Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Druhé pokračování trilogie Matrix nás opět zavede do temného světa budoucnosti ovládaného stroji. Lidstvo stále trpí v otroctví virtuální reality, z kterého ho může osvobodit jen Vyvolený. Nea s Morpheem a Trinity čeká boj s armádou strojů a jejich arzenálem počítačově nelidských schopností a zbraní. Pokud ale chtějí zastavit zotročování lidstva, není jiná možnost než boj na život a na smrt. Nezbývá jim nic jiného než proniknout hluboko do struktur Matrixu a během 72 hodin objevit a zlikvidovat centrum Zion i s jeho pomocnými jednotkami. Neo ve svých temných nočních můrách vidí, že Trinitiným osudem je smrt. Dokáže se znovu vzepřít osudu a svou mocí zastavit nekonečné útoky strojů? (TV Nova)

(více)

Recenze (1 015)

Morien 

všechny recenze uživatele

Má to sice různé übercool vychytávky jako dvojčata usměvavá, dvojčata klidná, dvojčata akční, dvojčata rozzlobená (a bohužel i dvojčata vypařená), ale taky to má silné světově-spasitelské tendence, což už není úplně můj šálek kávy. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Wachowští prohlubují svůj svět a servírují ještě epičtější akční scény než minule, to celé v luxusním audiovizuálním hávu. Ale zatímco jednička byla perfektní a nevystřihl bych z ní snad jediný záběr, tady bych si zastříhal s chutí (Link doma, bitka se Seraphem). A taky dopekl některé efekty (hlavně bitka se stovkou Smithů) a charaktery vedlejší postav (Niobe - milostný trojúhelník mezi ní, Morpheem a šéfem obrany Zionu na mě působil legračně). A tolik nemudroval o vlastně jich učiněných volbách, účelech a důvodech všech a všeho. A zkusil trochu lépe zamaskovat, že příběh je do značné míry tour de matrix po starých (Vědma, Smith) a nových (Merovingian, Architekt) známých prokládaná akcí. ()

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

Matrix Reloaded je o něco slabší než film původní. Moment překvapení už je prostě nenávratně pryč, příběh docela stejný a rozdíl mezi realitou/nerealitou už není prakticky žádný.Především zapomeňte na všechny ty recenze a názory, které jste slyšeli před vlastní projekcí, film prostě překoná vaše očekávání. Akce zůstala v přijatelných mezích - omračující bojové scény, Neo má uvnitř Matrixu ještě lepší schopnosti. Každý herecký výkon je o poznání kvalitnější, logika příběhu více pochopitelná. Každopádně budete chtít film vidět ještě jednou, protože jde o neskutečnou jízdu horskou dráhou. Neodhalím žádné detaily příběhu, protože - řekněme si to na rovinu - zápletka byla vyzrazena už v prvním díle a Reloaded je přirozené pokračování děje (mne jen zajímalo, kde si obyvatelé podzemí shánějí jídlo a vodu). Jedná se o vizuální svátek, kde neplatí fyzikální zákony. S Matrixem bratři Wachowští nasadili laťku pekelně vysoko a překonat ji se jim nepodařilo. ()

