Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Neo je, poté co se mu podařilo zastavit několik chobotniček pouze silou vůle, v hlubokém bezvědomí a odpočívá na lodi vedle dalšího záhadného pacienta, který jako jediný přežil nepovedený protiútok zionských lodí. Kapitán lodi muže podezírá ze zrady a nemůže se dočkat, až se probudí, aby ho mohl vyslechnout. Morpheus a Trinity si dělají starost o Nea. Jeho stav totiž mnohem více než bezvědomí připomíná stav člověka připojeného k Matrixu, přestože zjevně připojený není. Nedbají pochybovačných názorů kapitána a vydávají se do Matrixu, aby si nechali poradit od Vědmy, co se Neovi stalo. Ta jim prozradí, že chobotničky nevyřadil z boje náhodou. Jako vyvolený má obrovské schopnosti, které zatím dokáže plně ovládat, navíc není nijak omezen hranicemi mezi jednotlivými světy. Díky střetu s chobotničkami se nedopatřením dostal do pasti mezi skutečností a Matrixem. Posádka lodi mezitím objeví Niobe a její nepojízdnou loď, kterou uvede znovu do chodu. Velitel zionských obranných sil Lock o tom nemá žádné zprávy a považuje všechny tři lodě, které zůstali mimo Zion za ztracené... (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (959)

Melies 

všechny recenze uživatele

5 / 10 Neskutočné sklamanie zabalené do pekného digitálneho šatu sa síce tvári ako filozoficky hlboké veľdielo, ale v skutočnosti je to len kŕčovitá snaha nejako sa vyvlieknuť z jedného veľkého prúseru - prúseru, do ktorého sa bratia Wachowski dostali v momente, keď veľmi nerozvážne vyhlásili, že Matrix bol už od začiatku plánovaný ako trilógia. Je podivuhodné s akou eleganciou a noblesou sa dokázali tvorcovia oboch pokračovaní vymaniť z okov prvého dielu a doslova poprieť svoje korene - tam, kde nás pôvodný Matrix udivoval nádhernou vizuálnou stránkou skombinovanou s myšlienkovou plnosťou, tam druhý a tretí diel len bezmocne tápu v tme - ale na rozdiel od Reloaded, ktorý zachránila úchvatná automobilová naháňačka a pár ďalší momentov, Revolutions neponúka nič iné, ako úbohú popkornovú zábavu. A ten koniec už nie je nič iné ako nie príliš vtipná groteska. Holt, vidina peňazí je veľmi silná a opojná droga. PS: Ak si ešte stále myslíte, že Wachowsky dali vzniknúť dnes už legendárnemu bullet-timu, mýlite sa - v skutočnosti za ním stojí tento vizionár (viď. Smirnoff - Smarienberg) ()

Le_Chuck 

všechny recenze uživatele

Formálny ogazmus s príbehom (spolu s Reloaded), ktorý som cez všetky tie bullet timy a hyperbitky, jednoducho nestíhal sledovať. A pritom to nebolo tak ukecané. Ale možno na druhý krát, keď sa definitivne odpútam od úžasného vizuálu, tak jednu hviedzu pridám, alebo uberem. UPDATE (po 18 rokoch). Hviezdičku pridávam, je to priamočiare, epické, heroické aj dojemné. Aj cez chýbajúce čaro prvej projekcie fantastický zážitok. 90% ()

Reklama

Tyler 

všechny recenze uživatele

Jak jsem už psal u "Reloaded", pokračování jinak bezchybného "Matrixu" neměla vzniknout...Pokud ale vezmu všechny tři filmy jako celek, jak na mě zapůsobilo ukončení série? Příjemné zjištění že celá trilogie do sebe hladce zapadá....Když odhlédnu od dokonalého vizuálního ztvárnění společnému všem "Matrixům", včetně závěrečné megabitvy, co nám zbylo? Je toho docela dost....Z pochopitelných důvodů neprozradím konec, spíš se pokusím popsat, jak jsem si já vyložil "poselství" celé trilogie...Nevím, do jaké míry byla filosofická rovina filmů v moci bří.Wachowských, co vložili do filmů úmyslně...Mnohokrát jsem slyšel, že "Matrix" je o volbě, o tom, že svobodná vůle může změnit běh událostí...Mně vysvítá pravý opak - "Matrix" je o OSUDU, o tom, že vše je "nalinkováno", a že žádná lidská snaha nemůže ovlivnit to, jak věci skončí. Vše dopadne tak, jak má, tak jak to bylo kdysi někým určeno. Lidé mohou pouze pozdržet nevyhnutelné, dobrat se ke konci čehokoliv jinými cestičkami - nic jiného není v našich silách...Myslím, že tohle je nádherně zobrazené v postavách Vědmy a Architekta - pro mě symbolizují vyšší bytosti, které řídí běh všeho a lidé jsou pouze figurky v jejich rukách...Není to příjemné zjištění, ale o to mi přijde pravdivější. ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Teprve díky fundovaným rozborům druhých a doplnění svých znalostí filozofie (zejména východní) jsem si uvědomil, o jak promyšlené zakončení trilogie jde. K vlastní škodě je zároveň nejméně "user-friendly". 90% Zajímavé komentáře: Douglas, Tetsuo, tron, Legas, Tomislav, MilesTeg, kolikasp, HawkeyP ()

Faidra 

všechny recenze uživatele

Ježíši Kriste, oni z tebe udělali Nea... a to zdaleka není jediné překvapení, kterého se dočkáte. V nabídce jídelního lístku tohoto pochybného podniku se nachází prchající rodinka nadivoko, pseudofilosoficko-náboženské plky bez náplně, válečná agitka lehce osmahnutá, jedna z hlavních postav prošpikovaná a závěrečná idylka přírodní. Vskutku revoluční způsob, jak udělat z diváka naprostého blbce. ()

Galerie (130)

Zajímavosti (69)

  • 97% kulis ze druhého a tohoto dílu bylo zrecyklováno. Ze dřeva byly postaveny domy pro chudé obyvatele v Mexiku. (pornogrind)
  • Snímek se umístil na 44. místě v žebříčku nejhorších filmů všech dob sestaveném čtenáři časopisu Empire. (orkadimenza)

Související novinky

Wachowští se vrací k Matrixu?

Wachowští se vrací k Matrixu?

04.03.2014

Studio 20th Century Fox se brzy vrhne do natáčení třech pokračování Avatara a u Disneyho chystají první ze tří nových epizod Star Wars. Velké sci-fi filmy jsou zkrátka v kurzu a pozadu nechtějí… (více)

Reklama

Reklama