Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Druhé pokračování trilogie Matrix nás opět zavede do temného světa budoucnosti ovládaného stroji. Lidstvo stále trpí v otroctví virtuální reality, z kterého ho může osvobodit jen Vyvolený. Nea s Morpheem a Trinity čeká boj s armádou strojů a jejich arzenálem počítačově nelidských schopností a zbraní. Pokud ale chtějí zastavit zotročování lidstva, není jiná možnost než boj na život a na smrt. Nezbývá jim nic jiného než proniknout hluboko do struktur Matrixu a během 72 hodin objevit a zlikvidovat centrum Zion i s jeho pomocnými jednotkami. Neo ve svých temných nočních můrách vidí, že Trinitiným osudem je smrt. Dokáže se znovu vzepřít osudu a svou mocí zastavit nekonečné útoky strojů? (TV Nova)

(více)

Recenze (1 019)

Slarque 

všechny recenze uživatele

Jednička byla skvělá jízda od začátku do konce, kdežto dvojka se rozjíždí neuvěřitelně pomalu. Všechno, co zavání Sionem je nudné a nenápadité, zvlášť v porovnání s jednoduše geniální scénou s Architektem. Honička na dálnici je úžasná a krásně dokumentuje bezradnost scénaristů ohledně hlavního hrdiny. Opravdu dramatická scéna je totiž zcela bez Supermana. Hodnotit děj ale nemá do podzimu smysl. ()

Petrucci 

všechny recenze uživatele

Believe me when I say we have a difficult time ahead of us. But if we are to be prepared for it, we must first shed our fear of it. I stand here, before you now, truthfully unafraid. Why? Because I believe something you do not? No, I stand here without fear because I remember. I remember that I am here not because of the path that lies before me but because of the path that lies behind me. I remember that for 100 years we have fought these machines. I remember that for 100 years they have sent their armies to destroy us, and after a century of war I remember that which matters most... WE ARE STILL HERE! Today, let us send a message to that army. Tonight, let us shake this cave. Tonight, let us tremble these halls of earth, steel, and stone, let us be heard from red core to black sky. Tonight, let us make them remember, THIS IS ZION AND WE ARE NOT AFRAID! ()

FrodoF 

všechny recenze uživatele

Kdyby neexistovala jednička by bych z toho úplně odvázanej, ale protože existuje jsem spíše zklamán. Doufám že se potvrdí, že zkratka MR (Minority report) znamená kvalitní akční sci-fi i u Matrix Revolution. Už se těšim na listopad! ()

klerik 

všechny recenze uživatele

Akčná jazda, ktorú v skutočnosti nemôže nikto ohodnotiť objektívne, pretože ako samostatný film sa na nohách neudrží (čauko Kill Bill) a ešte aj ako súčasť Revolution má úplne iné tempo. Ale Revolution nikto nevidel pred Reloadedom, takže to tiež vysvetľuje tie moje 4 *. Popcorn až to na mechúr tlačí, v závere neúmerné množstvo filozofických kydov, ale každý milovník akcie bude slintať... ()

SeBig 

všechny recenze uživatele

Slabší než první díl na mě už moc prodlouhavý ale jsou tam taky hodně dobré akční scény jako třeba fight v zámku nebo honička na dálnici s dvojčatama! ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

hrůza,hrůza všech hrůz,přesně sem se bál aby to takhle neskončilo,bohužel,neuvěřitelně divná a zmatená břečka která podle mě zničila celý kult matrixu,když sme na tom byli v kině opravdu nezadržitelně sme se smáli,ano celý kino sál se hlasitě smál.je opravdu mrzuté když u prvního dílu slintáte blahem a u pokračování máte co dělat abyste si nepočůrali smíchem trencle.nejvtipnější scéna je záchrana trinity a nejhorší věc je neskutečně otravný morpheus. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Bratři Wachowští nám nadělili pokračování svého hitu a je to pokračování trochu rozporuplné. Druhý díl kultovní sci-fi už nemá tu správnou atmosféru z jedničky a celkově se vydává směrem, který není každému po chuti. Avšak vše dohání úchvatnými akčními scénami (ať už to je automobilová honička nebo bitka s desítkami agentů Smithů). ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