TeeAge 

všechny recenze uživatele

|| Scenár: Andy Wachowski, Larry Wachowski / Gloria Foster | Hudba: Don Davis | Produkcia: Joel Silver | Distribúcia: Warner Bros. | Štúdio: Village Roadshow Pictures, Silver Pictures | Rozpočet: 150 miliónov $ | Tržby: 742,128,461 $ || Audiovizuálný úlet na n-tú. Dialógové pasáže sú tiež úchvatné, ale žial strácajú duchaplnosť, ktorá tak nenormálne silne sršela z jedničky - a kôli čomu sa vlastne stala kultom. Ale aj tak, legenda prežíva v Reloaded ďalej. || Videno v Capitol Košice, 22.5.2003 || ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Po prvom zhliadnutí som mal z tejto psychárčiny dosť rozporuplné dojmy a bral som to len ako núdzové zaplátanie diery medzi jednotkou a trojkou. Pôvodne som teda hodnotil 60%. Druhá projekcia však napravila mnohé nepochopené a odkryla skryté detaily, ktoré potrebujú väčšiu dávku diváckej pozornosti. Aj tým táto trilógia dokazuje, že je neskutočne prepojená a že Wachovskí to vôbec nerobili prvoplánovo, ako sa spočiatku zdalo. Trikovo úchvatnejšie, štedrejší rozpočet dal vizionárskym súrodencom voľnú ruku a oni to zdá sa využili do posledného dolára. Niektoré dialógy stále vysoko nad mierou pochopiteľnosti, ale ak sa nestratíte v hlavnej myšlienke (ako ja pri prvej projekcii), tak sa máte na čo tešiť. 85%. ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Prvý Matrix je kultové dielo, vo svojej kategórii prakticky v každom ohľade dotiahnuté k dokonalosti, navyše dostatočne vysvetlené a uzavreté, preto som pokračovania už vôbec nepotreboval, nemali šancu udržať nastavenú úroveň. Ale zase podobných filmov moc nie je a to univerzum je dostatočne zaujímavé, aby sa s ním ešte dalo pracovať a tak teda sa stále dá ponúknuť slušná žánrová zábava. Hlavným problémom Reloaded je, že ten príbeh tu vlastne ani nemá čím zaujať. Venuje sa tým častiam Matrixu, ktoré ma vlastne ani nezaujímajú, ako postava kľučiara, programy žijúce si vlastným životom a podobne a línia s agentom Smithom bola v prvom diely úplne uzavretá, tak neviem, načo ju zase oživovali, aj tak to nič zaujímavé neprinesie. Ale aspoň je tu podzemné mestečko Zion a chystaná invázia množstva strojov s cieľom definitívne zastaviť ľudský odpor a hlavne postavy, ktoré som si už obľúbil a tak som si užíval scény s nimi a ich vzájomnú interakciu. A nájde sa aspoň aj ten jeden zvrat, záver sa mi páčil a postavu vyvoleného to hneď ukáže v trochu inom svetle. Spokojný som aj s obsadením, hlavné trio Keanu Reeves, Carrie-Anne Moss a Laurence Fishburne je tu skvelé, charizmy majú na rozdávanie, na zápornej strane poteší Daniel Bernhardt a štýlové dvojičky a ako fanúšika hong kongského akčného filmu aj Collin Chou v menšej úlohe ochrancu vedmy. Ale ten zvyšok už nie je moc výrazný a ako som spomínal, Hugo Weaving ma už tentoraz nezaujímal. Ale aj tak si myslím, že tento film vznikol hlavne kvôli akcii a možnostiam, ktoré toto univerzum ponúka a tu si nemôžem moc sťažovať. Zatiaľ, čo v prvom filme mi ešte prišlo, že herci trénovali bojové umenia len niekoľko týždňov, tu sú už na tom podstatne lepšie. Len škoda, že sa to tvorcovia snažia niekedy moc preháňať. Preto ma napríklad taký súboj s množstvom agentov Smithov bavil len spočiatku, potom to už bolo moc prehnané, zbytočné a strašne digitálne. A tiež Neo nemusel tak moc lietať v štýle supermana. Ale tie malé súboje si užívam. Hlavne úvodný súboj s trojicou agentov alebo stret s Collinom Chou sú skvelé, tie sa mi veľmi páčili. No výborne sú na tom aj všetky tie prestrelky, naháňačky a explózie a diaľničná naháňačka je rozhodne akčný vrchol série s množstvom nezabudnuteľných momentov. Technicky môžem vytknúť iba to občasné nahradzovanie hercov digitálnym dvojníkom, vidno to až moc a pár efektov, ktoré už trochu zostarli, ale celkovo je to perfektne zvládnuté a na tom vizuáli a atmosfére si teda dali záležať. Takže síce sa považujem len za fanúšika pôvodného filmu, nie celej série, ale nevadí mi, že vznikla, aj tieto pokračovania sú žánrový nadpriemer a kvôli akcii sa na Reloaded oplatí pozrieť aj viackrát. 76% ()

mysicka 

všechny recenze uživatele

Vsichni byli hezky obleceni, hrala jim k tomu hezka muzika, Neo hezky lital (kam se hrabe Superman), honicka na dalnici byla taky moc hezka a ze vseho nejhezci byl Morfeuv kabat... Ovsem kdykoliv se v tom filmu zacalo mluvit, tak to byl prusvih... ()

molotov 

všechny recenze uživatele

Jako akční nářez určitě obstojné, jako film s nějakým duchovní obsahem už méně. Nemít film v názvu slovo matrix, tak by se na něj určitě vzpomínalo jako nadprůměrný akční film, takhle je to ne zrovna geniální závěr trilogie, která začala opravdu skvěle. ()

Eliott 

všechny recenze uživatele

Skvělé nestárnoucí pokračování veleúspěšné jedničky. Sice je tento film z hlediska nových informací podstatně chudší, ale jedna propracovaná akční scéna střídá druhou. Z první poloviny filmu jsem byl zcela nadšený, to však bohužel poněkud zastínilo nevydařené finále. Fanoušek jako já zůstává i nadále nadšený, ale z hlediska opakovaného sledování se mi změnilo pořadí oblíbenosti a tak dvojka po letech klesá na druhé místo. Stalé zde však zůstávají jedinečné scény jako bitka se agenty a nebo ochrankou Španěla. 86% ()

