkotonážními, Morfeus se odsouvá do pozadí, Trinity slepicovatí, Vědma pochybuje a Smith se množí před očima. Neo, tohle by potřebovalo podstatně schopnějšího a charismatičtějšího Vyvoleného, aby zabránil katastrofě. ()

pan Hnědý 

všechny recenze uživatele

Nejen první polovina mě zarazila, užasnou nudou, kde jsou hluchý místa i během filmu (na rozdíl od prvního dílu, kde to sršelo atmosférou už od začátku do konce). Slabší pokračování, kde zaostává tak precizní scénář, scény a brilantnosti jako v jedničce. Wachowski se soustředili hlavně na vizuální efekty, které ale nezakryjí všechno a ta příšerná hudba. Pokračování mi vůbec nesedlo. Velký plus na mém hodnocení mají kostýmy a více akce. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Tvůj život je součtem zbytků rovnice vzniklé při programování Matrixu." Tak tohle naprosto všechno vysvětluje. Já jsem však mírně zabržděný, takže mám v chápání Matrixu stále ještě mírné mezery, ale to je jedno, protože se mi líbil sám sebe kopírující agent Smith, dvojčata, honička na dálnici, létající bitky a hlavně vizuál. Přesto jsem se v některých chvílích chtěl vymazat jako zbytečný program, protože filozofickým blábolů tam bylo až moc a technopárty v Sionu byla příšerně dlouhá. ()

EdaS 

všechny recenze uživatele

Neviděl jsem to od premiéry v kinech a musím říct, že v době Tronů je to vlastně hodně nadprůměrný film - byť scény Neo vs. Smithové, případně žvanění Architekta mě pořád neberou. 80% ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Wachowští si byli moc dobře vědomi, že pokud by komponovali sequel stejně jako prvotní Matrix, nebylo by možné jej překonat, neboť ono dokonalé prvotní servírování světa Matrixu a jemné vykreslení vzestupu superhrdiny už máme za sebou. Reloaded dal proto Matrixu zcela nový rozměr a nejen, že jde v příběhu dál, ale hlavně jej rozširuje. Je náročnější, narativně bohatší a také depresivnější. A jinak ještě také vizuálně přitažlivější a akčnější - zkrátka nabušený ve všech směrech. Z Reloaded cítím něco velkého, něco osudového, čemuž se ani svět Star Wars nebo jakýkoliv jiný nevyrovná. Neo je superman a přesto nemá svět ani zdaleka ve svých rukou, tenhle scénář, včetně filozofického podtextu a dialogů je dílo génia (resp. dvou) a já si stojím za tím, že Matrix Reloaded je jeden z nejúžasnějších akčních sci-fi všech dob. 10/10 ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Zklamalo mě to v mnoha ohledech. Je to pěkný videoklip, ale to je tak vše. Bez emocí, bez smyslu. A triky obou sequelů stárnou mnohem rychleji. ()

Melies 

všechny recenze uživatele

7 / 10 Päť je veľa, tri je málo - tu by mohol môj komentár kľudne skončiť, no musím dať zadosť svojej povesti, no nie? Pokus o vtip... Takže od začiatku - kto čaká niečo na spôsob prvého dielu, odíde sklamaný, ak nie vyslovene nasr-... nasrdený, no kto čaká módnu prehliadku digitálnych efektov a zbesilej akcie tej najvyššej kvality, odíde spokojný. Ja som síce naivne dúfal v oboje, ale čas strávený pri sledovaní Matrixu Reloaded neľutujem - a to je v tejto uponáhľanej dobe pomerne vzácne. ()

Skejpr 

všechny recenze uživatele

Ještě před dvěma hodinama jsem dával 2 hvědičky.. Jenže na potřetí to nějak konečně do sebe zapadá... Jistě..některé aspekty jako herci, triky, a závěrečný titulek stáe kazí dojem, ale celkově v tom již vidím hlubší útvar, než jen film, snažící se připravit si jakousi půdu pro završení trilogie.. Konečně vnímám Matrix Reloaded jako nedílnou součást trilogie, byť se stále jedná o nejslabší článek. A hudba je také skvělá... ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Je to mnohem vic akčnějsi nez jednička a trojka dohromady i kdyz se ve filmu najde par hluchych mist, tak uz jenom za tu akcicku na dalnici a bitku v dome frantika si to zaslouzi 4* ()

Dadel 

všechny recenze uživatele

Stále nejsem úplně spokojený. Úvodní scéna s Trinity je boží, boží, boží, ale následující dlouhá pasáž ze Zionu, je, skoro se vám to bojím říct, nudná. Hlavně rodinné problémy operátora Linka mě opravdu nezajímají. Jakmile se vrátíme zpět do Matrixu, dostane to opět šťávu. Akční scény jsou úchvatné (byť až příliš okatě CGI), scéna v restauraci je délicate. Ale po druhém shlédnutí, kdy už jsem to (doufám) docela pochopil, musím říct, že i příběh je neobvykle propracovaný, což bohužel většina běžných diváků neocení, a film zatratí. ()

Související novinky

Kteří herci ve filmech nejčastěji bourají?

Kteří herci ve filmech nejčastěji bourají?

22.03.2021

Server Car Scrap Comparison teď zveřejnil studii, ve které se zabýval počtem dopravních nehod ve filmech u jednotlivých herců. Asi nikoho pak nepřekvapí, že za nejnebezpečnějšího filmového řidiče byl… (více)

Šílený Zorro

Šílený Zorro

30.04.2011

Někdo ve studiu 20th Century Fox si myslí, že je načase, aby se vrátil maskovaný mstitel Zorro. Rozhodně ale nečekejte návrat Antonia Banderase – konec konců, po skvělé jedničce přišla Legenda o… (více)

Reklama

Reklama