Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Druhé pokračování trilogie Matrix nás opět zavede do temného světa budoucnosti ovládaného stroji. Lidstvo stále trpí v otroctví virtuální reality, z kterého ho může osvobodit jen Vyvolený. Nea s Morpheem a Trinity čeká boj s armádou strojů a jejich arzenálem počítačově nelidských schopností a zbraní. Pokud ale chtějí zastavit zotročování lidstva, není jiná možnost než boj na život a na smrt. Nezbývá jim nic jiného než proniknout hluboko do struktur Matrixu a během 72 hodin objevit a zlikvidovat centrum Zion i s jeho pomocnými jednotkami. Neo ve svých temných nočních můrách vidí, že Trinitiným osudem je smrt. Dokáže se znovu vzepřít osudu a svou mocí zastavit nekonečné útoky strojů? (TV Nova)

(více)

Recenze (1 018)

HiddenDragon 

všechny recenze uživatele

Podle me byl proste prvni "Matrix" (1999) skvely samostatny film, ktery bylo skoda nejak rozvadet. Bohuzel dolary zapracovaly, a tak se nam naservirovala dve pokracovani. Tedy lepe receno jedno, rozdelene na dva filmy. V tom je prvni problem. "Reloaded" je ten typ druhych dilu, ktery divaka nastve, protoze nema absolutne zadny konec, nic nevyresi, jen vytvori komplikovanou sit dalsich uvah, problemu a otazek. Pamatuji si, jak me to tehdy v kine dozralo. Nastesti ted uz si muze divak ihned pustit "Revolutions" a jet dal. Presto, pokud mam hodnotit dvojku, musim to vzit v potaz. Z puvodne relativne jasneho a uchopitelneho sveta, nastineneho v jednicce, tu Wachowsti udelali radoby komplexni universum s jistou historii, fungovanim, obri lidskou kolonii... Vzhledem k tomu, ze se ale prevazna cast informaci tyka Matrixu, cili softwaru, kde je mozne temer cokoliv, jsou nove poznatky (at uz to co rika Vedma, Merovingian nebo Architekt) pro divaka zbytecne prekombinovane. Sam jsem si musel dej vracet, abych vstrebal, co temi naoko filosoficko-kybernetickymi kecy chteji autori rict. Neustale se tu bavi o "ucelu", o "volbe" apod. Nemuzu si pomoct, ale narozdil od jednicky mi tyhle dal a dal rozvadene teorie o Matrixu neprijdou natolik uchopitelne, abych si to uzival. A jejich slozitost je znat ve chvili, kdy by vas mela "ohromit" hl. pointa, cili Neuv smysl existence. Kvuli vsem tem prechytralym kydum to divaka proste moc nezasahne. Navic cela ta kolonie Sion, ktera na me pusobi jak indicka sekta, ktera porada softporn-technoparty, mi taky zrovna nesedla. K tomu musim pricist paradox, ze ma dvojka paradoxne horsi triky nez jednicka. Je to podobne jako u jinych filmu z prelomu tisicileti (napr. u "Mumie"). Dvojka se snazi pridat vseho "vic", ale bohuzel to bylo v dobe, kdy na to technologie jeste nemela. Takze u bojovych a letacich scen s Neem (hl. ta s namnozenym Agentem Smithem), je hodne poznat, ze jde o pocitacovy model. A nijak dobry. I dnesni videohry maji lepe anim. napr. textil. V porovnani s recentnimi CGI blockbustery typu "Usvit planety opic" (2014), ktery je plny perfektniho motion capturingu, pak "Reloaded" misty vypada jak amaterske demo. Jedina scena, ktera opravdu stoji i po letech za zhlednuti je honicka na dalnici. Ta je opravdu slusna. Soundtrack je rovnez kvalitni, ale jak jsem rikal, divak si musi prichystat ihned treti dil, protoze "Reloaded" vam nabidne jen obligatni "to be concluded..." ()

iXtr3m3 

všechny recenze uživatele

Agenti 2.0 lepší na čele s Danielom, naháňačka na dialnici na svoju dobu rovnako neskutočná ako Lobby v prvom Matrixe, ale prvotné wow už nie je tak vysoko aj napriek väčšiemu, efektnejšiemu a bombastickejšiemu spracovaniu. ()

