Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Druhé pokračování trilogie Matrix nás opět zavede do temného světa budoucnosti ovládaného stroji. Lidstvo stále trpí v otroctví virtuální reality, z kterého ho může osvobodit jen Vyvolený. Nea s Morpheem a Trinity čeká boj s armádou strojů a jejich arzenálem počítačově nelidských schopností a zbraní. Pokud ale chtějí zastavit zotročování lidstva, není jiná možnost než boj na život a na smrt. Nezbývá jim nic jiného než proniknout hluboko do struktur Matrixu a během 72 hodin objevit a zlikvidovat centrum Zion i s jeho pomocnými jednotkami. Neo ve svých temných nočních můrách vidí, že Trinitiným osudem je smrt. Dokáže se znovu vzepřít osudu a svou mocí zastavit nekonečné útoky strojů? (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (1 015)

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $150miliónovTržby USA $281,576,461Tržby Celosvetovo $742,128,461║ Po príbehovej stránke nie tak brilantný ako prvý diel ale za to vizuál, hudba a hlavne zbesilá akcia to v rámci možností vynahradia, miestami tam je trošku zbytočnej vaty, skrátiť to o 20minút a bola by väčšia spokojnosť. /videl v kine: 90%/ ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Rovnaká pecka ako jednotka................Soundtrack Don Davis: 1. Session - Linkin Park ,2. This is the New S*** - Marilyn Manson ,3. Reload - Rob Zombie ,4. Furious Angels - Rob Dougan ,5. Lucky You - Deftones ,6. The Passportal - Team Sleep ,7. Sleeping Awake - P.O.D. ,8. Bruises - Unloco ,9. Calm Like a Bomb - Rage Against the Machine ,10. Dread Rock - Oakenfold ,11. Zion - Fluke ,12. When the World Ends - Dave Matthews Band , ()

Reklama

Douglas 

všechny recenze uživatele

Mnohem propracovanější a mnohavrstevnatější než přímočarý první díl. Tolik kritizovaný uvod v Sionu mi připadá jako velmi zásadní pro Matrix Revolutions, stejně jako mnoho detailů, které působily jako nadbytečné... Divák se dočká pointy, která je imho stejně šokující, jako byl před více než dvaceti lety "I am your father". Narozdíl od jedničky (kterou film v mnoha ohledech doplňuje a naopak...ale to říkat nebudu), plné nadějí z nadšení toho, že On byl nalezen a "přišel zachránit svět", je Reoladed v mnoha ohledech velmi smutný film... Po trikové stránce nelze nepřekvapivě filmu nic vytknout, stejně tak i hereckým výkonům a scénáři, na kterém nenacházím žádné negativa...posuďte sami a běžte na Matrix Reloaded. Věřte, že je lepší než jednička...především je úplně jiný. ()

Marigold 

všechny recenze uživatele

Ve své době jsem ten film hrubě nedocenil, či spíše přecenil. Hledal jsem za ním víc než jen dokonalou pokulturní encyklopedii, obžerně zahlcenou významy a inspiracemi, narcistně zahleděnou do své vizuální krásy. To byla chyba. Matrix Reloaded si lze užít jen pokud ho akceptujete v téhle lehce namachrované a přitom dětsky upřímné poloze. Po letech jsem viděl film, který jakoby v sobě obsáhl všechnu krásu (narativní, myšlenkovou, vizuální) všech velkolepých epických děl fantastiky. Je to skutečná imaginativní nálož, nespoutaná jakoukoli sebekritikou, vedená jen láskou k popkultuře jako celku a také výtečným nápadem, který z jedničky dělá pohádkové omalovánky. Realoded je odrostlejší, ale o nic méně stimulující zážitek. To, co bylo pro generace předchozí zakódováno ve Star Wars, nabízejí Wachovští ve filmové řeči nového tisíciletí. Upřímně lituji těch, kteří to nedocení – slastně spiklenecký pocit člověka, který se v nazelenalém světě cítí jako doma. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Tvůj život je součtem zbytků rovnice vzniklé při programování Matrixu." Tak tohle naprosto všechno vysvětluje. Já jsem však mírně zabržděný, takže mám v chápání Matrixu stále ještě mírné mezery, ale to je jedno, protože se mi líbil sám sebe kopírující agent Smith, dvojčata, honička na dálnici, létající bitky a hlavně vizuál. Přesto jsem se v některých chvílích chtěl vymazat jako zbytečný program, protože filozofickým blábolů tam bylo až moc a technopárty v Sionu byla příšerně dlouhá. ()

Galerie (148)

Zajímavosti (95)

  • Celých 97% kulis, použitých při natáčení Matrix Reloaded a Matrix Revolutions (2003) bylo zrecyklováno. Z tun dřeva byly postaveny domovy pro chudé v Mexiku. (Duoscop)
  • Ve scéně, kdy Persephone (Monica Bellucci) provádí Nea (Keanu Reeves) a ostatní kuchyní ke dveřím do jiné místnosti, dveře jsou otevřené, ona je musí zavřít a pak znovu odemknout. Tyto dveře se ale posléze dvakrát zavřou samy a ani k jejich novému otevření nebyl klíč třeba. (Habansz)

Související novinky

Kteří herci ve filmech nejčastěji bourají?

Kteří herci ve filmech nejčastěji bourají?

22.03.2021

Server Car Scrap Comparison teď zveřejnil studii, ve které se zabýval počtem dopravních nehod ve filmech u jednotlivých herců. Asi nikoho pak nepřekvapí, že za nejnebezpečnějšího filmového řidiče byl… (více)

Šílený Zorro

Šílený Zorro

30.04.2011

Někdo ve studiu 20th Century Fox si myslí, že je načase, aby se vrátil maskovaný mstitel Zorro. Rozhodně ale nečekejte návrat Antonia Banderase – konec konců, po skvělé jedničce přišla Legenda o… (více)

Reklama

Reklama