Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Druhé pokračování trilogie Matrix nás opět zavede do temného světa budoucnosti ovládaného stroji. Lidstvo stále trpí v otroctví virtuální reality, z kterého ho může osvobodit jen Vyvolený. Nea s Morpheem a Trinity čeká boj s armádou strojů a jejich arzenálem počítačově nelidských schopností a zbraní. Pokud ale chtějí zastavit zotročování lidstva, není jiná možnost než boj na život a na smrt. Nezbývá jim nic jiného než proniknout hluboko do struktur Matrixu a během 72 hodin objevit a zlikvidovat centrum Zion i s jeho pomocnými jednotkami. Neo ve svých temných nočních můrách vidí, že Trinitiným osudem je smrt. Dokáže se znovu vzepřít osudu a svou mocí zastavit nekonečné útoky strojů? (TV Nova)

(více)

Recenze (1 015)

castor 

všechny recenze uživatele

První Matrix byl zjevením. Oslavou filmové akce. Snem, ve který všichni fanoušci žánru snad ani věřili. Vizuální poklad. Totální transfúze. Kopírovali ho jiní, kopírovali ho právě v obou pokračováních i sami bratři (dnes sestry) Wachowski. K vypiplané akci ovšem přidaly možná dospělejší a mnohovrstevnatější příběh, ale i nezáživné filosofické plácání. A že ho bylo. Tohle omámení diváka unylým chytračením prostě nefunguje. Akce až na výjimky jednoduše postrádala duši. Třeba takový souboj Nea s desítkami agentů Smithů je místy fascinující, ale nemá v rámci děje prakticky žádný smysl. Postavy předvádějí nedůvěryhodné emoce. Nemá to onu vnitřní sílu. Stěžejní postavy se na šachovnici mdle posouvají dopředu, Neo jde tam, ten ho pošle jinam, další mu zase řekne, že musí najít někoho jiného a když je někdo v úzkých, Neo využije své supermanovské létání. První třetina, kdy hodně představujeme Sión, je plná postav, které jsou nezajímavé, ději nijak nepomáhají a navíc melou (jak jinak) docela nezajímavé věci. Stříhal bych, stříhal. I výběr hudby je výrazně slabší než v jedničce. Akce obecně samozřejmě potěší. Bezmála dvacetiminutová automobilová honička nabízí dokonalou souhru choreografů a kaskadérů, radost pohledět. Hugo Weaving je znovu skvostný, naopak ústřední klaďácké trio s Keanu Reevesem v čele nijak neoslní. Víc otázek, než odpovědí. ()

ClintEastwood 

všechny recenze uživatele

Oproti původní klasice má Reloaded ještě velkolepější akci (skvělé souboje, výbuchy, Trinity na mašině, Morpheus na náklaďáku atd.), už tak dokonalý vizuál byl ještě vylepšen a ústřední herecké trio také zůstalo pohromadě. Příběh je velmi zajímavý, rozvinutý - přijde mi, že sestry Wachowské to nejlepší z prvního dílu naroubovaly na toto třpytivé, výbušné pokračování. Jako minus trochu vnímám, že o postavy už se tady tolik nebojíte, když už se někomu něco stane, Neo ho svou zázračnou silou uzdraví a nezničitelný agent Smith (i všechny jeho kopie) také vstane po každé větší nakládačce. Ale to je zanedbatelná výtka, když vezmu v potaz hloubku tohoto příběhu. Celkově se mi film moc líbí, příjemně utíkal a dobře jsem si u něj odpočinul a zároveň popřemýšlel a i když zde několik scén vypadá hodně na efekt (je to ovšem pastva pro oči), musím hodnotit slušně. Jednička je sice o stupínek výš, ale i Reloaded je velká jízda, o tom žádná. ()

