Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Druhé pokračování trilogie Matrix nás opět zavede do temného světa budoucnosti ovládaného stroji. Lidstvo stále trpí v otroctví virtuální reality, z kterého ho může osvobodit jen Vyvolený. Nea s Morpheem a Trinity čeká boj s armádou strojů a jejich arzenálem počítačově nelidských schopností a zbraní. Pokud ale chtějí zastavit zotročování lidstva, není jiná možnost než boj na život a na smrt. Nezbývá jim nic jiného než proniknout hluboko do struktur Matrixu a během 72 hodin objevit a zlikvidovat centrum Zion i s jeho pomocnými jednotkami. Neo ve svých temných nočních můrách vidí, že Trinitiným osudem je smrt. Dokáže se znovu vzepřít osudu a svou mocí zastavit nekonečné útoky strojů? (TV Nova)

(více)

Recenze (1 019)

Black3R 

všechny recenze uživatele

Ešte akčnejšie, ešte napínavejšie, ešte deteilnješie, ešte Smith-ovejšie :-D Musím pochvlátiť hudbu, efekty a kameru, je to radosť pozerať :) Ešte dobre že som bol na tom v kine. Parádny "Update" matrixu 1 ..... 110% :-P ()

Uninstall 

všechny recenze uživatele

Bohužel se bratrům Wachowským nepodařilo udržet kvalitu prvního dílu. Ono se to sice lehko říká, ale stejně si myslím, že tomuto filmu dost chybělo. ()

Jaromír 

všechny recenze uživatele

Zdatné pokračování jedničky. Bitvu na schodech jsem si pouštěl znovu a znovu a ..., je prostě úžasná. Mnoho akčních scén je až přespříliš dlouhých :(. Například boj na dálnici šel jistě zkrátit na polovinu a bylo by to lepší, takhle je to jen pouhé předvádění. ()

yaqwsx 

všechny recenze uživatele

Už to není ono... Technicky sice stále famózní, snad či i lepší než předchozí díl, ale příběh je slátanina, která na mě nejednou zapůsobila dojmem telenovely. Příběh se snaží být moc "cool", čímž se z něj vytrácí logika a pointa. Je plný prázdných slov. Prostě zklamání ()

kubas369 

všechny recenze uživatele

Kouzlo jedničky je pryč, pořád je to nadprůměrnej sci-fi nářez to jo. Ale už to nemá ten punc dokonalosti a nesmrtelnosti jakého jsem byl světkem v předchozím filmu. Další serie, která jde díky komerci do kopru. ()

Dinsberg 

všechny recenze uživatele

Musím říct, že i já po letech od premiéry musím přehodnotit tento film. První Matrix jednoznačně oddělil reálný svět od světa virtuálního. Reloaded však naznačuje, že ta hranice není tak ostrá jak se na první pohled zdá. Kdo totiž rozhoduje o tom co je a není reálné. Jen já sám. Dokonce i realita je tedy relativní. Proto se ve filmu mnohokrát omílá slovo VOLBA. Jako realitu vnímáme to, co se jako realitu vnímat rozhodneme. Záleží na nás v co se rozhodneme věřit. A současný společenský, náboženský či politický svět tento názor jen podporuje. Vizuální stránka pak pomáhá vytvořit atraktivní obal ()

princesofpersia 

všechny recenze uživatele

Kdyby nebylo té roztahané první poloviny filmu a pocitu, že už to není ten pravý Matrix, asi bych měla opravdu velké nukání dát 5* Honička na dálnici mě naprosto dostala, stejně tak jako boje mezi Smithem a Neem (lepší choreografie se vážně vidí málokde), ale mně prostě ten filozofický smysl uniká už od prvního dílu a ať dělám co dělám, pořád né a né to pochopit. ()

donnovann 

všechny recenze uživatele

O poznání slabší než předchozí díl. Dokoukával jsem to asi na třikrát, pro mě je Matrix Reloaded docela nezáživný, kouknu ještě na poslední díl pak možná zvednu hodnocení. ()

Ludo444 

všechny recenze uživatele

Svet Matrixu sa otvára v oveľa širšej podobe než v akej sme ho mohli vidieť predtým. Vo svojej dobe bezkonkurenčné technické spracovanie nás dovedie až pred dvere za ktorými sa skrýva nepríjemná pravda. Keď som to videl po prvýkrát, otázka "Ako hlboko vedie králičia nora?" dostala až epický rozmer. ()

konysua 

všechny recenze uživatele

Matrix pomaličku ztrácí dech a to co mě lákalo na první dílu už není kde hledat. Bosové scény jsou stále super, ale ani zdaleka se nemohou rovnat těm v prvním dílu, kdy jsem si pamatoval každý pohyb. Škoda, že zrovna tato série jde klesající tendencí. 7/10 ()

