Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Druhé pokračování trilogie Matrix nás opět zavede do temného světa budoucnosti ovládaného stroji. Lidstvo stále trpí v otroctví virtuální reality, z kterého ho může osvobodit jen Vyvolený. Nea s Morpheem a Trinity čeká boj s armádou strojů a jejich arzenálem počítačově nelidských schopností a zbraní. Pokud ale chtějí zastavit zotročování lidstva, není jiná možnost než boj na život a na smrt. Nezbývá jim nic jiného než proniknout hluboko do struktur Matrixu a během 72 hodin objevit a zlikvidovat centrum Zion i s jeho pomocnými jednotkami. Neo ve svých temných nočních můrách vidí, že Trinitiným osudem je smrt. Dokáže se znovu vzepřít osudu a svou mocí zastavit nekonečné útoky strojů? (TV Nova)

(více)

Recenze (1 017)

jorgus 

všechny recenze uživatele

Kdybych nevidel první dil, tak by to byl rozhodne nadprumer, ale bohuzel/bohudik jednicka existuje, cimz se posunuje toto pokracovani o stupinek niž.Hlavne první třetina filmu, je nezvykle nudna, která ma nejspis poslouzit polidštění hlavnich postav ale jaksi mi to sem nesedi.Kdyz se prezije jeste rozhovor s vedmou tak nastava "matrix" jak ho zname:)) I kdyz pri sledovani "dalnice" jsem nechapal jak to mohlo spolknout onech 40 milionu:-)Sice obsahove by se dal Matrix R. scucnout do hodinky a pul, ale da se to prezit a rozhodne se na to vyplati jit kvuli velmi dobre druhe polovine filmu.J. ()

Ulrich 

všechny recenze uživatele

Nepamatuji si, že bych někdy z kina vycházel takhle zklamanej. Jasně, spousta dvojek nepřekonala, nebo se nevyrovnala prvnímu dílu, ale v Matrix Reloaded jsem pouze marně hledal alespoň fragmenty prvního dílu. Například kdy Morfeus sedí v tom svým červeným křeslem, klidným hlasem Neovi dvojznačně vysvětluje co a jak a mezitím si hypnoticky pohrává s krabičkou s pilulkama. Nebo ty různé odkazy na věci, které sice většině z nás nic neříkají, ale znějí, nebo vypadají cool, jsou zde redukovány pouze na to že jména postav jsou z různých mytologií. Přesto by to mohla být alespoň výborná zábava jenomže to by prvních padesát minut nesměla být táááková nuda. Nejhorší ale je, že v Reloaded mě nenadchly ani akční scény. Většina z nich je o polovinu delší než je potřeba a spíše připomíná onanii choreografů a trikařů typu: "Hele co umíme a vy ne" a vesele nechají Nea v souboji se stovkou Smithů pětkrát udělat stejný "move" než ho nechají (konečně) odletět. Samozřejmě jsou zde i dobré (skvělé) scény jako honička po dálnici nebo "závěrečná" pointa, která zásadně mění Neovu roli uvnitř Matrixu. Než šel Reloaded do kin tvrdil Silver jak moc bratry W. štvalo, když je vykrádali všichni od tvůrců Charlieho andílků po Scary Movie. Tohle ale spíš vypadá, že nyní vykrádají sami sebe, a nic kloudného z toho nevzniklo. Update: Musím uznat že matrixovský přídavek ve formě Reloaded a Revolutions už jsem se naučil tolerovat (u třetího dílu dokonce mít rád) přesto ale mi zejména kvůli ukecanosti (We are not here because we are free, we are here because we are not free...WTF?) a hlavně prvním nudným 50ti minutám vychází druhý matrix jako jasně nejhorší. ()

kaze 

všechny recenze uživatele

Nemôžem dať viac ako 3***. Veľmi by som chcela, ale nedá sa. Film bol urobený perfektne, hoci mám výhrady voči niektorým scénam, alecelkovo im tá myšlienak Matrixu akosi zanikla. V prvom Matrixe boli najkrajšie detaily a hlavne idea. Ale toto ma sklamalo. Sem- tam to malo tú pôvodnú krásu, ale v niektorých častiach filmu som sa doslova nudila. Už mi to pripomínalo viac Mad Maxa...Musím však pochváliť Monicu Belluci, hrala tam síce pár minút, ale zahrala to úplne svelo. ()