Ainy 

všechny recenze uživatele

Na rozdíl od jiných pokračování různých filmů, které nestojí za nic nebo jsou prostě horší, tak pokračování filmu Matrix nezklamalo!!! Zase - perfektní grafika, efekty, hudba, celkově děj a herecké obsazení si kdysi zajistilo mé místo v kině :-) ()

Le_Chuck 

všechny recenze uživatele

Celé to nafukovanie Matrixovskej bubliny vnímam skôr pozitívne a považeujem jednotku za samostatný film, ktorý by sa bez pokračovaní bez problémov zaobišiel a svet by sa nezrútil. Nuž ale dolary treba ťahať a tak sa nedivím, že práve v tomto sci-fi zhliadli hlavouni v amerike zlaté prasiatko. Reloaded a Revolution vnímam ko jeden celok a ako jeden film si ho aj dovolím ohodnotiť. Vizuálne nabušená akčná zábava, viac popkornová asi ako tvorcovia chceli (aby my sme to vnímali), ktorej pseudo myšlienky mi statočne unikali. V porovnalí s revolučou jednoutkou o je slabšie, predsa len už nieje moc čím prekvapiť. Ale čo je najdôležitejšie, slovíčko zábava tu nechýbalo. ()

kitano 

všechny recenze uživatele

Svet Matrixu je obrovsky. A zdaleka nevycerpany. A pre to za kazdy navrat, za kazde nove detaily som vdacny. Debata o tom, ci pokracovanie vzniknut malo, alebo nie, je pre mna pre to nepodstatna. Prekliatim obidvoch pokracovani je fakt, ze sa jedna o dvojdielny film. Cert vie preco sa tak stalo, uz sa to nezmeni. Ked som Reloaded zhliadol prvy krat (a druhy, treti, stvrty..) Bol som nadseny. Bolo to vsak hlavne a len koli skvelej akcii. Pokracovania som sa samozrejme nemohol dockat, a ked som sa dockal bol som prehrozne sklamany. Pretoze som nedostal dalsie suboje Nea a Smitha, nedostal som dalsiu nahanacku, bol to proste tak odlisny film, ze som to nevstrebal. Po rokoch, som si celu trilogiu pozrel znovu a pocity su vyrazne odlisne. V prvom rade, Reloaded a Revolutions pre mna uz navzdy zostanu jednym filmom. Jeden bez druheho nefunguju, jeden bez druheho nedavaju zmysel. Reloaded je zbesile hladanie odpovedi, hladanie cesty, plne adrenalinu a nebezpecenstva a Revolutions je najdenie odpovedi, poslania a dramatickou cestou ku konci. Prvy Matrix nam tento svet len predstavil, nezachadzal do prilisnych podrobnosti a bol viac menej pristupnou zabavou pre siroke publikum. Reloaded a Revolutions nam rozprava pribeh plny detailov, suvislosti a diani priamo vychadzajucich zo sveta Matrixu a pre to sa pre mnohych stali pokracovania len prehliadkou akcnych paradiciek - pribeh a postavy okolo vsak nestravitelnou omackou. Ak vsak budete chciet, najdete v oboch filmoch omnoho viac, ako by sa mohlo niekomu na prvy pohlad zdat. Najdete fantasticky obrovsky svet plny neuveritelnych detailov, napadov, spojitosti a to vlozene v nezabudnutelnom, pohlcujucom, dramatickom pribehu plnom emocii. To vsetko tu je. A nieje to viditelne len pre Matrixovskych fanatikov (nic take ani ja niesom). Proste si to musite vybrat ;) (10/10) ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Pokud je člověk ochoten překousnout tuny logických i nelogických pseudo keců, čeká ho poměrně solidní film, který divákovi nabídne hodně především co se vizuální stránky týče. Vynikající akce, kde na můj vkus sice není prakticky žádná krev, avšak tento fakt jsem vzhledem k vyjmečnému "stylu" filmu v pohodě akceptovat. Fantasticky natočené jsou scény střelby ze zbraní (něco podobného dokáže snad jen Bay a Mann), no a v neposlední řadě nutno pochválit fantastický zvukový/hudební mix. Scénář je relativně solidní a herecké výkony na akční scifi vcelku ucházející. Občas mi vadilo přehnané množství vizuálních efektů (souboj se Smithem, závěr), ale to se dá překousnout. Stylová a inovativní zábava. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Často se říká, že sequely úspěšných filmů nedosahují kvalit prvního dílu. U Matrixu Reloaded si ale troufám tvrdit opak. Naopak si myslím, že museli režiséři prokázat ještě větší talent, aby to do sebe zapadalo, když točili dvojku a trojku dohromady. Mě se Reloaded hodně líbilo. Perfektní byl, jako vždy, Keanu Reeves, který celý film táhnul. Navíc se objevilo mnohem více akčních pasáží, které bylo radost sledovat. Pokud někoho zasáhl příběh, nevidím důvod, proč by se do něj nechtěl zamotat ještě více ve druhém dílu...90% ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Druhý díl Matrixu si pamatuju jako něco, co mě zklamalo, protože součástí propagace bylo mmj. i výrazné zacílení na Monicu Bellucci, která skutečně nemůže být hlavním důvodem, proč Matrix Reloaded vidět. Nicméně zpětně to zas takový propad od jedničky není. Jen ten party time na úvodu pořád působí hrozně anorganicky. Zvlášť, vzhledem k tomu, jak je vztah Nea a Trinity napsaný jako byl z pohádky. ()

