Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Druhé pokračování trilogie Matrix nás opět zavede do temného světa budoucnosti ovládaného stroji. Lidstvo stále trpí v otroctví virtuální reality, z kterého ho může osvobodit jen Vyvolený. Nea s Morpheem a Trinity čeká boj s armádou strojů a jejich arzenálem počítačově nelidských schopností a zbraní. Pokud ale chtějí zastavit zotročování lidstva, není jiná možnost než boj na život a na smrt. Nezbývá jim nic jiného než proniknout hluboko do struktur Matrixu a během 72 hodin objevit a zlikvidovat centrum Zion i s jeho pomocnými jednotkami. Neo ve svých temných nočních můrách vidí, že Trinitiným osudem je smrt. Dokáže se znovu vzepřít osudu a svou mocí zastavit nekonečné útoky strojů? (TV Nova)

(více)

Recenze (1 017)

Macik 

všechny recenze uživatele

jednoznačně nejslabší z celé trilogie.Jediné pozitivum je ta honička na dálnici,ale i v tomhle směru bych zůstal zdrženlivější rozhodně bych jí nedával přívlastek NEJLEPŠÍ AUTOMOBILOVÁ HONIČKA VŠECH DOB. Takovejchle jako byla tahle je nesčetně v Kobře 11 :) nebo třeba v Roninovi.....A musím taky souhlasit s KevSpou páč přeintelektuálnost tohohle dílu opravdu nezná mezí a ještě k tomu když se na to díváte s titulky,nevíte co dřív,jestli přečíst si je 2x až 3x abyste je pochopil nebo sledoval obraz....... ()

M.I.K.E. 

všechny recenze uživatele

Jednička se líbíla asi každému. Proč taky ne, když Matrix se stalo fenoménem po celém světě, filmem, který posouvá slovo FILM do zcela jiného rozměru a jiné dimenze. Tak asi nebyl jediný fanoušek kdo se na pokračování nemohl dočkat. Ale vše co jedničku dělalo kultem, se v pokračování ztratilo. Někdo namítne, že akční sekvence a triky jsou posunuty ještě o kousek blíže k dokonalosti. Ale třeba scéna neo vz. X*Agent Smith mi přisla dost ujetá. Místama mi Neoův obličej připadal jako z videohry. Ale i přes vytknuté chyby po vizuální stránce skvělé. Nicméně dialogy s vědmou atd, jsou až příliš intelektuální a fylozofické. V tom to mi Reloaded nejvíce vadil, v jednu chvíli se režisér snaží diváka ponořit do hlubokých myšlenek a za okamžik na něj vychrlí nějaký akční nářez. Jednička mi v tomto přisla mnohem ucelenější a stravitelnějsí. ()

LuckyStar 

všechny recenze uživatele

Předně - jednotlivé (ať už akční nebo klidné) scény působí samostatně lépe, než vcelku - totiž výsledný dojem z filmu není nejideálnější. Řeči o filozofickém podání a dialozích, při kterých nelze použít slovo -pseudo- jsou nesmyslné - v TOMTO filmu skutečně žádná hluboká poselství NEJSOU, nebo spíš nejsou v té podobě, jak všichni ti nadšení obdivovatelé svorně tvrdí. Existuje tu maximálně pár myšlenek, nad kterými se víceméně každý z nás jednou nebo víckrát zamýšlel. Avizujícího šokujícího odhalení jsem si v celém filmu nikde nevšimnul a pokud ano, bylo to spíše zmatené odhalení - a to si ještě nejsem pořádně jist. Na druhou stranu akční scény jsou vykonstruované do maximálně estetického a progresivně efektního ztvárnění a nemají ve filmu obdoby. Hodně tomu také napomáhá hudba. Jinými slovy je pokračování Matrixu velkolepé a americké popcorn jídlo s nádechem toho, že stroje se nezdají být tím, čím jsou. A proto se každý musí rozhodnout, jestli mu to ve výsledku bude stačit nebo ne. ()