Larry12 

všechny recenze uživatele

První polovina filmu o ničem, pak se to začne rozjíždět. Nebýt toho nudnýho začátku, asi dám plnej počet. ()

GordonCZ 

všechny recenze uživatele

Nepříliš přesvědčivé pokračování něčeho, co pokračování vůbec nepotřebuje. Přestože je příběh úspěšně završen už v "jedničce", snaží se Reloaded parazitovat na jejím úspěchu dalším pitváním něčeho, co už bylo řečeno a není nutné to opakovat. Bohužel čím více se o to "dvojka" snaží, tím více se jí to nedaří a tím více se musí spoléhat na vizuální podání na úkor příběhu, který se vlastně vytratil prakticky hned v úvodu filmu. Zkrátka to není nic jiného, než průměrné akční sci-fi, které nezaujme ničím jiným než efekty, tedy tím, co má pro mě v každém filmu druhotný význam. ()

Stejšn 

všechny recenze uživatele

Inteligentní sci-fi, stojící na šokujících odhaleních podstaty světa, se v tomto díle přeměnilo do obyčejné směsi přehnaných akčních scén, výbuchů, superhrdinů, pseudotechnických blábolů a mezi tím nesnesitelných keců a náboženství. ()

anyonecek 

všechny recenze uživatele

2. díl už nebyl tak vydařený, pořád je to velkofilm, ale už tomu něco málo chybělo v příběhu. Snaha byla dohnat to v efektech, ale očividně to nestačilo, protože příběh už se začal pomalu hroutit a šel doháje. Po tomhle kousku už jsem docela očekával pěknou kravinu ten 3. díl a nebyl jsem od tohoto očekávání daleko. 70% ()

pekas 

všechny recenze uživatele

Navázat na takový fenomén je hodně těžké a bratrům se to bohužel moc nepodařilo. Film vykrádá sám sebe, akční scény jsou dlouhé a jinak vcelku prázdnota. Lituji. 65%. ()

kubilov 

všechny recenze uživatele

Matrix Reloaded je vlastně v mnohém naprosto famózní druhý díl trilogie. Bere si to dobré z prvního dílu, využívá toho, že nemusí časoprostor zdlouhavě představovat, tudíž je prostor pro ještě větší vizuální futuro-industriální manýrismus. Navíc má tu výhodu, že nemusí vystavěný sci-fi příběh nijak epicky uzavřít, ale může si dovolit v podstatě exhibovat, děj dále rozšiřovat do dalších linií a neřešit jejich spojování. V tom tkví velké kouzlo druhých dílů trilogií a Matrix Reloaded to naplňuje dokonale, podobně jako Dvě věže nebo Impérium vrací úder. I proto pro mě první dva díly Matrixu tvoří dokonalou dvojici, zatímco třetí mírně, ale logicky pokulhává. Triky jsou i po takřka dvou dekádách (2021) dechberoucí. Scéna na dálnici je kultovní, dvojčata správně nechutná, soundtrack fakt pecka a Monica Bellucci ve své miniroli září jako kometa. ()

Kortexo 

všechny recenze uživatele

O třídu lepší než první film...Jedna z nejlepších point v historii sci-fi (vysvětlení matrixu architektem)... Prvním filmem si jen osahali téma, ale tady je to promyšlená jízda bez chyb... ()

Související novinky

Kteří herci ve filmech nejčastěji bourají?

Kteří herci ve filmech nejčastěji bourají?

22.03.2021

Server Car Scrap Comparison teď zveřejnil studii, ve které se zabýval počtem dopravních nehod ve filmech u jednotlivých herců. Asi nikoho pak nepřekvapí, že za nejnebezpečnějšího filmového řidiče byl… (více)

Šílený Zorro

Šílený Zorro

30.04.2011

Někdo ve studiu 20th Century Fox si myslí, že je načase, aby se vrátil maskovaný mstitel Zorro. Rozhodně ale nečekejte návrat Antonia Banderase – konec konců, po skvělé jedničce přišla Legenda o… (více)

Reklama

Reklama