Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Druhé pokračování trilogie Matrix nás opět zavede do temného světa budoucnosti ovládaného stroji. Lidstvo stále trpí v otroctví virtuální reality, z kterého ho může osvobodit jen Vyvolený. Nea s Morpheem a Trinity čeká boj s armádou strojů a jejich arzenálem počítačově nelidských schopností a zbraní. Pokud ale chtějí zastavit zotročování lidstva, není jiná možnost než boj na život a na smrt. Nezbývá jim nic jiného než proniknout hluboko do struktur Matrixu a během 72 hodin objevit a zlikvidovat centrum Zion i s jeho pomocnými jednotkami. Neo ve svých temných nočních můrách vidí, že Trinitiným osudem je smrt. Dokáže se znovu vzepřít osudu a svou mocí zastavit nekonečné útoky strojů? (TV Nova)

(více)

Recenze (1 015)

Džej Ár 

všechny recenze uživatele

Kvůli trapně dlouhému a nudnému začátku musím jednu hvězdičku ubrat, ale jinak musím říct, že atmosféra dalšího děje mě opět strhla. Některé trikové scény jsou opravdu fantastické a vůbec celá část odehrávající se v "Matrixu" má opět tu starou dobrou matrixovskou atmosféru. Pravda některé dialogy byly pro mne až trochu příliš tajemné a filozofující (bohužel ve trojce se ukázalo, že také bezobsažné), ale celkově to bylo zase velmi povedené. Až na ten nešťastný úvod .... ach jo. ()

JAhny 

všechny recenze uživatele

V Southparku bolo povedané o nejakom prepadáku :"celý film som čakal na toho mimozemšťana a on prišiel jeho otec". Celý tento film som čakal, niečo také ako zmysel prečo natočili film, niečo také, čo robilo matrix matrixom. Kvôli efektom a tomu, aby ste ma neroztrhali v zuboch dávam **. Inak by bol v odpadkoch. ()

ado7 

všechny recenze uživatele

Film, ktorý zas o niečo vyššie posunul latku počítačovej animácie. Vyrendrovaný Neo mláti stovku vyrendrovaných Smithov a naozaj to vyzerá občas ako skutočné :o) Pri sledovaní som mal pocit, že sledujem Indepence day II. a obrovská 15 minútová Mega party v štýle MTV ma skoro dostala z kina ()

oregon.fox 

všechny recenze uživatele

Zapomeňte na první díl a máte před sebou nejlepší akci roku 2003! I když některé ty dialogy a scény ze Sionu to velmi srážejí k zemi. Naopak většina akčních scén je naprosto fantastická... ()

Nadetugy 

všechny recenze uživatele

Ani jsem nedoufal, tudíž ani nečekal pokračování. Bratři Wachowski natočili pokračování kultovního filmu! Výborné akční scény, ale nakonec jsem nebyl tak uchvácen jako u prvního dílu. ()

EricNor 

všechny recenze uživatele

Moc řečí. Bratři se nechali unést - tolik "moudrosti" jsem už dlouho v žádném filmu neslyšel - vyjímkou je Matrix Revolutions. Chyba ve filmu. Pri objezdu kamionu, na kterém bojuje Morpheus s agentem, kamerou, zmizi zabodnuty samurajsky mec a pak se opět objevi, kdyz ho Morpheus pouzije proti agentovi. ()

Svratkin 

všechny recenze uživatele

Konečně příjemný večer s další cyberpunkovkou na odpočinutí! Krásné, akce neustává, na zpracování může člověk oči nechat, herecké výkony za jedna.. Vytknul snad jen přílišnou neomezenost hlavního hrdiny tím způsobem, že jsem jakožto divák nevěděl, co víc od něj ještě čekat. Po hře na supermana, boji proti stovce agentů a resuscitaci srdce stlačením v dlani by mě už nepřekvapilo ani kdyby vyvolený vyndal cyberkouzelnou hůlku, všechny proklel a bez problémů mu to prošlo, jedeme dál. Na druhou stranu bylo moc pěkný, když se při onom boji proti stovce agenů změnil styl grafiky na něco ve stylu Paintkillera, což mě uklidnilo a vrátilo zpět do světa virtuální reality, kde je přece možné všechno:-). Celkový dojem každopádně velice pozitivní! ()