Trellíno 

všechny recenze uživatele

Jsem naprosto spokojený. Bratři Wachovští to opět dokázali. A můžu upřimně řict, že se mi Reloaded možná libilo dokonce více, než původní Matrix. Jednička přišla s geniálním nápadem, který je zde brilantně rozveden dál. První vlažnější polovina mi vůbec nevadila. Ba naopak, je to příjemný rozjezd před peklem, které se rozpoutá zhruba po 40 minutách. Vizuální stránka je dokonalá, snad jen ten Zion mohl být opravdu vytvořen ještě o něco lépe. Ale to bych možná byl až moc náročný. Automobilová honička je fantastická a jedná se zde o další redefinici akčního žánru. Sakra ať už je listopad. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Bratia Wachowski si s natočením filmu Matrix nastavili laťku poriadne vysoko. V roku 1999 vyprodukovali výborný paranoidný sci-fi cyber thriller, ktorý sa stal celosvetovým kinohitom. V roku 2003 malo premieru pokračovanie tohto príbehu. Po audiovizuálnej stránke je to ešte vymakanejšie ako pôvodný film avšak dejová línia už nie je ani zďaleka tak dokonalá. "Matrix Reloaded" ma moc nezaujal. Som toho názoru, že Matrix mal ostať bez zbytočných pokračovaní. *** ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Nedosahuje sice takových kvalit jako 1,ale neúnosná suma peněz je na tomto snímku znát.Takové efekty se totiž jen tak nevidí.Kam se hrabe bullet time z 1 na automobilovou honičku nebo na bitku Neo vs. 1000x Agent smith.Nepřekonatelný zážitek,který kazí jenom poslední nedoladěný díl. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Tohle už smrdělo docela slušným průserem. Ono už v jedničce se mi zdálo, že spíš než o dokonalý příběh se jedná o vršení dalších a dalších dějových zvratů a situací na sebe až je z toho mišmaš kterej vlastně ani moc smysl nedává. No a tady je to ještě patrnější. Nevím no kde kdo je z toho odvařenej já ne. Není to ještě taková hyper sračka jako totálně na hlavu třetí díl. 2* tomu ještě dám, ale se zavřenýma očima.25% ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Parádní pokračování revolučního snímku bratrů Wachowských které sází na menší filosofování a hutnější porci akce. Honička na dálnici pro mne znamená absolutní vrchol filmu, bitka s několika Weavingy je také cool. ()

Amarcord_1 

všechny recenze uživatele

65% - Představte si, že si ve skvělé restauraci dáte výborný hlavní chod, který zacvičí s vašimi chuťovými pohárky, s vaší fantazií, adrenalinem, i smyslností. Prostě Žrádlo… Potom však následuje zákusek. Ten zákusek je k vašemu údivu úplně stejné jídlo, jako onen milovaný hlavní chod a vypadá ještě o chlup lákavěji. Bohužel, vaše smysly na něj již tak nadšeně nereagují. Něco tam prostě chybí. Ten zákusek, to je Matrix Reloaded. Plno luxusní akce, pár zajímavých hlášek a dokonce i myšlenek. Ale… Hlavní postavy jsou mému vkusu známé již z prvního dílu, a ve druhém se můj vztah k nim neměl jak vyvinout. Po chvíli nudí. Nejvíce na tento efekt opakovaného vtipu doplácí logicky Neo a Smith, jejichž vzájemná setkávání podle mě parodovala všechno, co první díl přinesl. Tento díl je zkrátka další obdivuhodnou akcí, ale chuťových kvalit prvního Matrixu rozhodně nedosahuje. ()

pepo 

všechny recenze uživatele

Velmi kvalitný film ktorému škodí prvá nudná tretina. Inak výborné akcie aj keď bitva Nea so Smithmi vo mne vyvolala úsmev.Jednička je lepšia a čo je hlavné úplne iná.Vynikajúca pointa meniaca celú sériu. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Po delší a několikaleté pauze, opět viděný díl a já musím dost korigovat své hodnocení, přestože mi nějak druhý díl ve své době nevoněl jedná se o vynikající akční podívanou, která nemá zase tak hloupý scénář jako se mi zpočátku zdál. Trošku mě mrzí že mi trvalo tolik let než jsem ocenil precizní práci bratří Wachowských. PS: Je fajn toulat se dobrodružstvím zeleného světa. Já věřím že Reloaded bude přece jen časem doceněn. V době vzniku určitě vládlo mírné zklamání. 90% ()

sepp 

všechny recenze uživatele

Pokračování kultovního snímku bratrů Wachovských je více než matoucí a vůbec ne tak dechberoucí jako jeho předchůdce. Příběh je chaotický a přeplácaný. Plusem minulého dílu bylo minimum postav kolem kterých se celý příběh točil - v M:R je to přesně naopak a snímku to škodí a člověk ze začátku tápe. Zion je také rozporuplný - lidé žijí ve velké jeskyni, ale přesto jsou na úžasné technologické úrovni, což lze jen těžko chápat vzheledem k omezenosti jejich pohybu a zdrojů. Dvojčata jsou směšná, ale zdaleka ne tak směšná jako nesmysly chrlící Architekt, který člověka ješte více zblbne... ()

lesumir 

všechny recenze uživatele

Až po deseti letech jsem se odhodlal vidět pokračování od perfektní jedničky, snad nejoblíbenějšího filmu té doby. Ale cítím jen zklamání, bratři Wachowští si vzali už moc velké sousto, scény v Matrixu jsou perfektní, hlavně honička na dálnici ale ty na lodích jsou dost nudné a obyčejné, snad i úplně zbytečné. Ale ok, patří to k tomu... Tak a dalších deset let do trojky, z té mám ještě větší strach... ()