Benedygtus 

všechny recenze uživatele

Abych to trochu uvedl, komentar 2 a 3 jsem sjednotil do tohoto, protoze jeden film bez druheho nedava moc smyslu a jsou bezprostredne a komplexne navazujici. Bude tu nejeden spoiler, takze tem, kdo film(y) jeste nevidel, doporucuju necist dalsi vety a proste se na to jen podivat, urcite to stoji za to. Pravdou je, ze dvojka a ostatne i trojka netrpi tou dokonalosti, co predchozi(prvni) film. Co se dvojky tyce, pak zvlaste dve veci me trochu rusi. Cela ta scena s ozivovanim a pak ten zaver, kde bez nejakeho velkeho povsimnuti se prevedli "schopnosti" z Matrixu do reality, to se sice trochu vyjasni v nasledujicim dile(3), ale ocekaval bych, ze se tomu bude venovat asi trochu vetsi pozornost, prijde mi to trochu az nelogicke a zvlastni, jak to radoby nikoho nezajima, ale asi si proste tvurci uz rekli, ze nemuzou ostatni byt ze vseho porad tak udiveni a tohle je uz jen "dalsi zazrak"..Pak ale trochu nechapu, proc svoje "super powers" nepouzil pri boji s Banem(alias Smithem), byt treba jen na ten skalpel, kdyz pak dokaze zastavit desitky ne-li stovky vselijakych potvor silou vule, urcite mohl pohnout malym skalpelem..A kdyz uz jsme u tech schopnosti, opravdu je dost legracni, kolik streliva tihle drsni zabijaci spotrebujou na zabiti jednoho cloveka a to se tyka vsech nejen Nea. A zaverecny souboj? Bohuzel nebyl tak uchvatny, jak bych si predstavoval a cela trilogie si zaslouzila. Presto trvam na tom, ze to je dustojne pokracovani(2 i 3) vyvarovalo se to patosu (alespon v mych ocich) a porad to je ikona akcniho sci-fi a dlouho ji jeste bude. ()

kenkaku 

všechny recenze uživatele

Pokračování tak nějak zbytečné. Přišlo mi, že myšlenkou uzavřený příběh bylo potřeba díky obrovskému úspěchu #1 ještě nějak vytěžit a jak to udělat lépe než natočeným hned dvou filmů najednou (jedny náklady, dvojnásobný zisk). Film je napěchovaný tunou odkazů a dalších abstraktních myšlenek. Osobně si myslím, že prvnímu filmu to nijak neprospělo. Trikově je to zábavné a poutavé (ne, že ne), ale svým způsobem mimo. Mimo tu brilantní čistotu binárního kódu. Za sebe oceňuji jednu věc. Snahu propojení dvou platforem (film a hry) a to díky Enter The Matrix který běží paralelně s filmem. Ten kdo viděl film a zároveň si zahrál hru měl dvojnásobný zážitek. Nicméně ten kdo hru nehrál, nebyl ve významné nevýhodě. ()

Davej 

všechny recenze uživatele

Pro tenhle typ filmů existuje jedno nepříliš libozvučné ale o to výstižnější slovo- slátanina. S prvním dílem nemá MR až na pár výjimek absolutně nic společného. Je si mnohem podobnější s pozdními díly Star Wars nebo s Dnem nezávislosti. Jenže je kupodivu horší než tyto dva snímky. O tom, že bych šel na Matrix Revolutions se mi může jen zdát. V noční můře... ()

Hopper 

všechny recenze uživatele

Vizuálne bezpochyby veľmi pôsobivé dielo, ale nech sa nikto na mňa nehnevá, na prvý diel nemá ani omylom. Občas sa začala vkrádať nuda, CA Moss mi akosi prestáva byť sympatická a keby ju zložili veľmi by mi to ani nevadilo. A Reeves vo svojom kaftane ako keby ušiel z Vtákov v tŕní. Počkáme ešte na tretí diel, ale začínam mať strach, že tendencia bude skôr klesajúca. ()

cold 

všechny recenze uživatele

Tak to je hrůzal. Co to má znamenat? Jeden z nejočekávanějších filmů roku? První Matrix snad ani netočili oni? Matrix 2 je slátanina která už tu dlouho nebyla. To bylo řečí, že to byla od začátku trilogie. Jeden vydeoklip, bez nápadu. Největší automobilová honička v dějinách filmu vypadala jako z Kobry 11. Dávam 2 protože revolutions je ještě horší . Jediné co Wachowští udělali dobře je to, že nerežírovali Animatrix - ten je z celých matrixů nejlepší (hlavně 2. renesance). ___ byl bych schopen dáti více. Ale poté co jsem viděl revolutions, tak jsem skoro zanevřel i na Matrix 1. Takhle se trilogie nedělá.!!!! ()