V podstate to isté, čo bolo v jednotke, len dali ešte viac akcie. Z môjho pohľadu nezaujímavé a dokonca zbytočné. Jediné, čo ma zaujalo bola účasť Monicy Bellucci, v porovnaní s ktorou akákoľvek vyretušovaná topmodelka na Instagrame vyzerá ako nedokonalá forma života. ()

classic 

všechny recenze uživatele

Rozmýšľam, čo ma vlastne na druhom pokračovaní bavilo... ? Asi, vôbec nič !!! _ O hviezdičky som následne znížil hodnotenie, aj keď veľmi dobre už dnes viem, že pred rokmi som mal pravdepodobne na film trochu iný názor, ako v súčastnosti. Opäť v ňom vystupujú starí-známi herci z jednotky, pričom máme tu i nové postavy, ktoré nedostávajú bohviekoľko volného pľacu, jedine tak Harold Perrineau, ktorý čochvíľa „zahviezdi” v legendárnom seriáli - Nezvestní _ Vôbec z môjho pohľadu je najzaujímavejšia herecká premena postavy nekompromisného Agenta Smitha, alias HUGA WEAVINGA, a vezmite si trebárs, ako pôsobí, ako hrá, napríklad, v inej, úspešnej, fantasy trilógii = The Lord of the Rings, kde stelesňuje dobráckeho Elfa Elronda, ktorý by aj tú poslednú košeľu dal, že taký dobrák z neho je. No, tentokrát sa to nedá ani že porovnať !!! Neo je vo veľkej fyzickej kondícii, že absolútne zúročuje ponuky veľkolepých pästných súbojov, že aj taký EXPERT, akým bol Bruce Lee, tak by sa 100% červenal ! Už keď som spomínal JEHO, tak tvorcovia doslova servírujú na podnos nepremožiteľného “VYVOLENÉHO” , ktorý ani na stotinu nezaváha, aby sa pobil s KVANTUM nepríjemných súperov, podobných si ako vajce vajcu, alebo, zasa jeho láska Trinity s tútorom Morpheusom, a s Kľučiarom sú na nebezpečnom úteku, najprv v nablýskanom autisku, potom v ešte nablýskanejšej motorke, kde práve táto filmová pasáž je ako vystrihnutá z nemeckého produktu KOBRA 11 + a ešte k tomu si predstavte typickú deštrukciu režiséra Miša Baya na diaľnici plnej vybuchujúcich áut, že MIX týchto dvoch filmových profilov sa v celej svojej kráse vyšantilo do sýtosti, až, až... _ Najpozitívnejšia z celého ansámblu, je mini-rolička nádhernej Monici Bellucci, na ktorú sa len tak nezabúda. Druhá časť sci-fi trilógie M-A-T-R-I-X je technicky na vyššej úrovni, čiže zároveň je extrémne prehnaná, až to bije do očí, čiže, radšej sa mali vtedy bratia Wachowski držať známeho príslovia: „Menej znamená viac” !!! ()

Cabal 

všechny recenze uživatele

Audiovizuální vata, i když v některých momentech hodně líbívá jako pokračovaní geniálního Matrixu ? F*** off. ()

heyda 

všechny recenze uživatele

Z fantastické jedničky jsme se propadly do žánrového průměru a tudíž jsou 3 hvězdičky na místě. Přesto bych vyzdvihl opět famózní akční a bojové scény, které hýří originalitou a invencí. 60% ()

sharky odpad!

všechny recenze uživatele

Pochybuju o duševním zdraví každého, kdo dá více než dvě hvězdičky. Jako komedie je tento film mnohem vtipnější než nejlepší scénky Mr Beana, ale mám takový nepříjemný pocit, že "ti pošahaní Amíci" to mysleli vážně. ()

Dr.film 

všechny recenze uživatele

Pokračování Matrixu se od svého průkopnického prvního dílu poměrně dosti vzdálilo. Možná proto, že se jedná o pokračování a vše nové, hezké a ohromující jsme si už vybrali v prvním díle. Tvůrci tu daleko více sáhli po nadupaných digitálních efektech a nutno říct, že větší část filmu na nich přímo závisí. Právě proto je na co se dívat neboť technicky je Reloaded neuvěřitelně vysoko a po spatření honičky na dálnici nebo bombastické rvačce Neo VS 100 Agent Smith spadne čelist hluboko dolů i nezasvěceným matrixovským laikům ()

