Reklama

Reklama

Quincannon, stopař z pohraničí

  • USA Quincannon - Frontier Scout (více)

Obsahy(1)

Bývalý důstojník vede pátrací oddíl na indiánské území na stopě tajné zásilky opakovacích pušek.

V tomto klasickém westernu z produkce společnosti United Artists, který byl již natočený na barevný materiál, ztvárnil titulní roli zpěvák Tony Martin. Stopaře Quincannona vyšle vláda na utajenou misi, aby zjistil, kdo prodává indiánům opakovačky. Pachatelem je však starý kamarád hlavního hrdiny, a aby se vše ještě více zkomplikovalo, také bratr krásné Maylene (Peggie Castle). Quincannon musí čelit mlčenlivým indiánům i zrádným bělochům, jeho úloha je tak velmi nelehká. Snímek byl natočen v nádherné krajině utahské pouště, což mu dodává nezaměnitelný charakter. Jeho režisér Lesley Selander je považován za nejproduktivnějšího režiséra westernů v historii kinematografie vůbec, za svou více než čtyřicetiletou kariéru jich natočil více než sto. Film o Quincannonovi natočil na motivy románu Willa Cooka. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (6)

dopitak 

všechny recenze uživatele

Řekněme, že jeden z těch lepších westernů, v poslední době vysílaných na MGM. Kolegové už vše podstatné vyjádřili. ()

RHK 

všechny recenze uživatele

Béčkový western s celkem chabou výpravou i režií, zato však s docela podrobným zpracováním reálií života na pomezí mezi indiány a bělochy. Příběh bílého pátrače byl jednoduchý, ale poutavý, film měl slušnou schopnost nenudit. Byla zde spousta milých detailů, které spíše pobaví než rozčílí, jako převlečení a nalíčení armádních důstojníků za indiány a to včetně spolucestující blondýnky, nebo detailní postřehy ze života indiánů. Kdyby naučili ty stupidní indiány bojovat a režiséra točit akci, byla by i hvězdička navíc. Trailer: nenalezen ()

Reklama

cheyene 

všechny recenze uživatele

Spíše průměrný western, který by ovšem neměl uniknout žádnému ze skalních fanoušků tohoto žánru. Nejvíce zaujme sebekritická hláška, jež zazní na začátku filmu (a zmínil ji Tommassi3). "Když bojujeme my, jsme patrioti. Když indiáni bojují za svou zem, tak jsou divoši." ()

jonyyy 

všechny recenze uživatele

Bylo to strašně suché. Připadalo mi to, jak kdyby to točili souběžně s nějakým pořádných westernem a jen využívali kulisy a stavby o pauze na oběd nebo v noci. Navíc některé pózy a scény působily strašně amatérsky. Naštěstí je to krátké a v druhé půlce se furt něco dělo, tak to vytáhlo na 3*. 55% ()

Galerie (9)

Reklama

Reklama