Lukiš 

všechny recenze uživatele

Ne tak dobré jako první díl, ale má k němu velice blízko. Perfektní bitky, skvělá automobilová honička (postavili 3-kilometrovou silnici zvlášť pro ni!). Čistých 5* ()

wosho 

všechny recenze uživatele

Do dokonalosti Reloaded chybí dvě maličkosti. Lepší úvod-prvních 40 minut je nuda ve své čisté podobě a hlavně geniální trojka, která by vše vysvětlila a odůvodnila. Líbí se mi na tomto pokračování hlavně to. že ti dva bratři totálně rozkopali ten svůj vesmír. Že se k němu postavili čelem a pokusili se z nás vyždímat i emoce. Jak jsem napsal, vše to čekání a doufání zhatila trojka. ()

dopita 

všechny recenze uživatele

Průšvih. Za prvé považuju za zbytečný točit pokračování Matrixu a za druhé (když už se teda natočili) je považuju za hrubě nepovedené. První film je kult, pokračování jsou jeho ostudou. Sourozenci Wachowští nám cpou do hlavy kdejaký moudra, předvádí se jak jsou sečtělí a jací jsou filozofové. To asi jsou, to jim neberu ale popravdě je mi to uplně jedno, když neumí odvyprávět příběh. Jestli to všechno dává smysl, nebo to má ňákou (asi strašně hlubokou) hloubku, mě je šumák, když otálně potratili cit pro akci, i soudnost co se týká vedení herců. Je fakt, že herci kteří ve filmu hrají rozhodně nejsou z nejlepších, ale tohle by se ctí neurál snad ani Marlon Brando. Všechny ty ultramega vážně míněný bláboly vyznívaj v kontextu celýho filmu směšně. Vyloženě smutný pohled je na Laurence Fishburna, kterej v prvním díle válel, ale tady je stejně jako ostatní spíše k smíchu. Což není ani tak kritika Laurence Fishburna, jako režisérů, kteří ztratili veškerou soudnost. Nejlíp z nich vychází opět Hugo Weaving, ale i on je chvílema bezradný. Akce je průměrná (honička na dálnici) až směšná (bitka Nea před prvním setkání s vědmou). Jediný co se povedlo je výše zmíněná honička na dálnici a snad se dá říct, že i cit pro detail (každý obrázek je vysoustružený diamant), i když to v konečným důsledku stejně působí zbytečným dojmem. ()

divak84 

všechny recenze uživatele

Thanks to u, Mr.Anderson I am a free man, ..... congratulation ....... thank u... Scéna, kterou uvádí krkavci je legen-dární.Hodně lidí říká, že nedosahuje to urovně jedničky, ale já to vidím tak, že jednička byla prostě o narození, o vysvětlování apod apod. dvojka je už prostě nekompromisní život v "realitě" se všemi nástrahamy. nepřišlo mi to překombinované, naopak... ()

Nons3nse 

všechny recenze uživatele

Pokračovanie úspešného filmu Matrix s podnázvom Reloaded . Už hneď prvá scéna bola akčná Neo sa od prvého spojenia s Matrixom veľa naučil. Najviac na tomto filme sa mi páči jeho skvelý príbeh ktorý až do poslednej minúty nepustí od obrazoviek, spomalené zábery a vyhýbanie sa guľkám a všetky efekty okolo toho sú veľmi pôsobivé . Matrix si určite zaslúži 5 hviezdičiek a aj 4 Oscarov. Vyvrcholenie tejto kultovej sci-fi série si pre nás autori nechali až na záver. Teším sa , keď si pozriem pokračovanie,a určite s tým nebudem dlho otáľať . :-) ()