MkSallam 

všechny recenze uživatele

Ano, stále je to Matrix. Ale tak jiný. Kde je ona tajemná atmosféra z prvního dílu? Nikde, zmizela a místo ní jsme dostali tohle. Dlouhou dobu nudný film (zpočátku), který se poté rozjede do poměrně slušného akčního spektáklu (a ke konci zase začne nudit - Architekta jsem chvílemi opravdu nepochopil). Bohužel jen poměrně slušného. Povedené akční scény (honička na dálnici a moje oblíbená "bitka v Chateau") jsou pak jediné co u tohoto filmu zbyde a to je podle mě opravdu málo, některé scény mají navíc totálně trapné části (zřejmě nejtrapnější je pak supermanský přílet Nea ve scéně na dálnici - totální podpásovka). ()

Cement73 

všechny recenze uživatele

Dvojka je zvyčajne výplň medzi jedničkou a trojkou. Pripomína nám o tom hlavne koniec. Jednak scény na dialnicy rozhodne stáli za to. No a vidiet Carrie Ann v dlhej koži určite stálo za to :))) ()

Yaan 

všechny recenze uživatele

Pro tentokrát vyjadřuji naprostý souhlas s komentářem uživatele Matty. Snad bych jen ještě dodal, že je opravdu vhodné se při sledování odpoutat od poněkud nepovedených efektů a lehce směšných akcí (kterých se první díl naprosto mistrně vyvaroval - respektive v něm jsou, ale nejsou nepovedené a směšné...) a zaměřil se na onu rovinu filosofickou. Plus, ani emocionálně film není úplně nejhorší. ()

Ukko 

všechny recenze uživatele

Ono se to celekem nezdá, ale jako cyberpunkový fanda jsem byl z Matrixu Reloaded poměrně nadšený. Kvalitou pochopitelně nepřekonává svého mladšího bratříčka, nicméně mu poměrně hezky funí na záda. Z hlediska cyberpunku se mi totiž líbí detailnější vykreselní matrixovského světa doplnění o spoustu pěkných detailů a postav (Dvojčata, Merovigian, klíčník atd.) to totiž připomíná cyberpunkový námět, tak jak jej známe dnes, mnohem více než první díl. Navíc výborná hudba, stylové souboje s agenty, jedna z nejpěknějších filmových automobilových honiček a pochopitelně fetišoidní Monica Bellucci. Za pozornost stojí i spousta odkazů, které jsou provázany s klasikou scifi nebo mytologií. To vše bohužel zakončeno poměrně rozpačitým koncem. ()

TheKiw 

všechny recenze uživatele

Jen samotnou akcí překonává Reloaded první Matrix o několik délek. Svým způsobem se jedná o "typickou dvojku". Jediný rozdíl je v tom, že všechno není jenom větší, ale hlavně jde do hloubky a bourá iluzi, kterou nám vytvořil první díl. Cha, ironie. Absence nějaké snadno uchopitelné filozofické noty navíc zůsobila, že většina diváků Reloaded a Revolutions zavrhla jako pouhé ždímačky na peníze. Apparently, only some know that appearances can be deceiving. ()

Movie Gourmet 

všechny recenze uživatele

Podle hodnocení většiny včetně mého není druhý díl trilogie Matrix, tentokrát s názvem Matrix Reloaded, tak dobrý jako jeho předchůdce. Je to otázka, jestli si ode mne nezaslouží místo těch 4*, co jsem mu dal, hvězdiček 5. Myslím si, že co se týče efektů a možností, které nám nabídl a nakousl první film z roku 1999 je tento druhý díl přece jenom krokem dál a ne zpět resp. pouze do kvality prvního filmu. Možná, že příběh už tak zajímavý mnohým divákům nepřipadal, ale zase se musí brát, že tento film je pokračováním celku a nabízí mnohem více z virtuálního prostředí, mnohem více bojových scén, agenti Smith(ové) se vyvíjejí a stávají se silnějšími. Je zde více bitek. Efektní honička na motorce po dálnici. Velmi se mi líbil charakter "Dvojčat", jako jedněch z Neových protivníků a také scénka z baru s Monicou Bellucci a jejím manželem popisujícím kauzalitu a ženu, která jí dezert. Výborně stylizováno a natočeno. Soundtrack ale ne tak vydařený jako v předchozím snímku. Přesto přehodnocuji a měním Verdikt: 5* a 90 %. ()