Berry 

všechny recenze uživatele

To, že vznikne pokračování Matrixu, bylo v podstatě jasné už od začátku. Škoda je, že už to pokračování není tak revoluční jako jednička. Bojové scény jsou sice pořád dobré, ale dialogy jsou tu prostě až moc často a jsou tak dlouhé, že to někdy kazí dojem z filmu. V jedničce by ještě člověk uvěřil, že by to opravdu mohla být realita (i když Matrix není realita), ale Reloaded často míchá tuto realitu s kouzly. Velkým plusem je ale honička na dálnici, kterou bych samotnou hodnotila alespoň na 90%. Zrátka, ať už byla dvojka jakákoli, na Revoluci půjdu určitě. ()

joker2 

všechny recenze uživatele

Pro milovníky sci-fi a akce vhodná zábava, pro milovníky prvního dílu téměř povinnost. Postavení části dálnice kvůli filmu vejde do dějin. Škoda jen, že Wachovští neudrželi na uzdě svoji fetišistickou zálibu v kožených oblečcích. V určitých okamžicích nudné dialogy, přesto se jedná o vizuální orgie... Hvězdičku dolů za Mossovou a její trapnou (a)sexuální scénu. Oblíbené scény: Honička na dálnici, Souboj s dvojčaty na schodech, Neův sen o smrti Trinity. ()

Milwa 

všechny recenze uživatele

Vetší zklamání jsem dlouho nezažila...po prvním nabušeném díle, tento trapný mix hvězdných válek ,star treku a matrixu. Po první půl hodině jsem měla chuť to vypnout, ale vydržela jsem a musím říct, že kromě 5 minut s architektem mi to přišlo místy hodně trapné. škoda, na revolutions se mi ani nechce koukat ()

hakon 

všechny recenze uživatele

Prvni matrix me okouzlil a ukazal, jak to muze byt. Fakt super. Druhy dil imho v poselstvi dost pokulhava, ale presto je to pekna akcni podivana. Navic: cerne bryle, agent smith(vybornej hogo) a reeves. ()

Gerrard8 

všechny recenze uživatele

O dosť horšie ako jednotka, ale už len tá naháňačka na dialnici by si zaslúžila sama o sebe 4 **** . Ale podľa tu hodnotení som čakal horšie. Pobavil som sa. ()

IBBY 

všechny recenze uživatele

...oba Matrixy to mají za plný počet a to nemám !!! ráda sci-fi...ale mám ráda inteligentní filmy a to tenhle je... ()

smitka8 

všechny recenze uživatele

Výborné pokračování, které mám nejradši z celé trilogie. Zjišťujeme jak je celý systém chytře propracovaný. Filozofické otázky se střídají s dechberoucí akcí. Skvělý boj Nea s agenty, úžasně dlouhá honička po dálnici, parádní dvojčata a Neo jako superman nebyl taky vůbec špatný. ... 10/10 ()

El-Barto 

všechny recenze uživatele

Dvojka nemohla ani nic převratného jako jednička přinést a ani jsem něco, co by pokračovalo ve strhující jízdě jedničky nečekal. Akce střídá akci, ale já z toho bohužel necítím žádnou gradaci a ke konci se mi zdá, že už dojíždí jenom na setrvačnost. Vizuál a zvuková stránka se mi zase moc líbily a souhlasím i s několika filozofickými bláboly. Ale jak jsem v jedničce proniknul do Matrixu, tak tady se mi v tom světě tolik nelíbilo. Zatím nemám potřebu vidět Revolutions, ale určitě to napravím. ()

CiPR 

všechny recenze uživatele

Další pokračování úspěšného filmu, Matrix. Reeves zde opět exceluje a ty bojové scény mě opravdu unáší po proudu kvalitní podívané. Nejdříve jsem si myslel, že druhý díl přinese i menší hodnocení, jak jsme u podobných žánrů zvyklí, ale tady tomu tak neni. Matrix Reloaded úspěšně pokračuje a mě zase přinesla 138 min. "zábavy" a jsem za to opravdu rád. Když o tom tak mluvíme, asi si vemu DvD a jdu se opět ponořit do kvalitní podívané, které tento film přináší. 90%. ()

KosiR_ksr 

všechny recenze uživatele

Vizuální pastva, která velkolepostí svých efektů a svižností děje překonává kultovní jedničku. Jenomže to, co pro mne dělá z jedničky nezapomenutelný film, je mimo jiné sám svět Metrixu a propracovanost této myšlenky - nebylo co vytknout. Následující (místy trochu děravé) rozpracování myšlenky Metrixu pro mne bylo zklamáním. Každopádně se stále jedná o vysoce nadprůměrný film a z počátečního zklamání, které jsem pocítil při odchodu z kina po prvním shlédnutí dvojky, jsem poměrně vystřízlivěl. Dnes mi ve spojení s filmem Matrix Reloaded vyvstanou na mysli hlavě skvělé bojové scénky (jako je velkolepý souboj s hordou agentů nebo elegantní souboj se strážcem vědmy, který spíš připomíná tanec). 80% ()