Darneth 

všechny recenze uživatele

Inteligentní matrix v matrixu, hanba, že nemá své křeslo v Topce nejlepších filmů. Alou všichni klečet povinně do kouta!!! ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Nastavovaná kaše. Jako jeden Matrix stačil a měl myšlenku. Tohle je sice hezky akční, scény na dálnici tak úchvatné, až jsou chvíemi tím patosem směšné, ale třeba boj v realitě je překombinovaný a nudně podaný a scéna u Velkého architekta je jak vystřižená z nějakých zednářských příruček s notnou dávkou pesimismu a beznaděje. ()

anderson odpad!

všechny recenze uživatele

Čo tu chcete hľadať ? Čo rozoberať ? Je to humus, ktorým dvaja bratia zmagorili všetkých X fanatikov. Revolutions = detto. (6.4.2004) ()

MM11 

všechny recenze uživatele

Natáčet pokračování kultovního filmu (těžké tvrdit po pár letech, ale pro Matrix bych tohle označení použil) je obtížná, nevděčná a do jisté míry zbytečná záležitost. Nikdo se neubrání pocitu srovnánávání a také pozorování, sledujících každý pohyb směrem od kultu z něhož vzešel. Reloaded určitě nevaří z vody, ale připadá mi do jisté míry zbytečný. Po čtyřech letech se ještě zlepšily trikové možnosti a dvojka toho využívá, a dá se říct, že to je jediné zlepšení oproti prvnímu dílu. Dále je vidět snaha režisérského dua, trochu se od původního filmu odklonit a natočit film jakoby podle jiného vzoru. Jenže tady je i kámen úrazu, scénář nesmyslně mele pantem a samotné provedení vypadá spíš jako překonbinovaná snaha o ještě efektnější Matrix, než originální film. Zuřivé reakce jen ukázali, jaké má původní Matrix ve filmovém průmyslu postavení. Ale, co s toho - druhý díl nedosáhl velikosti originálu. ()

GigaPudding 

všechny recenze uživatele

Pokračování matrixu je bezpochyby perfektní a zábavně poutavý akční film s úžasným stylem, ale nějak tomu prostě nedokážem dát *****, protože sice bratrům Wachowským nějaké řeči o plánované trilogii nikdo už dávno nebaští, ale když teda tenhle film navazuje na původní od začátku do konce propracovaný první díl, tak bych prostě čekala, že v něm zbyde nějaká návaznost a těsnější propojení se stylem a myšlenkou původního matrixu. Matrix reloaded totiž očividně vznikl až z úspěchu prvního matrixu a sestává tedy jen z toho co bylo na prvním matrixu to nejvíc wow a tím jsou akční scény. Akční scény jsou ... [To be concluded...] ()

Nazghul 

všechny recenze uživatele

Zmiňované výhrady tohoto kultovního sci-fi nemohu vyvratit ani s nimi souhlasit. Myslím, že by bylo lepší počkat až uvidíme celou trilogii a pak vydat konečný rozsudek. Pokračování ale nejvíce trpí tím, že každý si od něj sliboval něco jiného než samotní tvůrci. Já osobně jsem s pokračováním celkem spokojen až na pár výhrad (projev Morphea). Přesto nemohu tomuto nadprůměrnému filmu dát pouhé čtyři hvězdy. A dávat tomu minimum, jen kvůli tomu, že je kolem toho takový humbuk a že to je čistá komerce, se mi zdá celkem smutný. ()

Související novinky

Kteří herci ve filmech nejčastěji bourají?

Kteří herci ve filmech nejčastěji bourají?

22.03.2021

Server Car Scrap Comparison teď zveřejnil studii, ve které se zabýval počtem dopravních nehod ve filmech u jednotlivých herců. Asi nikoho pak nepřekvapí, že za nejnebezpečnějšího filmového řidiče byl… (více)

Šílený Zorro

Šílený Zorro

30.04.2011

Někdo ve studiu 20th Century Fox si myslí, že je načase, aby se vrátil maskovaný mstitel Zorro. Rozhodně ale nečekejte návrat Antonia Banderase – konec konců, po skvělé jedničce přišla Legenda o… (více)

Reklama

Reklama