Mikino00 

všechny recenze uživatele

V podstatě je toto pokračování jiným filmem, nemá už to kouzlo jedničky, ale těžko se srovnává, Reloaded je více zaměřeno na akci, chce divákovi odhalit nové skutečnosti a aspekty světa, dostává se tak už k samotné podstatě všech věcí načrtnutých v jedničce, což trochu kazí takovou zdravou tajemnost. Akce, triky, efekty jsou znovu něco neuvěřitelného, mile mě potěšila i značná originalita, kde se jen nekopíruje z minula. S dějem mám trochu problém, působí to na mě jako výplň mezi začátkem a finálním rozuzlením, taková nezbytná vata, moc mi nevyhovuje rozšíření agenta Smitha, ani nadbytečnost klíčníka apod. Závěrem, i tak se jedná o nevšední podívanou, umocněnou akcí i atraktivitou. Přece jen se, ale vždycky film nevyhne srovnání, z toho pak vychází jako slabší bratříček jiných dílů. ()

zelvicka. 

všechny recenze uživatele

Já nevim... největší stopu to ve mě zanechalo jako romanťárna s fakt dobrejma kungfu mlátičkama. Jako má to svý silný stránky, ale že bych si z toho musel sedat na zadek, to zase ne. ()

Yardie 

všechny recenze uživatele

Určitě ne tak dobré jako jednička, ale stále vynikající podívaná. Důvod, proč je to slabší je hlavně mě proto, že se ztratil moment překvapení - Matrix už jsme viděli, víme co je a co dokáže. Proto už opadne ten úžas, který byl u jedničky. Každopádně dvojka pouští o Matrixu dosti zajímavé další zprávy a rozšiřuje představu o něm. Což je fajn, mám ty "legendy" obecně rád. Zdá se mi, že je tady také mnohem více akce, než v jedničce. Každopádně zde se mi zdálo, že ač bylo v jedničce akce méně, byla kvalitnější. Ale asi to souvisí s tím momentem překvapení a objevování. Rovněž propojení skutečného světa a světa Matrixu stále funguje. V tomto díle se mi spíše zamlouval děj v reálném světě. Co se mi moc nelíbilo, byl soundtrack. Nějak mi tam nepasoval. Suma sumarum - kvalitní sci-fi, které se za sebe nemusí stydět a nedopadl jako obvyklá pokračování úspěšné jedničky. Nemá to kouzlo jedničky, ale to jen proto, že to není nové. Spokojenost! Howgh! ()

kritiklon 

všechny recenze uživatele

Po čase jsem změnil ze 4* na 5*! Ctěl jsem původně hvězdami oddělit kvalitativně jedničku od dvojky, ale když to porovnám s jinými žánrovkami a po několika dalších shlédnutích si to 5* zaslouží ( nebýt jedničky tak bych neváhal :) ). Na druhou stranu oceňuji tvůrce že se pustili do pokračování tak úspěšného prvního dílu, které by vůbec být nemuselo si myslím - to chtělo odvahu! Přesto je to horší než The Matrix v mnoha ohledech takže to vidím na slušných 86% při obou přimhouřených očích :) ()

