Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Druhé pokračování trilogie Matrix nás opět zavede do temného světa budoucnosti ovládaného stroji. Lidstvo stále trpí v otroctví virtuální reality, z kterého ho může osvobodit jen Vyvolený. Nea s Morpheem a Trinity čeká boj s armádou strojů a jejich arzenálem počítačově nelidských schopností a zbraní. Pokud ale chtějí zastavit zotročování lidstva, není jiná možnost než boj na život a na smrt. Nezbývá jim nic jiného než proniknout hluboko do struktur Matrixu a během 72 hodin objevit a zlikvidovat centrum Zion i s jeho pomocnými jednotkami. Neo ve svých temných nočních můrách vidí, že Trinitiným osudem je smrt. Dokáže se znovu vzepřít osudu a svou mocí zastavit nekonečné útoky strojů? (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (1 019)

Faidra 

všechny recenze uživatele

Co nám bylo v prvním (kéž by zůstal posledním!) dílu trilogie lehce naznačeno, je nám v druhém podáno s razancí rány do nosu. Ano, Neo je spasitel, tudíž se nedivme davu, jenž ho v Sionu vítá po způsobu malomocných, k nimž zavítal Kristus. Lehké náboženské metafory se stávají těžkotonážními, Morfeus se odsouvá do pozadí, Trinity slepicovatí, Vědma pochybuje a Smith se množí před očima. Neo, tohle by potřebovalo podstatně schopnějšího a charismatičtějšího Vyvoleného, aby zabránil katastrofě. ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Andy Wachowski, Larry Wachowski .. Po skončení filmu jsem cítil obrovské zklamání, ale na druhou stranu touhu vidět i třetí část, kde se to konečně smysluplně dořeší. Co tento snímek drží hodně nad vodou je vizuální a zvuková stránka, ikdyž slíbená super dálniční honička mě moc nebrala.. Takže čekám na trojku a ... ()

Reklama

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $150miliónovTržby USA $281,576,461Tržby Celosvetovo $742,128,461║ Po príbehovej stránke nie tak brilantný ako prvý diel ale za to vizuál, hudba a hlavne zbesilá akcia to v rámci možností vynahradia, miestami tam je trošku zbytočnej vaty, skrátiť to o 20minút a bola by väčšia spokojnosť. /videl v kine: 90%/ ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Stalo sa to presne tak, ako sa to stať malo.“ – „Ako vieš?“ – „Lebo žijeme.“ Panenkaskákavá, to sú ale hňupovské dialógy! Takto to vyzerá, ak niekto povie, že to myslel ako trilógiu - a nemyslel. Úžasný MATRIX mal taký dobrý príbeh, postavy a akciu, že dvojka mohla mať o koľkokoľvek vyšší rozpočet a ambície, nemohla ho dobehnúť ani keby po peniazoch túžiaci producent Joel Silver chcel aj niečo iné, než len sa vizuálne predvádzať. Nevraviac o tom, že kvôli dialógom á la Monty Python, bohužiaľ mysleným smrteľne vážne, je snímka miestami až smiešna. Samozrejme, zlý film vyzerá inak: Wachowskí vedia budovať atmosféru a vizuálna stránka (kostýmy, výprava, počítačové triky) a bojové scény sú úchvatné (no napríklad konkurenčná automobilová naháňačka z T3, tiež z roku 2003, ma bavila viac). Avšak z hercov sa vytratil život a v príbehu nevidím ani štipku niečoho, čo by ma prinútilo zamyslieť sa a čo je v podstate len smršť hlúpostí, aby sa panáčikovia pobili. Kino Považan NMnV 2003 ()

KevSpa 

všechny recenze uživatele

Vizuální stránka filmu je naprosto dokonalá (což vynikne na velkém plátně) a akční scény jsou prostě úchvatné, horší je to ale s dialogy. Některé z nich jsou až k smíchu, první rozvláčná půlhodina mi místy připomněla Star Trek. "Filozofické" pásáže jsou pro změnu až příliš intelektuální, aby jejich myšlenky dokázal divák vstřebat hned napoprvé. První Matrix byl v tomto mnohem stravitelnější. Reloaded je zkrátka jiný, rozhodně dobrý a v žánru sci-fi jde o skvělou podívanou. Jedničce se ale nevyrovná, ať už kvůli takřka nulové charakterizaci nových postav, tak svým tempem. Snímek působí zdlouhavě kupodivu i v některých akčních scénách. ()

Galerie (148)

Zajímavosti (95)

  • Dvojčata, to jest ti chlápci ve stříbrném, kteří procházejí stěnami a potrpí si na ostré břitvy, byla inspirována medúzami. Respektive jejich přeměna v nehmotnou verzi. Jejich herečtí představitelé Adrian Rayment a Neil Rayment jsou mimochodem držiteli černého pásu v karate. (pornogrind)
  • Ve scéně, kdy Persephone (Monica Bellucci) provádí Nea (Keanu Reeves) a ostatní kuchyní ke dveřím do jiné místnosti, dveře jsou otevřené, ona je musí zavřít a pak znovu odemknout. Tyto dveře se ale posléze dvakrát zavřou samy a ani k jejich novému otevření nebyl klíč třeba. (Habansz)
  • Celosvětová premiéra proběhla 7. května 2003 ve Westwoodu. (Varan)

Související novinky

Kteří herci ve filmech nejčastěji bourají?

Kteří herci ve filmech nejčastěji bourají?

22.03.2021

Server Car Scrap Comparison teď zveřejnil studii, ve které se zabýval počtem dopravních nehod ve filmech u jednotlivých herců. Asi nikoho pak nepřekvapí, že za nejnebezpečnějšího filmového řidiče byl… (více)

Šílený Zorro

Šílený Zorro

30.04.2011

Někdo ve studiu 20th Century Fox si myslí, že je načase, aby se vrátil maskovaný mstitel Zorro. Rozhodně ale nečekejte návrat Antonia Banderase – konec konců, po skvělé jedničce přišla Legenda o… (více)

Reklama

Reklama