sud 

všechny recenze uživatele

No jo, "Matrix" vydělal celkem slušný prachy tak proč nenatočit pokračování, že? Klasický případ toho, že více znamená méně. Více počítačového světa a méně příběhu. Ale aspoň se u toho ten popcorn nechá sníst narozdíl od trojky, která je už totálně mimo mísu. ()

Tyler 

všechny recenze uživatele

Takže asi takhle - bři.Wachovští neměli vůbec točit žádné pokračování, to je můj názor. "Matrix" byl naprosto precizní dílo, vlastně bez jakékoliv chyby...A musel by se stát zázrak, aby se mu další dva díly alespoň vyrovnaly. Takže sám za sebe v podstatě "Reloaded" i "Revolutions" do jisté míry ignoruji a tvářím se, jakoby nikdy nevznikly. Na druhou stranu jsou tu a pokud se na ně podívám v rámci celé série (jinak to ani nejde), není to až tak strašné. Poznámky většiny uživatelů o pseudodialozích mi připadají přinejmenším zcestné, smysl v nich je. "Reloaded" trpí "syndromem prostředního filmu" - jednička mě strašlivě nabudila a nemohl jsem se dočkat, jak to všechno dopadne, tudíž už se těšil na "Revolutions". Ale teď k samotnému filmu - vizuální stránka je opět dokonalá (až na tvář Nea v souboji s agenty Smithy), hudební doprovod skvělý a ani scénář výrazněji nepokulhává. Navíc si myslím,že mnoha lidmi tolik odsuzovaná část v Sionu byla výborná - Morpheův projev a následná dance party s prostřihy na milující se Trinity s Neem byla jednou z nejhypnotičtějších scén uplynulého roku. A to mi nikdo nevymluví...Po konci filmu se sice neopakoval ten silný pocit, jaký jsem měl po odchodu z "jedničky", ale spokojen jsem byl nadmíru. ()

Falko 

všechny recenze uživatele

Pokial mi jednotka zostane v pamäti, ako dokonaly akcny sci-fi thriller, tak dvojka hlavne vdaka hladaniu klucnika pomocou krasnej Monicy Belluci, dalej nasledujuca bitka so skusenym Keanu Reevesom a jednou z najlepsich automobilovych nahanaciek na dialnici s blondatymi dvojickami, ktori sa mi zdali byt neznicitelni. Toto su hlavne dovody, preco davam dvojke tiez 100%. _______ Keanu Reeves - (Neo) +++ Laurence Fishburne - (Morpheus) +++ Carrie-Anne Moss - (Trinity) +++ Hugo Weaving - (Agent Smith) +++ Gloria Foster - (Vědma) +++ Monica Bellucci - (Persephone) +++ Jada Pinkett Smith - (Niobe) +++ Produkcia: Joel Silver, Andy & Lana Wachowski +++ ()

Související novinky

Kteří herci ve filmech nejčastěji bourají?

Kteří herci ve filmech nejčastěji bourají?

22.03.2021

Server Car Scrap Comparison teď zveřejnil studii, ve které se zabýval počtem dopravních nehod ve filmech u jednotlivých herců. Asi nikoho pak nepřekvapí, že za nejnebezpečnějšího filmového řidiče byl… (více)

Šílený Zorro

Šílený Zorro

30.04.2011

Někdo ve studiu 20th Century Fox si myslí, že je načase, aby se vrátil maskovaný mstitel Zorro. Rozhodně ale nečekejte návrat Antonia Banderase – konec konců, po skvělé jedničce přišla Legenda o… (více)

Reklama

Reklama