Renfield 

všechny recenze uživatele

Nejslabší, možná i poněkud zbytečná část trilogie. Scénář je podivný, celé je to překombinované a tím i často nudné. Je tu až příliš nových postav a stejně mi žádná nepřišla nijak zajímavá, stejně se zas každý dívá na ty co již zná. Co je plus a dá se to vychvalovat u každého dílu Matrixu je opět vizuál a akční scény. Těch je tu dostatek a provedeny jsou nad míru kvalitně. Legendární se jistě stane honička na dálnici, výborná práce. Celkově ale Reloaded Wachowští podle mě prostě překombinovali, nebo je to pouze můj problém, že jsem plně nepochopil. Naštěstí po tomto díle kterému jsem ani po třetím shlédnutí na chuť nepřišel, přichází Revolutions a to je zas úplně jiný film. U Reloaded k mé spokojenosti nepomohla ani spousta verzí agenta Smithe. 60% ()

H4ku11 

všechny recenze uživatele

Ubral by som v tých efektových záležitostiach, pridal na dialógoch a bolo by lepšie. Stále však latka vysoko. ()

ASSEMBLEDSK 

všechny recenze uživatele

Skvelé pokračovanie prvého dielu Matrixu, ktorý má za mňa lepšie akčné scény, ale zase má slabší príbeh, ktorý nie je v žiadnom prípade zlý alebo slabý, to vôbec nie. Hlavné trio Neo, Trinity a Morfeus sa vracajú a sú opäť skvelí a boží ako v jednotke a Neo a Trinity mali skvelú chémiu a majú tam jednu milostnú scénu. Ako som povedal na začiatku, tak druhý diel Matrixu má za mňa lepšiu a veľkolepšiu akciu a fakt je to brilantne natočené a majú opäť geniálnu choreografiu. Príbeh mi prišiel slabší, ale má to jeden obrovský problém a to, že je tam neskutočne veľa vedľajších postáv a veľa dejových zvratov, ktoré boli pre mňa moc komplikované, že som z toho bol po hodine filmu dosť vyčerpaný a musel som si dať aspoň menšiu prestávku, čo sa mi zatiaľ u žiadneho filmu nestalo a to som ešte predtým myslel, že druhý diel bude jednoduchší než prvý diel. Z vedľajších postáv (záporákov) som si najviac zamiloval Dvojčatá, ktorý mi prišli ako úplne brilantný záporáci, ktorý mali dosť zaujímavé superschopnosti a bolo mi ich úprimne ľúto, že ich potom zabil Morfeus. A ked som už zmienil o Dvojčatách, tak v strede filmu je fenomenálna scénka na diaľnici, čo považujem za najlepšiu automobilovú nahánačku, ktorú som vo filmovom svete zatiaľ videl a finále je tiež skvelé. Agent Smith je furt fantastický záporák, ktorý má v tomto dieli aj v treťom dieli dosť zaujímavú superschopnosť, ktorá je extrémne zaujímavá. Škoda toho komplikovanému príbehu, ale aj tak je to skvelé pokračovanie. 9,5/10. ()

Oralfabet 

všechny recenze uživatele

První Matrix je dokonalý ve všech ohledech, takže dvojka srovnání s ním nesnáší nejlíp. Ale pořád to vypadá úchvatně, akce je povětšinou fantastická, a ve světě, v němž se příběh odehrává, prostě rád ty dvě hoďky a čtvrt strávím, i když děj je značně videoherní, filosofování leckdy únavné, a postavy začínají působit poněkud ploše. 7/10 ()

Související novinky

Kteří herci ve filmech nejčastěji bourají?

Kteří herci ve filmech nejčastěji bourají?

22.03.2021

Server Car Scrap Comparison teď zveřejnil studii, ve které se zabýval počtem dopravních nehod ve filmech u jednotlivých herců. Asi nikoho pak nepřekvapí, že za nejnebezpečnějšího filmového řidiče byl… (více)

Šílený Zorro

Šílený Zorro

30.04.2011

Někdo ve studiu 20th Century Fox si myslí, že je načase, aby se vrátil maskovaný mstitel Zorro. Rozhodně ale nečekejte návrat Antonia Banderase – konec konců, po skvělé jedničce přišla Legenda o… (více)

Reklama

Reklama