Anju 

všechny recenze uživatele

Nejslabší z triogie. To, že je odkaz an něco téměř v každém záběru z toho endělá dobrý film. ()

masasour 

všechny recenze uživatele

,,Matrix je všude". Film je postavený hlavně na neuvěřitelné akci, plnou nápadů. Ale oproti prvnímu dílu nejsou tak nápadité akční scény a občas byly dost odbyté. Na první film to ani z daleka nemá, chybí mu pořádný příběh a hlavně napětí. Ale akční scéna na dálnici, byla bomba a měla grády, dokonce souboj Nea z agenty byl zajímavý. Horších 73%. Hláška...........,,Zabil jsem vás, a musím říct, že s jistým uspokojením". ()

Lisnikus

všechny recenze uživatele

Tento díl nikdy neměl poznat světlo světa, snažil jsem se na něho dívat už čtyřikrát, ale nikdy se nedodíval, bez dvojky a trojky matrixu by se jednička stala určitě kultovním filmem se vším všudy, takhle každým dalším dílem tento skvělý snímek bratři Wachowští pohřbili níž a níž do utrob kasovního hollywoodskeho bijáku.... Netřeba dál vyprávět..jednoznačný palec dolů.... ()

CrashHP 

všechny recenze uživatele

Nie je to síce ako jednotka, no stále je to dokonalé. Najlepšia časť filmu bola naháňačka po diaľnici, kde bolo množstvo prestreliek a plno skvelých efektov. Celkový dojem z filmu je veľmi slušný. Zo začiatku sa príbeh len rozbiehal, no druhá polovica filmu bola vynikajúca. ()

kritička 

všechny recenze uživatele

Ne, že bych snad byla proti fantasy filmům, ale tenhle se mi nelíbil ... a nelíbilo se mi ani to předtím, natož to potom. Suďte mě, ale nelze poroučet rozumu ... ()

P/\/EL 

všechny recenze uživatele

v kině mi ty efekty přišli dost bombastický ve svý době...2003....jinak ta nejvíc propagovaná mega scéna s kopiema Smithe mi přišla i tehdá dost digitální....ale jiné efekty to vyvažovaly - pasáž na dálnici je jedna z nejbombistějších ever - kombinace všeho nej, snad jen dredatý duchy - transporty alá trošku už nevim který X-meni, ale je tam i dollyefekt a....bylo jasný, že prvním filmem nastavili laťku vysoko......v Revolutions zase nasadili hodně robůtků, bohužel víc robotů neznamená vždycky víc....někdy je míň víc...dneska by to museli udělat v 3D všecko...samozřejmě jsou zase nové možnosti a překonávat furt lze...tyjo.....Matrix v Imaxu bych raději než Trona...ehm..............................Reloded...bomba střih, čistý záběry (neskutečná vypiplanost), kompozice.....temná night atmoška.................supr...trupr.....nové postavičky mě spí iritovali - francouz, dvojčata...pro mě spíš trapné....ale......na takový věci se chodí kůli řemeslu....hudba, střih, kamera, efekty, styl.....teda aspoň já........rozvinutí story? zbytečné......nějaká vědma....nezájem...nesmysly.....první díl řek všecko...teď už jde jen o ten svět - prostředí.................nj, některý to filosofování sice pěkně zamotá hlavu....ale...ok...architekt....ok...beru.....svět je simulace, simulace se opakuje, bůh si hraje, nadpřizeno né, pěkně scifi, všecko se dá vysvětlit............jo, ten Star Trek(reakce na ňákej komentík)......no, v next generations furt trapčil Q - jo, toho sem měl rád... ()

Související novinky

Kteří herci ve filmech nejčastěji bourají?

Kteří herci ve filmech nejčastěji bourají?

22.03.2021

Server Car Scrap Comparison teď zveřejnil studii, ve které se zabýval počtem dopravních nehod ve filmech u jednotlivých herců. Asi nikoho pak nepřekvapí, že za nejnebezpečnějšího filmového řidiče byl… (více)

Šílený Zorro

Šílený Zorro

30.04.2011

Někdo ve studiu 20th Century Fox si myslí, že je načase, aby se vrátil maskovaný mstitel Zorro. Rozhodně ale nečekejte návrat Antonia Banderase – konec konců, po skvělé jedničce přišla Legenda o… (více)

Reklama

Reklama