Saur.us 

všechny recenze uživatele

Epické, ukecané, patosovité a s prvním Matrixem naprosto nesrovnatelné. To co dělalo první Matrix matrixem, sestřička a bratříček W dokázali celkem dobře zabít obrovským blockbustrovým nasazením, epičností a planými, pseudointelektuálními proslovy. Nejlépe bude hodnotit až se závěrem celé trilogie. Za tento díl ale slabá 4. ()

Bozvav 

všechny recenze uživatele

Zatímco jednička je jako zázrak, tak dvojka je spíše takový lepší kouzelnický trik. Vzhledem k úrovni jedničky velké zklamání, jinak lehce nad průměr. tři*. ()

TheSpearCZ 

všechny recenze uživatele

Pokračování Matrixu jede v jiném směru než populární jednička, příběhově je to, řekl bych až o ničem (příběh o Zionu opravdu nic moc) od čeho se odvíjí i nezáživné dialogy, ale přesto se jedná o kvalitní pokračování, převážně díky opět nabouchaným akčním scénám, vizuálu a nově také pěkné Monice Bellucci. Jen bych nedělal z Nea Supermana. Čisté 4* ()

Aurus 

všechny recenze uživatele

Velmi zábavný díl a i za mě dokonce lepší než jednička. Příběh je velmi dobrý, postavy jsou sympatické a hudba je skvělá. Kamera filmu je ůžasná a lokace jsou zájímavé a skvělé. Akce je v tomto díle neuvěřitelně skvělá. Za mě 7,5/10. ()

Tequila 

všechny recenze uživatele

Jako nekritický uctívač originálu musím s politováním konstatovat, že dvojka je pro mě zklamáním gigantických rozměrů. Především trpí syndromem nových Starwars - snahou do detailu a didakticky dovysvětlit a ukázat vše, co bylo v jedničce zahaleno tajemstvím. To možná poskytuje fandům dostatek příležitostí k analýze, ale zcela ničí a boří původní mystérium a symboliku, kterou si mohl každý sám nalézat. Já nepotřebuji vědět, jak přesně a do detailu fungují které typy programů a už vůbec nechci vidět Sion a nějaké politické intrikaření radních (připomínající Jedi council). Já chci, aby film pokládal zajímavé otázky a postavy aby se někam vyvíjely. Toho se dočkáme až na konci. Do té doby ale musíme protrpět "děj" připomínající počítačovou adventuru (najdi postavu A, ta tě pošle k B, ta tě pošle k C..) a plný proti jedničce neskutečně didaktických a těžkopádných úvah, které nahlas nemusely být vůbec vyslovovány (vrchol - debata Nea s radním ve strojovně). Celek postrádá spád a vypravěčskou obratností je na míle vzdálen dokonalé kompozici originálu, vzhledem k řídkosti děje by mohla být stopáž poloviční a nemohu se zbavit dojmu zbytečnosti DVOU sequelů (mimo důvodu komerčního, ovšem). A akce? Jistě, skvělá, profesionální práce, ale adrenalin ve mě (způsobem srovnatelným s jedničkou) rozmumpovala jen automobilová honička, zbytek akce je sice esteticky dokonalý, ale jaksi syntetický, umělý, bez dramatického náboje a bez jasného účelu. Ve scéně s agenty Smithy jsem byl znechucen místy strašlivě evidentní "počítačovostí" Nea. Méně je někdy více, ocenil bych raději něco méně "revolučního", co by nepřipomínalo videohru. Tím originál netrpěl. A v bojových scénách mě často šokovala špatná, tupá, nevhodně zvolená hudba. Opravdu cool, nejen vizuálně, ale především emocionálně silné scény, lze počítat na prstech jedné ruky. Jistěže hardcore znalci se budou ohánět tím, jak má každá i zdánlivě zbytečná replika hluboký význam. Ale hodnotíme film, ne seminární práci. Nezáleží jen na obsahu, ale také na jeho podání a to má ke genialitě a lehkosti daleko a ani Revolutions na tom nic nezmění. ()

Související novinky

Kteří herci ve filmech nejčastěji bourají?

Kteří herci ve filmech nejčastěji bourají?

22.03.2021

Server Car Scrap Comparison teď zveřejnil studii, ve které se zabýval počtem dopravních nehod ve filmech u jednotlivých herců. Asi nikoho pak nepřekvapí, že za nejnebezpečnějšího filmového řidiče byl… (více)

Šílený Zorro

Šílený Zorro

30.04.2011

Někdo ve studiu 20th Century Fox si myslí, že je načase, aby se vrátil maskovaný mstitel Zorro. Rozhodně ale nečekejte návrat Antonia Banderase – konec konců, po skvělé jedničce přišla Legenda o… (více)

Reklama

Reklama