Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Druhé pokračování trilogie Matrix nás opět zavede do temného světa budoucnosti ovládaného stroji. Lidstvo stále trpí v otroctví virtuální reality, z kterého ho může osvobodit jen Vyvolený. Nea s Morpheem a Trinity čeká boj s armádou strojů a jejich arzenálem počítačově nelidských schopností a zbraní. Pokud ale chtějí zastavit zotročování lidstva, není jiná možnost než boj na život a na smrt. Nezbývá jim nic jiného než proniknout hluboko do struktur Matrixu a během 72 hodin objevit a zlikvidovat centrum Zion i s jeho pomocnými jednotkami. Neo ve svých temných nočních můrách vidí, že Trinitiným osudem je smrt. Dokáže se znovu vzepřít osudu a svou mocí zastavit nekonečné útoky strojů? (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (1 017)

Fr 

všechny recenze uživatele

neo dostane dárek a přesvědčí agenty, že je novou verzí člověka. stroje míří k sionu. dnes večer jim lidé musí připomenout, že nemají strach. zjistil jsem, že technopárty je výtvor matrixu, že vztah trinity a nea pokročil a že agent smith se umí kopírovat. všechno je sice tak zdlouhavě podáváno, ale asi to musí být. vyvažuje to perfektní zvuková stopa filmu. souboje v dlouhých černých pláštích vypadají nad míru efektně. nebojuje se jen rukama, ale používají se také meče, kopí, štíty. kolik řádků programu má moučník? válka skončí za 24 hodin. proroctví byla lež. vím to, protože musím. proto jsem tady. PROTO JSME TADY VŠICHNI!!! ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Bratia Wachowski si s natočením filmu Matrix nastavili laťku poriadne vysoko. V roku 1999 vyprodukovali výborný paranoidný sci-fi cyber thriller, ktorý sa stal celosvetovým kinohitom. V roku 2003 malo premieru pokračovanie tohto príbehu. Po audiovizuálnej stránke je to ešte vymakanejšie ako pôvodný film avšak dejová línia už nie je ani zďaleka tak dokonalá. "Matrix Reloaded" ma moc nezaujal. Som toho názoru, že Matrix mal ostať bez zbytočných pokračovaní. *** ()

Reklama

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Druhý díl Matrixu si pamatuju jako něco, co mě zklamalo, protože součástí propagace bylo mmj. i výrazné zacílení na Monicu Bellucci, která skutečně nemůže být hlavním důvodem, proč Matrix Reloaded vidět. Nicméně zpětně to zas takový propad od jedničky není. Jen ten party time na úvodu pořád působí hrozně anorganicky. Zvlášť, vzhledem k tomu, jak je vztah Nea a Trinity napsaný jako byl z pohádky. ()

castor 

všechny recenze uživatele

První Matrix byl zjevením. Oslavou filmové akce. Snem, ve který všichni fanoušci žánru snad ani věřili. Vizuální poklad. Totální transfúze. Kopírovali ho jiní, kopírovali ho právě v obou pokračováních i sami bratři (dnes sestry) Wachowski. K vypiplané akci ovšem přidaly možná dospělejší a mnohovrstevnatější příběh, ale i nezáživné filosofické plácání. A že ho bylo. Tohle omámení diváka unylým chytračením prostě nefunguje. Akce až na výjimky jednoduše postrádala duši. Třeba takový souboj Nea s desítkami agentů Smithů je místy fascinující, ale nemá v rámci děje prakticky žádný smysl. Postavy předvádějí nedůvěryhodné emoce. Nemá to onu vnitřní sílu. Stěžejní postavy se na šachovnici mdle posouvají dopředu, Neo jde tam, ten ho pošle jinam, další mu zase řekne, že musí najít někoho jiného a když je někdo v úzkých, Neo využije své supermanovské létání. První třetina, kdy hodně představujeme Sión, je plná postav, které jsou nezajímavé, ději nijak nepomáhají a navíc melou (jak jinak) docela nezajímavé věci. Stříhal bych, stříhal. I výběr hudby je výrazně slabší než v jedničce. Akce obecně samozřejmě potěší. Bezmála dvacetiminutová automobilová honička nabízí dokonalou souhru choreografů a kaskadérů, radost pohledět. Hugo Weaving je znovu skvostný, naopak ústřední klaďácké trio s Keanu Reevesem v čele nijak neoslní. Víc otázek, než odpovědí. ()

Amarcord_1 

všechny recenze uživatele

65% - Představte si, že si ve skvělé restauraci dáte výborný hlavní chod, který zacvičí s vašimi chuťovými pohárky, s vaší fantazií, adrenalinem, i smyslností. Prostě Žrádlo… Potom však následuje zákusek. Ten zákusek je k vašemu údivu úplně stejné jídlo, jako onen milovaný hlavní chod a vypadá ještě o chlup lákavěji. Bohužel, vaše smysly na něj již tak nadšeně nereagují. Něco tam prostě chybí. Ten zákusek, to je Matrix Reloaded. Plno luxusní akce, pár zajímavých hlášek a dokonce i myšlenek. Ale… Hlavní postavy jsou mému vkusu známé již z prvního dílu, a ve druhém se můj vztah k nim neměl jak vyvinout. Po chvíli nudí. Nejvíce na tento efekt opakovaného vtipu doplácí logicky Neo a Smith, jejichž vzájemná setkávání podle mě parodovala všechno, co první díl přinesl. Tento díl je zkrátka další obdivuhodnou akcí, ale chuťových kvalit prvního Matrixu rozhodně nedosahuje. ()

Galerie (148)

Zajímavosti (95)

  • Keanu Reeves (Neo) se před natáčením dobrovolně vzdal části svého podílu z prodeje vstupenek (což nakonec bylo cca 38 milionů USD). Producenti se totiž obávali, že kvůli obrovským výdajům za speciální efekty film skončí v červených číslech. (HellFire)

Související novinky

Kteří herci ve filmech nejčastěji bourají?

Kteří herci ve filmech nejčastěji bourají?

22.03.2021

Server Car Scrap Comparison teď zveřejnil studii, ve které se zabýval počtem dopravních nehod ve filmech u jednotlivých herců. Asi nikoho pak nepřekvapí, že za nejnebezpečnějšího filmového řidiče byl… (více)

Šílený Zorro

Šílený Zorro

30.04.2011

Někdo ve studiu 20th Century Fox si myslí, že je načase, aby se vrátil maskovaný mstitel Zorro. Rozhodně ale nečekejte návrat Antonia Banderase – konec konců, po skvělé jedničce přišla Legenda o… (více)

Reklama

Reklama