Greenpeacak 

všechny recenze uživatele

Pán Smith porušujúci copyrithing dodáva filmu šťavu, avšak človekovi sa už krúti hlava a celý žalúdok z porušovania fyzikálnych zákonov a bezmocne vydychuje, že prečo nemôžem lietať pomocou oceľovej tyče. ()

Paity 

všechny recenze uživatele

Skvělá podívaná, která vás přivede na pokraj nemožného, ze kterého nevíte jestli upadnete. To je Matrix. Nebudeme si ale nic nalhávat. Všechny Matrixy byl nebyly tím čím jsou nebýt Hugo Weaving. Takového parádního záporáka hledá spousta režisérů, ale dokonale se to povedlo právě bráchům Wachowskím. ()

DocBrown odpad!

všechny recenze uživatele

Jednička byla jakž takž originální a jistě nechyběl moment překvapení, ačkoli prvořadým účelem byly efekty. Co se jevilo nelogické raději nebylo příliš rozpitvávané. To na dvojce už není originálního zhola nic, vše jen mletí prázdné slámy, a efektů bez jakékoli logiky a dialogů bez jakéhokoli smyslu. Agentů se sice může vytvořit libovolný počet, Neo jim ale všem dá přes držku a když už scéna začíná být dlouhá, tak radší ulítne jak superman pryč. Proč neulítl hned ? Protože by byli diváci ochuzeni o efektní, ale jinak zcela zbytečnou scénu. Později nějací naivkové dokonce po Neovi střílí, ale ten samozřejmě v Matrixu může všecho, tedy i mávnout a zastavit kulky a pak dát naivkům taky přes držku. Ale né zase všem, to by byl film příliš krátký. I do řidičů aut se může prevtělit libovolný počet agentů, ale radši né zas tolik, aby to hrdiny více ohrozilo. V žádném případě né někdo, kdo by Triniti trefil čelně. Proste tak nějak akorát. Pak se nám tu srazí dva kamiony, pochopitelně s velikánským výbuchem a Morpheus s Klíčenkou letí a letí. Přežijí ??? To je ale překvapení, znenadání přiletí Neo, tektokrát ne jak superman, ale jak strýček Fido a oba odnese jak Tipa a Tapa do bezpečí. A v tu ránu v záchvatech smíchu vím, že tohle nestačí ani na hvězdičku. Dobrou noc strýčku Fido, dobrou noc děti. ()

Hanys_ 

všechny recenze uživatele

Asi se mi to včera líbilo o něco víc než kdysi, ale to kouzlo jedničky tady prostě není. Bitky sice parádní (Smithové, dálnice), ale děj v Sionu už prostě uspává. A u vytahování kulky se mi už chtělo regulérně smát. ()

Adramelech 

všechny recenze uživatele

Druhý díl Matrixu ukazuje, že matrixovské téma nebylo tak silné, aby se z něj daly ždímat další myšlenky, i když prachy možná ano. Tu a tam nechyběly dobré akční scény, hlavně to pěstní kočkování s agentem a jeho klony, ani ta automobilová honička nebyla špatná. Celkový dojem z filmu byl přesto rozbředlejší a jaksi slabší než původní Matrix a nezachránil to ani dobrý vizuál a triky. Se zvukovou stránkou jsem moc spokojený nebyl. Buď byla muzika moc nahlas nebo dialogy moc potichu. Každou chvíli jsem musel štelovat hlasitost. Řekl bych, že obdivovatelé Matrixu budou asi zklamáni; aspoň já jsem zklamaný byl. ()

Související novinky

Kteří herci ve filmech nejčastěji bourají?

Kteří herci ve filmech nejčastěji bourají?

22.03.2021

Server Car Scrap Comparison teď zveřejnil studii, ve které se zabýval počtem dopravních nehod ve filmech u jednotlivých herců. Asi nikoho pak nepřekvapí, že za nejnebezpečnějšího filmového řidiče byl… (více)

Šílený Zorro

Šílený Zorro

30.04.2011

Někdo ve studiu 20th Century Fox si myslí, že je načase, aby se vrátil maskovaný mstitel Zorro. Rozhodně ale nečekejte návrat Antonia Banderase – konec konců, po skvělé jedničce přišla Legenda o… (více)

Reklama

Reklama