Gimp 

všechny recenze uživatele

Typická "dvojka" s víc city, víc bullet timy, víc filozofickými kecy a mnohem míň než skvělým filmem. ()

juta 

všechny recenze uživatele

Až na sexování, které nemám rád v každém filmu, bylo pokračování dobré. Opět super akce, kde se vždy těším na blonďáky s dredama a scénu na dálnici. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Nik, kto videl Matrix Reloaded nemôže pochybovať, čo je jeho podstatou. Úžasné akčné scény, nádherné choreografie boja. Spomalenie? Poprosím. Ešte viac úderov vo výskoku? Vyššie skoky? Nech sa páči. Lietanie, boj so zbraňami aj bez nich? Nové efekty? Tu sú. Tak isto aj všetko ostatné, na čo si len spomeniete a v požehnanej miere. Ba možno až priveľa. Jednoducho aj najlepšieho jedla sa presýtite, najmä keď ho nemáte čím preložiť. Popri všetkej tej (zaslúženej) chvále na vizuálne divadlo, ktoré môžete zhliadnuť, mi nedá trochu si pošomrať. Pôvodne veľkolepá scéna boja Nea so stovkami Smithov vyzerá (na Matrix) neskutočne počítačovo, umelo a tým pádom nedôveryhodne a lacno (aj keď som si istý, že lacná nebola). ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

"My jsme tady kvůli vám, pane Andersone, abychom vám vzali to, co jste se vy pokusil vzít nám. Účel." Takže čo ponúka pokračovanie Reloaded? Rozhodne skvelú technickú stránku, ktorá je opäť na vysokej úrovni a opäť dobrá. Taktiež aj akcie, ktoré sú dlhé a dá sa v nich pekne vyžívať a ako bonus opäť skvelý soundtrack. No lepšie ako jednotka to nie je (prvý Matrix vytrel zrak proste viac). Reloaded akurát Matrix poráža v akciách, ktorých je tu viac a sú prepracovanejšie, ale to je asi všetko. Toto pokračovanie ide s novým dejom dopredu, ktorý vôbec nie je na zahodenie a ukazuje nám viac s celkového sveta. Ťažko sa hodnotí jedna časť, pretože lepšie to funguje ako celok (s Revolutions), ale rozhodne je to dobrý film, ktorý hraje na temnu pred-finálovú notu. "To účel nás stvořil. Účel nás spojuje. Účel nás motivuje. Řídí nás, pohání nás, to účel nás definuje. Účel nás zavazuje." Obľúbený soundtrack: Smith Vs. Smith / Free Flight, Furious Angels, Zion, Chateau. 95% - 5* ()

Jacinda 

všechny recenze uživatele

Celý druhý díl je jedna velká akce. Ať už jde o famozní bojové scény, nebo dechberoucí honičkyna motorce. K tomuhle filmu se váže několik chyb, nicméně já si z toho moc nedělám. Natočit film bez poskvrnky je bud velké umění nebo štěstí. Závěr Matrixu je trošku moc romantický, na druhou stranu jim to opravdu přeju ()

Související novinky

Kteří herci ve filmech nejčastěji bourají?

Kteří herci ve filmech nejčastěji bourají?

22.03.2021

Server Car Scrap Comparison teď zveřejnil studii, ve které se zabýval počtem dopravních nehod ve filmech u jednotlivých herců. Asi nikoho pak nepřekvapí, že za nejnebezpečnějšího filmového řidiče byl… (více)

Šílený Zorro

Šílený Zorro

30.04.2011

Někdo ve studiu 20th Century Fox si myslí, že je načase, aby se vrátil maskovaný mstitel Zorro. Rozhodně ale nečekejte návrat Antonia Banderase – konec konců, po skvělé jedničce přišla Legenda o… (více)

Reklama

Reklama