Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Druhé pokračování trilogie Matrix nás opět zavede do temného světa budoucnosti ovládaného stroji. Lidstvo stále trpí v otroctví virtuální reality, z kterého ho může osvobodit jen Vyvolený. Nea s Morpheem a Trinity čeká boj s armádou strojů a jejich arzenálem počítačově nelidských schopností a zbraní. Pokud ale chtějí zastavit zotročování lidstva, není jiná možnost než boj na život a na smrt. Nezbývá jim nic jiného než proniknout hluboko do struktur Matrixu a během 72 hodin objevit a zlikvidovat centrum Zion i s jeho pomocnými jednotkami. Neo ve svých temných nočních můrách vidí, že Trinitiným osudem je smrt. Dokáže se znovu vzepřít osudu a svou mocí zastavit nekonečné útoky strojů? (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (1 019)

golfista 

všechny recenze uživatele

Jsem zpožděný za všemi o dobrého půl roku (jako vždy :), a Reloaded ke mně dorazil až jako moje DVD .. Už jenom to jak bylo schopno pokračování (nebojím se říct) kultovního Sci-fi Matrix rozdělit filmové nadšence a jak obsáhá debata se vede na téma obsahu (méně na téma formy – tam se shodují téměř všichni) dává tušit, že se jedná o mimořádný (v pravém smyslu toho slova) film. Reloaded má totiž tolik „možností volby“ pro diváka, že to s tou rozpolceností ani nemohlo dopadnout jinak. Pro někoho je to „megalomanská velkohubá pakárna“ (s tím bych si dovolil nesouhlasit), pro někoho „dokonalost“. Mně se koneckonců taky zdály některé scény nudnější – nebo lépe - méně významné, ale jelikož neznám konec (ten se dozvím až v Revolutions), tak vlastně nelze říct co je významné méně a co více. Co když je to, co bylo naznačené trošku jinak ?! . Myslím, že zatím u žádného filmu jsem neměl takový problém s přidělením hodnocení. Tohle je opravdu jenom první půlka bez pointy. Nechci to přeceňovat, ale „Šestý smysl“ bez pointy by asi taky nebyl tak slavný. Proto bych si dovolil vyjímečně (zatím) žádné nepřidělit. Po skončení filmu se moje osobní „spokojenost“ ustálila tak na ****, ale po „Revolutions“ to může celé „docvaknout“ a být hravě 105%. Taky možná necvakne nic a bude to 60% :) .......... Celkové zhodnocení u Revolutions. ()

Amarcord_1 

všechny recenze uživatele

65% - Představte si, že si ve skvělé restauraci dáte výborný hlavní chod, který zacvičí s vašimi chuťovými pohárky, s vaší fantazií, adrenalinem, i smyslností. Prostě Žrádlo… Potom však následuje zákusek. Ten zákusek je k vašemu údivu úplně stejné jídlo, jako onen milovaný hlavní chod a vypadá ještě o chlup lákavěji. Bohužel, vaše smysly na něj již tak nadšeně nereagují. Něco tam prostě chybí. Ten zákusek, to je Matrix Reloaded. Plno luxusní akce, pár zajímavých hlášek a dokonce i myšlenek. Ale… Hlavní postavy jsou mému vkusu známé již z prvního dílu, a ve druhém se můj vztah k nim neměl jak vyvinout. Po chvíli nudí. Nejvíce na tento efekt opakovaného vtipu doplácí logicky Neo a Smith, jejichž vzájemná setkávání podle mě parodovala všechno, co první díl přinesl. Tento díl je zkrátka další obdivuhodnou akcí, ale chuťových kvalit prvního Matrixu rozhodně nedosahuje. ()

Reklama

novoten 

všechny recenze uživatele

Jednou za čas se na Reloaded podívám, protože v sobě i po dvou dekádách sílu má, ale vždycky mu něco chybí a nikdy nedokážu přesně popsat, co to je. Možná kouzlo nového, možná určitá bezelstnost, která v prvním díle i po mnoha zhlédnutích funguje. Tady je největší problém ve spojení s temným a překombinovaným Revolutions, které s Matrixem, alespoň tak, jak ho vnímám já, má společné jen pouto hlavní dvojice a soubojovou stránku. Zůstávají nahozené a nikdy nedotažené ideje, precizní akce (často bohužel jen proto, aby nějaká akce byla přítomna), toporné dialogy, stárnoucí triky nebo přepálená a dnes už skutečně hloupá vsuvka s Merovingianem. Překvapivě i po takové době trvám na tom, co jsem o filmu řekl hned v roce 2003. Kdyby druhý a třetí díl byly jedním celkem, vynechala se přebytečná filozofie a nadměrné množství válčení se stroji, případně kdyby cesta ke zdroji dopadla tak, jak měla, mohlo jít o příběh ucelený, optimističtější a ve všech ohledech lepší. 70% ()

Eliott 

všechny recenze uživatele

Skvělé nestárnoucí pokračování veleúspěšné jedničky. Sice je tento film z hlediska nových informací podstatně chudší, ale jedna propracovaná akční scéna střídá druhou. Z první poloviny filmu jsem byl zcela nadšený, to však bohužel poněkud zastínilo nevydařené finále. Fanoušek jako já zůstává i nadále nadšený, ale z hlediska opakovaného sledování se mi změnilo pořadí oblíbenosti a tak dvojka po letech klesá na druhé místo. Stalé zde však zůstávají jedinečné scény jako bitka se agenty a nebo ochrankou Španěla. 86% ()

Faidra 

všechny recenze uživatele

Co nám bylo v prvním (kéž by zůstal posledním!) dílu trilogie lehce naznačeno, je nám v druhém podáno s razancí rány do nosu. Ano, Neo je spasitel, tudíž se nedivme davu, jenž ho v Sionu vítá po způsobu malomocných, k nimž zavítal Kristus. Lehké náboženské metafory se stávají těžkotonážními, Morfeus se odsouvá do pozadí, Trinity slepicovatí, Vědma pochybuje a Smith se množí před očima. Neo, tohle by potřebovalo podstatně schopnějšího a charismatičtějšího Vyvoleného, aby zabránil katastrofě. ()

Galerie (148)

Zajímavosti (95)

  • Role Serapha (Collin Chou) byla napsána pro Jeta Li. Když ale odmítl, změnila se načas postava v ženu a byla nabídnuta Michelle Yeoh, která ji nepřijala kvůli pracovnímu vytížení. (HellFire)
  • Pri diaľničnej naháňačke je na dopravnej tabuli napísané miesto nazývané "Paterson Pass." (Je to cesta medzi Livermore a Tracy v Kalifornii, východne od Alamedy). Išlo o odkaz na dizajnéra Owena Patersona. (WalterIK7)
  • Merovejcovým (Lambert Wilson) oblíbeným jazykem je francouzština. Rod Merovejců vládl Franské říši 263 let. (Mr.Bulanek)

Související novinky

Kteří herci ve filmech nejčastěji bourají?

Kteří herci ve filmech nejčastěji bourají?

22.03.2021

Server Car Scrap Comparison teď zveřejnil studii, ve které se zabýval počtem dopravních nehod ve filmech u jednotlivých herců. Asi nikoho pak nepřekvapí, že za nejnebezpečnějšího filmového řidiče byl… (více)

Šílený Zorro

Šílený Zorro

30.04.2011

Někdo ve studiu 20th Century Fox si myslí, že je načase, aby se vrátil maskovaný mstitel Zorro. Rozhodně ale nečekejte návrat Antonia Banderase – konec konců, po skvělé jedničce přišla Legenda o… (více)

Reklama

Reklama